Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

waneska

Protokół przedmałżenski -czy to prawda

Polecane posty

,że w czasie spisania pierwszego protokołu ksiądz pyta o jakieś tam rzeczy z relgii?;/

Gość chore pomysły...
..jakieś tam rzeczy...biorąc ślub w wybranej przez siebie wierze składasz obietnicę między innymi,że dzieci zrodzone z waszego związku wychowasz właśnie w niej

pytam się tylko czy ksiądz pyta na spisaniu protokołu a nie pytam się Ciebie jak wychowam swoje dzieci.Poprostu parę rzeczy musiałabym sobie wtedy przypomnieć ...

Gość lokatka
o rzeczy z religii? czyli o jakies modlitwy, tak? nie powinien ;)

Gość chore pomysły...
waneska --poczytaj no dzieciątko ze zrozumieniem:) bo napisałam właśnie o co ksiądz będzie pytał:)

Oj to , zle zrozumiałam :). Pytam bo moją koleżankę ksiądz pytal szczegółowo z cześci rózanca.I chciałam się dowiedzieć czy to ,,jakiś wyjątek '' czy tak jest zawsze.

Gość maRTa maRTynka
chodzi ci pewnie o ty czy bedzie się pytał o 10 przykazań, 6 prawd wiary, przykazania kościelne - nie, nie bedzie sie pytał. tu są pytania jakie wam-narzeczonym- zada: http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=211600

Ksiądz powinien pyta,c tylko o to co jest niezbędne do wypełnienia tego protokołu czyli nazwiska,jak chcesz aby inny ksiądz udzielał ślubu to jego dane itp kwestia modlitw to juz nie ten zakres,ale wiadomo czasem są księża którzy mają swoje...hmm...pytania:)

uff ulzylo mi... Moja koleżanka zapomniała tych części rózańca i kazał jej się nauczyc i przyjść za tydzień...

Jakiś nawiedzony ksiądz:-D nam w czasie protokołu nie zadawał taki pytań. raczej standardowe czy ktoś nas przymusza itp;-)

ja słyszałam,że odpytują z modlitw tylko jak się nie ma zaliczonej religii w LO. ale szczerze mówiąc nie wiem czy to prawda.

U nas w informacjach ślubnych było coś o dodatkowej katechezie jak się właśnie nie miało religii w szkole średniej ale nie wiem jak to wygląda.

Gość nie powinien pytać
ja słyszałam parę razy że pytał i czytałam na kafe ale zawsze na tej zasadzie że koleżanka koleżanki mówiła... Jak sie boisz to przecież nie zaszkodzi ci sobie powtórzyć, ja ostatnio odmawiałam różaniec i okazało się że nie pamietam tajemnic i nie byłam w stanie sobie przypomnieć.

Gość kolejny dziwny temat
Jasne, ksiądz nie powinien o nic pytać, tylko podpisywać papier. A podczas ślubu zamiast prawą ręką zaczniecie się żegnać lewą nogą albo podczas czytania ewangelii usiądziecie bo się zmęczyliście.