Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majuuaa

dlaczego polacy tak słabo znają języki obce

Polecane posty

Gość majuuaa

to niewyobrażalne ze wiele młodych osób w ogóle nie zna jakiegokolwiek języka obcego o dobrej znajomości już nie wspomnę

Gość bo sa lenie
a poziom nauki w liceach jest żałośny kazdy głąb może zdać??

Gość Czołgista
Ja znam 25 letnie osoby ktore nie potrafia obrac i ugotowac ziemniakow, wiec jezykiem bym sie na zapas nie przejmowal.

Gość diabeł wcielony
a ile języków obcych znaja brytyjczycy?

Gość meszugene
to tylko pisiory nie znają jezyków, nasza młodzieżówka PO jest wszechstronnie wykształcona 🖐️

Jade do anglii to musze gadac po ichniemu. wiec jak angol jebany przyjeżdża do mnie to tez niech sie pyta po polsku jak gdzie dojść. Znam język angielski ale w moim kraju obowiązuje język urzędowy polski

Gość meszugene
milcz moherze, znajomość języków naszych sojuszników jest najważniejsza

Gość jak zwykle wina systemu
Języki dobrze znają osoby, które same się ich z zapałem uczyły lub których rodzice o to odpowiednio zadbali. Sama w sobie szkolna edukacja daje bardzo niewiele, mimo że przecież po 12 latach nauki angielskiego powinno się mówić lepiej od Księcia Karola. Głównym problemem jest chyba brak ciągłości - na każdym etapie - klasa 1-3, 4-6, gimnazjum, szkoła średnia - zaczyna się od podstaw, przypomnienia co było, tracąc mnóstwo czasu, choć jest to zrozumiałe, jeśli chcemy zachować jednolite treści programowe w np. I klasie gimnazjum, w której każdy uczeń ma zupełnie inne przygotowanie z angielskiego. Rozwiązaniem jest przeważnie "równanie w dół".

ja osobiście zagranicznym turystom odpowiadam po Polsku na ich pytania czyli niewiele im pomagam. Ale jak gdziekolwiek pojade to tam tez nie usłysze wyjasnienia w moim ojczystym języku tylko w ichnim. Dlatego jak sie wybierasz do Polski to sie mówic naucz tak jak od Polaków wymagasz tego samego u siebie

Gość muszę zaprotestować
w Polsce żaden język nie "obowiązuje", język urzędowy, jakim jest polski, to język, w którym dla jednolitości i jasności treści jest używany w szeroko pojętej komunikacji legislacyjnej - i tylko wówczas jest obowiązkowy. Poza tym wolno w Polsce mówić jak się chce i nie jest się przez to mniej Polakiem.

tak czy siak wiesz o co mi chodzi. W Polsce nie muszę żadnym innym władac bo jestem u siebie.

Gość idiotki z PO wybierzcie
buahahahahah!!!! "ale co maz na mysli"!!!

Gość muszę zaprotestować
Wiem co masz na myśli i masz rację - nie musisz znać żadnego języka obcego, chcę tylko uzupełnić Twoją wypowiedź dodając - że języka polskiego również nie musisz znać. To nie przymus, a powiedzmy przydatna umiejętność.

Gość sa tez Polacy
ktorzy swietnie znaja kilka jezykow obcych a nawet studiuja w obcym jezyku! Poza tym Polacy w porownaniu do francuzow lub anglikaw mowia wrecz swietnie w obcych jezykach. Sprobuj dogadac sie po angilsku w jakims francuskim village'u lub po francusku w Londynie (nie wspominajac juz o innych jezykach typu niemiecki, rosyjski czy polski!!!!!)