Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chorobowe

Chorobowe-po jakim czasie Zus wyplaca pieniadze

Polecane posty

Gość Chorobowe

Witam prowadze wlasna dzialalnosc gospodarcza, z powodu ciazy przeszlam na chorobowe pierwsze od 30 marca do 9 kwietnia, kolejne od 12 marca do 10 maja. Zapewne juz do konca ciazy pozostane na chorobowym. A moje pytanie jest takie jak w temacie, po jakim czasie Zus wyplaca zasilek chorobowy? Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam

Gość Chorobowe
Dzieki :)

Gość ktos moze wieeeeeee
ile wynosi chorobowe przy placeniu tego najmniejszego zus-u?

Gość
Jeżeli pracodawca zatrudnia mniej niż 20 osób to ZUS wypłaca zasiłek po 33 dniach nieprzerwanego L4,a jeśli pracodawca zatrudnia powyżej 20 osób to zasiłek przez cały okres zwolnienia wypłaca pracodawca.tak czy inaczej zasiłek powinnaś dostać po 33 dniach licząc od pierwszego dnia zwolnienia lekarskiego.

Gość
jeśli jesteś w ciąży to 100% a jeśli masz L4 z powodu choroby,która nie jest skutkiem wypadku przy pracy to 80% przy najnizszym wynagrodzeniu to będzie koło 850 zł.

w ciąży jest 100% płatne, liczą się do tego weekendy 9sobota i ndz). Ja na L4 wychodze lepiej niż jak robię.

Gość taka sobieee jaaaa
a jesli ktos prowadzi wlasna firme nikogo nie zatrudnia i placi najnizsze skladki?? to w jakiej wysokosci zostanie jej wyplacone chorobowe?

Gość hshsshjdj
jestes na tej znizce zus jeszcze? jak jestes na znizce to nie dostaniesz nic.

Gość Dzemal
gogula jestem w identycznej sytuacji jak tym,nawet terminowo sie zgadza :D zus płaci dopiero po 34 dniu zwolnienia. Z wyliczen wydaje mi sie że w tym tyg. dostaniemy zasiłek. Dostaniesz teraz wynagrodzenie za 1,5 miesiąca o ile sie nie myle