Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tabletki anty

anty a tarczyca

Polecane posty

Gość tabletki anty

Czy na skutek uzywania tabletek antykoncepcyjnych można się nabawić niedoczynności tarczycy?

Gość tabletki anty
podnoszę

Gość liljawodna
maja wplyw Jest nawet napisane na ulotce thyroxiny ktra biore na niedoczynnosc.

Gość tabletki anty
Brałam tabletki antykoncepcyjne, po jakimś czasie okazało się, że mam niedoczynność. Teraz byłam u kardiologa i on mi powiedział, że mam tą niedoczynność być może na własne życzenie bo mogłam tego dostać od tych tabletek anty, dziwi mnie to. Stwierdził, że mam rzucić tabletki na tarczycę teraz i za miesiąc zrobić badania i zobaczyć. Dodam, że na tarczycę biorę od 3,5 roku i teraz wyniki ma w normie. Tabletki anty rzuciłam pół roku temu bo chciałam zajść w ciążę.

"Jest nawet napisane na ulotce thyroxiny ktra biore na niedoczynnosc." piguły MOGĄ (choc nie musza) powodować zwiększone zapotrzebowanie na tyroksynę u osób które juz mają niedoczynność tarczycy. nalezy wtedy zwiększyc dawki leku. natomiast same w sobie nie wywołują niedoczynności.

Gość tabletki anty
To ja nie wiem co ten kardiolog wymyślił. Dzisiaj nie wzięłam leku na tarczycę i chcę za miesiąc zrobić badania, żeby się przekonać co z tą tarczycą ale się bardzo boję. Każdy lekarz mówi mi co innego.