Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vygtv

OBCINANIE WŁOSÓW W CIĄZY

Polecane posty

Gość vygtv

hej , słyszeliście o takim przesadzie ,ze nie powinno sie obcinac włosów w ciązy ?? Czy któras z was obcinała włosy ??

Gość Jedna Mała Fajna Mucha
tak ja obcinałam :)

Głupota taka sama jak to,że nie powinno się chodzić do fryzjera jak się ma okres...

Gość eeeeeeeeeeeeeetam piękna
a niby dlaczego tych włosów obcinać nie można? Bo co? Kilka razy obcinałam w obu ciążach i jakoś nic z tego powodu się nie zdarzyło :)

Gość vygtv
Jedna Mała Fajna Mucha i wszystko było ok??

o obcinaniu to ja nic nie słyszałam,obcinałam kilka razy. Może coś Ci się pomyliło z farbowaniem

Gość do góry .......hej
do Elixxa co do chodzenia do fryzjera jak sie ma okres to się zgodzę , ale tyczy się to farbowania i trwałej

co do farbowania to słyszałam że lepiej nie malowac byc może zabobon ale po co mazac i się smrodzic w czasie ciąży

Gość vygtv
na pewno chodziło op obcinanie A co farbowania , to chyba nie przesąd tylko ze wzgledów zdrowotnych ???!!

Gość vygtv
a dlaczego nie wolno farbować ??? Taki zabobon też jest ???

Gość do góry .......hej
kiedyś wszystkie farby były z amoniakiem , teraz to już się zmieniło .Amoniak jest strasznie śmierdzący , chodziło głównie o to czy wytrzymasz ten smród farby i wdychanie tego specyficznego zapachu.

Gość do góry .......hej
i lepiej by maluszek w brzusiu nie "wdychał" tego smrodu

Gość nie przeginaj
Tia:p korali też nie noś, ani żadnych innych peirdoł na szyi bo od tego dzieci owijają się pępowiną :D:D:D A już po wszystkim, jak potomek szczęśliwie będzie na świecie, to do wózka przypnij czerwoną kokardę z krzyżykiem, albo medalikiem :o

każdy i tak robi jak chce ja 1000 razy przechodziłam pod sznurkiem chociaż wiedziałam, że niby nie wolno......a ile się nasłuchałam jeszcze nie rób tego,nie rób tamtego,uważaj, aż łeb bolał

Gość drabina zzz
nigdy w zyciu nie obcinac, a wiecie czemu??? bo dziecko bedzie mialo krotki rozum - tak mowi ten zabobon. gorszej bzdury nie slyszalam. w szkodliwe dzialanie amoniaku moge uwierzyc, ale w to, ze obcinanie wlosow spowoduje glupote dziecka to nigdy w zyciu.

Gość nie przeginaj
Justysia, ale fajnie te dzieci rodziłaś, jak byś miała wagę w brzuszku:) To pewnie od tego chodzenia pod sznurkiem:)

A ja juz drugi raz malowalam wlosy... Sory ale sobie nie wyobrazam chodzic 9 miesiecy z odrostami... Ze niby fabra przenika przez glowe i do dziecka... A malowanie paznokci tez moze odpada?? Ze jestem w ciazy nie zwalnia mnie z obowizku bycia fajna laska :P

ja tez slyszalam o tym..starsze babcie mowia zeby nie obcinac wlosow w ciazy bo wtedy sie skraca dziecku rozum.. ale czy to jest prawda to tego nie wiem..pozdrawiam

Gość będę mamą 1985
jestem fryzjerką z 6 letnim doświadczeniem. Jeżeli chodzi o strzyżeni włosów- to jak najbardziej podcinajcie je, tym bardziej, że w czasie ciązy i po porodzie one stają się słabsze i bardziej łamliwe, choć to też regułą nie jest. Jeżeli chodzi o farbowanie to ja nie zalecam. Ale oczywiscie nie jednej pani w ciązy farbowałam- jeżeli sobie tego życzyła. I dementuję to jakoby farby teraz produkowano bez amoniaku...nie czytajcie tych reklam...to nie jest prawdą. Amoniaku nie posiada tylko krem koloryzujący i tzw. szamponetki koloryzujące. Fakt, farmy dziś są łagodniejsze, mają olejki itp. ale uważam, że nie powinno się farbować, bo chemikalia przenikają przez skóre głowy. Dam wam taki prosty przykład, pewnie nioe jadna z was stosuje tzw. plastry anty, jako metodę antykoncepcyjną. Jezeli po przyklejeniu na ramie małego plasterka, hormony przenikają przez skóre to powiedzcie mi jak mogą nie szkodzić mieszanki chemiczne ktore nakładacie na skore głowy? Oczywiscie nie jest powiedziane ze zaraz dziecko urodzi sie chore, ale jezeli nie musicie to nie robce tego....tyle

tak tylko taki plasterek nosze i nosze a farbe 30 min do 60 i juz... Nie wiem, ja uwazam ze nie zaszkodzi. Ale oczywiscie ile ludzi tyle opini :) Jakby szkodzilo to by tyle osob nie malowalo w ciazy...

Gość nie przeginaj
Jak słyszę te wszystkie bzdury to mi się flaki przewracają. Jak można być tak naiwnym żeby w takie głupoty wierzyć. Niby cywilizacja, oczytane, wykształcone, a takie zwyczajnie głupie:o

Gość nie przeginaj
Z tym farbowaniem to zgodzę się że może mieć negatywny wpływ. Nie chodzi o to że od głowy do dziecka przechodzi w prosty sposób, tylko przez układ krwionośny, a jak chyba drogie mamy wiecie z lekcji biologi to dziecko w czasie ciąży otrzymuje wartości odżywcze od matki właśnie przez krew

Gość iiiiiiiiiiiiijjjjjjjjjjjjjjjj
up do góry

Hmm, ja słyszałam że farbowanie nie zaszkodzi, natomiast nie zawsze wychodzi kolor, ja tak miałam i sprała się w tempie ekspresowym.

Gość mama:)
farbowanie podczas ciąży , jak farbujesz wlosy wciazy to dziecko ma rude wlosy :P:P spotkalam sie kilka razy z tym :) i nikt ani od ojca ani od matki rudych wlosow nie mialo

Gość fryzzzzzzzz
z farbą to chodzi o to że może się nie przyjąć robią się brzydkie plamy ot to cała historia ludzie ogarnijcie się

Gość anetka_fiołek
Myślę że to absolutnie zabobon. Co do obcinania włosów to ja słyszałam że skracamy dziecku rozum ale to jest przeciez paranoja!!!!!!! A jesli chodzi o farbowanie to zalezy od organizmu bo niektótym kobietom nic sie nie dzieje od substancji chemicznych zawartych w farbach ale niektore moga byc uczulone i nie jest to za dobre w ciazy, jesli juz to stosowac wyprobowane farby...

Gość kickaaa
a mnie to się wydaje ,że w ciazy to się tez myc nie mozna bo woda może byc zanieczyszczona a mydełko wiadomo sama chemia. no i absolutnie nie wychodzić na dwór bo pełno zarazków i ludzie kichaja a i jeszcze nie okurzć-za duży hałas nie myc zębów-fluor szkodzi! a pzrede wszystkim nie korzystać z komputera bo nawyraźniej zabija resztki neuronów w mózgu