Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafe kafeterianka

Gdyby Wałęsa...

Polecane posty

Gość lubię od tyłuuu
Czy ludzie na ulicy wytykają Cię za to palcami?

Gość @ to ja
Nie zagłosuję na niego, bo jeszcze nie dał mi 100 milionów :O A obiecywał :P

Gość lubię od tyłuuu
Kamecha - zatkaO kakaO ?

Gość bosanoga
Po odczekaniu jakiegoś czasu może startować znów jak mi to znajdziesz w jakimś akcie prawnym to zwrócę Ci honor na razie obstaje przy swoim: art 127. 2 Konstytucji: "Prezydent Rzeczypospolitej jest wybierany na pięcioletnią kadencję i może być ponownie wybrany tylko raz."

Gość Gimbusek23
Małpek już nie zakupią tyle do samolotów ... jeśli większy wygra .. 🖐️

Gość lubię od tyłuuu
Czy ludzie na ulicy wytykają Cię za to palcami? - jeszczee na to pytanko mi odpowiedz, Kotku.

Gość wszystko zależy od tego kto
byłby do wyboru np Wałęsa i Rutowicz to chyba jasny wybór ;) podobnie Wałęsa i Szymon Majewski :D sprecyzuj Wałęsa z kim w 2 turze to może się wypowiem i uzasadnię dlaczego tak a nie inaczej ;)

Gość Gimbusek23
Kwaśniewski niby pił, a tyle alkoholu nie kupował ... ciekawe ...

Gość tow.Cycuszkin
zagłosuje na jakiegoś komucha by utemperował tych polskich bizmesmenów w brudnych skarpetkach

A ja obstaję przy swoim :) "Z badania wynika, że gdyby w najbliższą niedzielę odbywały się wybory prezydenckie, to na Donalda Tuska oddałoby głos 26,8% wyborców, a na Aleksandra Kwaśniewskiego - 18,1%. Jak napisał "Wrost", konstytucja z 1997 r. nie zabrania Kwaśniewskiemu kandydowania po raz trzeci w wyborach prezydenckich. Zapisane jest ograniczenie, że "prezydent wybierany jest na pięcioletnią kadencję i może być ponownie wybrany tylko raz". Według tygodnika słowo "ponownie" oznacza, że prezydent może pełnić pod rząd tylko dwie kadencje. Dlatego w 2010 r. Kwaśniewski może wystartować w walce o trzecią kadencję." Coraz więcej słyszy się o ubieganie się Kwaśniewskiego o trzecią kadencję prezydentury. Zdania są podzielone. Najbliższe otoczenie póki co milczy.

Gość bosanoga
Moim zdaniem to nadinterpretacja konstytucji. Obstaje przy swoim;)

Gość bosanoga
Z tego samego artykuło który Ty przytoczyłaś: "Prof. Piotr Winczorek pytany, czy z punktu widzenia prawa jest możliwość kandydowania na urząd prezydencki po raz trzeci, odpowiedział, że nie. Dopuszczalne są dwie kadencje prezydenckieProf. Piotr Winczorek Dopuszczalne są dwie kadencje prezydenckie - podkreślił. Według niego, przerwa w sprawowaniu urzędu nie daje możliwości kandydowania po raz trzeci, bo - jak zaznaczył - konstytucja mówi, że można być dwa razy prezydentem. " "Jednak, według konstytucjonalisty prof. Piotra Winczorka, Kwaśniewski nie mógłby kandydować po raz trzeci." Stare przysłowie pszczół mówi: nie ufaj dziennikarzom bo zwykle mają baaaaaardzo pobieżną wiedze

Gość bosanoga
No to Kwacha mamy z głowy Tak sobie wcześniej myślałam że jeśli Komorowski sprawdzi się przez te 60 dni to może na niego zagłosuje, ale prawdę mówiąc irytuje mnie ten facet. Żadnej decyzji nie podejmie sam tylko szuka do wszystkiego doradców. Z drugiej strony to plus bo liczy się ze zdaniem innych to może zdanie narodu też będzie brał pod uwagę. Następny jest Olejniczak. Tego nie trawie. Ma specyficzną maniere mówienia i jakoś mu nie ufam. Brat Jarosław odpada. Szkoda mi go strasznie i lepiej by było gdyby wyłączył się na pewien czas z życia politycznego ale są duże naciski żeby kandydował. na bank na niego nie zagłosuje bo jest jeszcze bardziej zacietrzewiony niż był Lechu. Z resztą zobaczymy kto koniec końców będzie mógł startować bo uzbierać 100 tyś. głosów nie jest tak łatwo.

Gość bosanoga
hmmm Sikorski kojarzy mi się tylko z tą wpadką kiedy podczepił się pod pędzącą karetkę. raczej nie wydaje mi się poważnym politykiem ale też nie przyglądałam mu się zanadto