Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obrączki

proszę o radę w sprawie niedrogich obrączek

Polecane posty

Gość obrączki

Dziewczyny! W sierpniu bierzemy ślub :) i rozglądamy się za obrączkami.Nie chcemy jakiś udziwnionych tylko płaskie,klasyczne,5mm z zółtego złota.Najtańsze jakie znalazłam w Gdańsku to koszt 950zł para z grawerem(firmy Łazur) ale natrafiłam na allegro na takie oto,w cenie 369zł(738zł para z grawerem) http://www.allegro.pl/item999058551_plaskie_slubne_obraczki_zlote_pr585_5mm_okazja.html co o tym sądzicie? sprzedający ma same pozytywne komentarze a ja nie ukrywam że jak można przyoszędzić to czemu nie.Tylko proszę nie piszcie mi że żałuję zainwestować więcej niż TYS. zł w obrączki

mnie najbardziej się podonają klasyczne http://www.voila.pl/154/b8bzd/?1(moje własne obrączki,autor zdjęcia-ja:D) możesz kupić na allegro.mimo że ja od początku wiedziałam że chcę mieć klasyczne to jednak wolałam iść przymierzyć je na żywo.(ogólnie wolę wszystko mierzyć na żywo)ale jeśli znasz swój rozmiar palca-to czemu nie?kupuj na allegro. ja kupiłam swoje za 800/para i jestem zadowolona.grawer miałam gratis.mnie jubiler doradził,żebym żebym wzięła 05-1 rozmiar większą-ponieważ palce w lecie są spuchnięte a w zimie skurczone.ja go nie posłuchałam i wzięłam dopasowaną-a obrączki kupowaliśmy w lutym więc palce węższe.potem w lato po ślubie dość mnie uciskała ale oryginalny rozmiar zwiększyłam o 1 więc teraz jest dobra.prawidłowo zatrzymuje mi się na kości.z tym że jak jestem zmęczona po pracy mam popuchnięte ręce-obrączka nie chce zejść a jak np.jest mi chłodno-jest luźna.trzeba dobrze dobrać rozmiar,idź z narzeczonym do jubilera i poproś o wskazówki. ja osobiście polecam małe salony jubilerskie-chodziłam po nich,mają piękną biżuterię,można zrobić sobie na zamówienie..a którego sierpnia masz ślub autorko?

Gość obrączki
nietypowa data bo 17.08.2010-wtorek pytam Was o zdanie bo słyszałam różne historie na temat zakupu obrączek przez internet,szczególnie przez allegro.Rozmiary swoje znamy i ten "fason" już mierzyliśmy. Znalazłam jeszcze takie http://www.jubiler-jubiler.pl/index.php?m=1&idp=146#1 z takim falowanym fazowaniem no i napisane jest że cena uzależniona od wagi gotowego wyrobu,ja mam mały paluszek bo 9 a narzeczony 20 :)

w takim razie skoro mierzyliście fason,znacie swoje rozmiary-to kupujcie.nie wiem jak jest na allegro ze zwrotami/reklamacjami itp bo tam nie kupuję.napewno jest to jakoś uregulowane prawnie,w jakiś sposób kupujący są chronieni. a co do wagi-nie wiem nawet ile ważą moje ;]

Moim zdaniem nie powinniście kupować obrączek nie widząc ich na żywo wcześniej, często zdarza się, że zdjęcia przekłamują. Jeśli jednak chcecie zaoszczędzić kasę, to może macie w domu jakieś złoto do przetopienia, wtedy robocizna może wyjść nawet tylko 200zł. :)

Gość obrączki
Zia mierzyliśmy oba te modele,te płaskie i te z fazowaniem(firmy Łazur) i wiemy jak wyglądają na żywo.Niepokoi mnie tylko ta waga obrączki,ale już wysłałam zapytanie do sprzedającego jakiego rozmiaru ona dotyczy

Gość ale wawel już tak ma
może jeśli mieszkacie blisko tego sprzedającego będzie można podjechać i na żywo zobaczyć? bo opcję odbioru osobistego ma. a jeśli daleko to można też poszukać na allegro kogoś bliżej. też nie rozumiem po co płacić za zwykłe proste obrączki kupę kasy tylko dlatego, że to FIRMA. na obrączce logo nie ma więc i tak nikt nie zgadnie czy były za 400 czy za 4000

Ja też bym się bała kupić obrączki w necie. Jednak trzeba przymierzyć. A jak rozmiar nie spasuje?

Gość mrrrrrrrau
nie wierze ze tak tanio mozna kupic obraczki Cena sprzedazy zlota jest taka ze za jedna zaplacilabys tyle co w linku jest za dwie jak ja pracowalam u jubilera w zeszlym roku to za gram ok 160-170 zl

Gość mrrrrrrrau
ok przepraszma doczytalam komplet ponad 700 zl Moja wina :(

Gość gghgjgjhgghg
ja tez kupiłam obrczki na allegro i były takie jak na zdjeciu, po co przepłacac skoro autorce sie podobaja