Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patatina

wyleczona z infekcji pochwy a jestem poirytowania

Polecane posty

hej. zalapalam brzydka infekcje pochwy; candida,e.coli,enterococcus faecalis, ktora wyleczylam bez problemu w 2 msc.wymaz negatywny pod kazdym wzgledem ph odpowiednie jak i wzrost lactobacilli i paleczek k. mlekowego. moja pochwa jest w dobrej formie. to co sie dzieje z moimi wargami? cokolwiek do nich dotyka przeszkadza mi okropnie nawet bielizna 100% bawelniana a zawsze jakies obszycie mnie poirytuje nie wspomne o dzinsach. dobrze sie tylko czuje jak mama mnie stwozyla. czy ktos z was mial albo ma ten sam problem.

Gość kup clotrimazolum
jest bez recepty i smaruj wargi sromowe, naprawdę pomaga.

Ja mam dokładnie to samo po leczeniu grzybicy a później bakterii. Niby jestem wyleczona i wszystko jest ok ale wargi i wejście jest tak bardzo wrażliwe że wytrzymać nie można.

Gość kup clotrimazolum
to jest na grzybicę, ale doskonale sprawdza się na takie poinfekcyjne stany do posmarowania warg. Wiem bo po grzybicy pochwy moje wejście i wargi są b. wrażliwe, tak jakby nie do końca wyleczona grzybica była:-(

A macie tak że po stosunku ten dyskomfort się zwiększa? Bo ja na co dzień czuję że jest ok i wystarczy jeden stosunek i potem cały dzień mnie wszystko tam drażni.

moje uczulenie jest tylko zewnetrzne wargi reszta jest ok, czasami mysle ze jestem przewrazliwiona bo tak bylam przejeta ta infekcja wiem, ze dziewczyny mecza sie latami, mam nadzieje ze to nie stres. moja ginek mowi ,ze powoli wroci wszystko do normy a mnie to denerwuje.

dziewczyny ja mam inne pytanie.czy zaraz po zakonczeniu leczenia oczywiscie jak wiesz ze z wymazu jest wszystko ok, mozna uprawiac sex bez protekcji bo slyszalam ze nasienie podwyzsza ph pochwy a boje sie ze mi wroci infekcja.

Gość Traditionalka
Gatina, można ale tak jest, że bez gumki łatwiej o infekcje. Ja zauważyłam, że jak sekszę się bez gumki to częściej łapię zapalenia pęcherza, jak w gumce to jest wszystko ok :( Choć od kiedy przeleczyłam się Cipronexem jest jakby lepiej. Profilaktycznie możesz brać probiotyki dla kkobiet i po stosunku podmyć się płynem zawierającym kwas mlekowy.

dziekuje ci za odpowiedz. probiotyki zazywam juz od dawna i podmywam sie odpowiednim plynem ale przekonac mojego meza do prezerwatywy to nie tak latwo tym bardziej, ze jak sie nie ma wspolzycia wolnego w malzenstwie to kiedy. te chrzanione infekcje po ostatnim razie nabralam takiej niepewnosci

dzisiaj udalam sie z moim dyskonfortem do mojej ginekolog zapisala mi boracid plus dodatkowo do higeny intymnej dziala na zasadzie pianki mozna ja zostawic nawet bez splukiwania do wyschniecia, zobaczymy, dam wam znac . czy ktos to uzywal?

Gość czemu tak zimno
boracid to chyba mocno wyjalawiajacy jest? kojarzy mi sie tylko z boraksem, nie stosowalam niczego takiego dopochwowo, ale napisz czy ci pomoglo ;) btw, tak mowa tych probiotykach... to w koncu jaki lepiej doustny czy dopochwowy? bo dzis kupilam sobie lacibios femina i zastanawiam sie czy dobrze zrobilam czy nie :)

na opakowaniu pisze ze to 3% roztwor kwasu borowego i dziala lagodzaco na podraznienia, swedzenia i pieczenia zew.pochwy. do stosowania w trakcie i zapobiegawczo nawrotom infekcji grzybicznych. ja stosuje probiotyk doustnie od 4 msc wedlug mnie lepiej wspomagac organizm od wew. jak lokalnie, co nie znaczy, ze moge sie mylic.