Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ledwo żywy

Zatrucie Metanolem!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość ledwo żywy

co mam robic??? Od 3 dni nie spie rzygam jak kot jest mi duszno kreci mi sie w glowie i widze kolorowe swiecace punkciki..Masakra pomozcie a wszystko zaczelo sie od wypicia 0.5l wodki z meliny.Jestem tak wymeczony ze nawet nie mam sily isc do lekarza.Moze wy znacie jakies domowe sposoby odtrucia sie.

Gość 222222
jak byś wypił metanol to byś nie mógł napisać tego postu bo byś nic nie widział...

najprostsze sposoby na odtrutkę 1 mleko 2 węgiel 3 mocna herbata ale wybierz jeden z nich bo których inny neutralizuje,nie pamietam jaki a tak wogóle to wypad do szpitala!!!

Gość a to pewnie znacie
Odtrutka jest etanol. Ale czysty a nie z meliny :P

Gość a to pewnie znacie
Slyszalas o czyms takim jak "dawka skuteczna" ? Etanol jak by nie patrzec tez jest trucizną.

Gość a to pewnie znacie
W szkole bylo ze trucizna tzn ze truje ;) dotykasz i umierasz. :D

węgiel oczyszcza jelita z toksyn, ale po trzech dniach to już raczej na to za późno. jeśli wypiłeś jakiś podejrzany bimber, to raczej zatrułeś się fuzlami i tym podobnym świństwem, niż metanolem. nie wiem, czy jest na to jakieś lekarstwo, chyba musisz polegać na sprawności swojej wątroby. masz nauczkę, żeby nie pić podejrzanych świństw, nie wiadomo z czego robionych i jak destylowanych.

Gość a to pewnie znacie
Wegiel nie zmniejsza wchlaniania metanolu ani etanolu. Tak samo mleko czy jajka . A herbata nadaje sie przy zatruciu metalami. Wiecie ze gdzies dzwoni tylko nie wiecie w ktorym kosciele.