Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

the_crawier

to teraz zobaczymy jakie rządy będą za tej platformy

Polecane posty

Gość dobrze ze nie wygra
o tym decyduje Putin PO ma wykonuje od dzisiaj rozkazy z Kremla

cudowne druga Irlandia patrz wszyscy wyjada do Irlandii zeby tam zmywakowac :(

Gość dfgdg
helooł, po już rządzi od jakiegoś czasu :o

Gość dzsxsxsxscs
przeciez nigdy nierzadzi jedna partia

Gość testujaca fora informatorka
takie jak zwykle były rzady PO-ZŁODZIEJSTWO,PARTYKULARNE INTERESY I OSZUSTWO TO ICH DEWIZA

Gość basiaaa4433
po to rzady dla bogatych, wiec ubostwo w kraju sie tylko poglebi

Gość przeciez PO rzadzi
juz od 2008 roku ....

Gość przeciez PO rzadzi
przepraszam za pomyłkę - od 2007 roku :P

Gość mwww, ois
popieram po pogłębi tylko biedę, będzie większe bezrobocie, więcej strajków i niezadowolenia ale oni nadal będą pieprzyć o wysokim pkb bo to ich jedyny marny argument

Gość i co pan teraz na to panie T
wrociłam zza granicy. jestem wykształcona, pracowałam tam w zawodzie, wyjechałam, bo nie mogłam znaleźć stażu w polsce. jestem projektantem instalacji sanitarnych, na razie bez uprawnień, bo chcę z pół roku jeszcze popracować jako asystent, żeby przyzwyczaić się do polskich metod projektowania ( tak, różnią się, nieznacznie, ale jednak ;) ) Od lutego szukam pracy Wysłałam setki CV. Angielski znam biegle, pracowałam w korporacyjnej firmie, znanej również u nas... i co ? Nie mam pracy .... A Pan Tusk mówił, że będę mieć pracę... Nie głosowałam na Pana, ale jakoś Pan wygrał, ja wracam do kraju a tu co ?? Nici z pana obietnic.... co mam teraz zrobić?? Znowu wyjechać ??

Gość juz oddali gaz na 120 lat
Polskie władze oddały prawa do wydobycia gazu łupkowego amerykańskim koncernom i to znacznie poniżej cen obowiązujących na świecie. Już sam fakt, że licencje na wydobycie gazu łupkowego polski rząd odstąpił zagranicznym firmom, zakrawa na kuriozum w skali światowej. Wielu analityków wskazuje bowiem, że państwo uzależnione od dostaw tego surowca z jednego kierunku (tak jak Polska od Rosji) powinno własnoręcznie sprawować pełną kontrolę nad tak cennymi złożami, znajdującymi się na własnym terytorium. Tym bardziej, że w kraju działa wiele przedsiębiorstw, które dysponują odpowiednimi technologiami, zapleczem logistycznym i kadrowym, zdolnym do samodzielnego wydobycia. Co w takiej sytuacji robią polskie władze? Koncernom, które planują odwierty w rejonach występowania gazu łupkowego, przyznawane są licencje po stawkach o wiele niższych niż te obowiązujące na świecie. Niedawno dziennikarze RMF FM dotarli do umów licencyjnych jednego z takich przedsiębiorstw. Wynika z nich, że Polska dostanie w postaci opłaty licencyjnej góra 1 proc. przychodu z wydobycia gazu. Dla porównania w USA stawki te wynoszą 20 proc. Nawet przedstawiciele firm wydobywczych przyznają, że stawki te są bardzo niskie. W rozmowie z "The Times" jeden z nich podkreślił, że warunki finansowe w Poslce są wręcz najkorzystniejsze na świecie. Pokłady gazu łupkowego w Polsce są szacowane na 120 lat zapotrzebowania całego kraju na ten surowiec. Barbara Barysz, Piotr Łaski Za: www.gazetafinansowa.pl