Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalenka2109

do staraczek ! dziewczyny pomóżcie.

Polecane posty

Gość magdalenka2109

ostatnią @ miałam 5 kwietnia i trwała 4 dni ale była bardzo słaba , biore tabletki cyclo -pregynowa na podwyzszenie progesteronu, bo staramy sie o dzidzie. ostatnio tak jakos ciagle snila mi sie ciaza i podswiadomie jej bardzo chce. zrobiłam wczoraj wieczorem test ciążowy była jedna kreska, dzis rano nialam go wyrzucic bo wczoraj zapomnialam a tam patrze na niego a tam bardzo słaba druga kreska. myslicie ze to ciaza? mam dzis 15 dzien cyklu a ostatnio codzien sie kocham z moim miskiem. czy to ciaza?

Gość najpewniej powtorz test
czasami sie zdarza ze kobiety maja lekki okres na poczatku ciazy . jest bardziej skapy niz normlane miesiaczki. jezeli mialas normalny okres to na objawy za wczesnie bo 15d cyklu to dopeiro czas kolo owulacji. objawy przychodza najwczesniej po zagniezdzeniu zarodka ok tydz po owulacji

To może ja pomogę. Moim zdaniem w teście zaszły reakcje chemiczne co się zdarza i trzeba go po prostu wyrzucić i się nim nie sugerować. Jednak dla pewności wykonaj za kilka dni (2-3 dni) kolejny test z porannego moczu. Z tego co wyczytałam piszesz, ze miałaś okres, ale słabszy. Jeśli pojawiły się skrzepy to małe prawdopodobieństwo ciąży, jednak rożne rzeczy się zdarzają dlatego test bym powtórzyła. Jeśli jesteś teraz w 15 dniu cyklu to praktycznie zerowe prawdopodobieństwo żeby to była wczesna ciąża z tego cyklu. Być może doszło do zapłodnienia później niż przypuszczałaś i okres wcale nim nie był, ale to tylko gdybanie. Zrób za kilka dni kolejny test (zgodnie z instrukcja tj odczytaj wynik po 5 minutach nie później) i jeśli pokaże jedną kreskę to znaczy, ze to reakcje chemiczne wywołały zabarwienie na poprzednim teście. Jeśli zaś pokażą się dwie to polecam skonsultować się jak najszybciej z lekarzem bo nie wiem nic na temat leku który bierzesz i czy można go przyjmować w ciąży (choć jeśli to progesteron to myślę ze nie ma przeciwwskazań jednak musisz to skonsultować). Pozdrawiam.

Kochala sie ze swoim miskiem :O A test sprawdzila po 12 godz :O :D :D :D Matkooo, dziewczyny gdzie wy do szkol chodzilyscie? :O

Gość magdalenka2109
u mnie owulacja wystepuje koło 7-9 dnia cyklu tak stwierdzil moj gin bo chodze na monitoring a skrzepow nie mialam zadnych tylko krew, w sumie takie te 4 dni były ze 3 podpaski na caly okres wystarczyłby

Jeśli owulacja faktycznie występuje między 7 a 9 dniem cyklu (czyli zakładam ze cykle masz 20-24 dniowe) to jest możliwość że jesteś w bardzo wczesnej ciąży. W tym wypadku również radziłabym wykonać test za kilka dni z porannego moczu.