Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolinaaa22

iguana-models

Polecane posty

aha no i może jeszcze jedna porada - załóż sobie profil na maxmodels - portal branżowy, często gdy brakuje dziewczyn do zleceń agencje tam zaglądają. Przeglądaj też ogłoszenia na gumtree.pl - tam najczęściej są info dot. castingów i praca dla hostess. powodzenia

Gość Karolinaaa22
ok, dzieki za rade :))) pozdrawiam :))

Gość Karolinaaa22
a iguane wlasnie znalazlam na gumtree ;/

pomiń ;) pomijaj wszystkie agencje nie mające strony www, a wszystko będzie ok ;) napisz do tych, które ci wymieniałam na 1 stronie i do kilku innych, masz ich od groma, cocomodels, sensi, mku i masa masa innych.. załóż profil na maxmodels przeglądaj ogłoszenia dasz rade :) coś sie trafi na pewno!

Gość Karolinaaa22
ok :)

Gość Izka;)
Hej, ja również trafiłam na Iguanę... Też poszło bardzo lekko.. i coś mi wciąż mówiło żebym sobie odpuściła.. Ale ja u nich sesji nie robiłam (na szczęście) powiedziałam że zrobię we własnym zakresie.. i ta babka wciąż do mnie wydzwania czy się jednak zdecydowałam na współpracę z nimi hehe ale jednak odpuszcze sobie..

Gość łezka82
Nie znam tej konkretnej firmy bo już o dawna nie pracuję w tym fachu...ale powiem Ci jedno...sama pracowałam dla agencji widmo, która była dość anonimowa, nie miała strony internetowej itp. I cieszę się, że do niej trafiłam...bo mając porównanie z dużą agencją wypadała o wiele lepiej. W dużej agencji liczą tylko pieniądze, dziewczyny są w masowej ilości i co tu dużo gadać masz wśród koleżanek z pracy dużą konkurencję bo jest ich ogrom i trudno się przebić nowej. Do tego dochodzi przedmiotowe traktowanie dziewczyn i często wymagają całkowitego poświęcenia. Nie ma, że boli. Jesteś własnością agencji. Oni Ci zrobią zdjęcia za free, dopilnują kontraktów ale wszystko pod ich dyktando (nie możesz bez ich zgody obciąć włosów, iść na solarium itp.) albo zastąpi Cię bardziej posłuszna dziewczyna. Ale prawda jest taka, że takie agencje wyniosą Cię na szczyt jeżeli masz warunki...Jak nie masz to wywołają kompleksy... Małe agencje, często prowadzone przez 2-3 osoby są bardziej kameralne, jest po kilka dziewczyn z różnych typów urody i agencje takie mają stałych klientów. Wszyscy się znają, jest luźna atmosfera ale też mniejsze zarobki bo nie ma takich dużych zleceń jak w znanych agencjach. Małe agencje nie muszą mieć designerskiej strony z setkami modelek...bo one tak nie pracują. Nie działają na szeroką skalę...u nich nie masz co liczyć na wielką karierę. Skupiają się głównie na obsłudze lokalnych targów, festynów, otwarciach sklepów itp. Takie agencje przyjmują również dziewczyny, które nie mają modelkowatej urody i 180cm...bo nie jest to im potrzebne. Mają być jedynie proporcjonalne, zadbane, mieć dobrą prezencję i główny warunek muszą być bystre i samodzielne. Często w takich agencjach są starsze dziewczyny, głównie studentki, tłumaczki bo inteligencja jest głównym wyznacznikiem pracy na targach, bankietach. Nie można wysłać na poważną imprezę przygłupiej 18-letniej lali nawet jeżeli jest miss świata. To ty musisz zdecydować jaki rodzaj pracy wolisz, bezstresowe dorabianie na małych imprezach bardziej jako hostessa czy karierę typowo w roli modelki, fotomodelki i poświęcasz się temu całkowicie... Co do tej firmy, to wydaje mi się uczciwe z ich strony, że nie powiedzieli, że wymagają wyłączności i nie chcą opłaty rejestracyjnej. Czyste warunki. Albo przynosisz swoje zdjęcia albo oni po kosztach robią Ci sami (cena 200zł za sesję to bardzo mało, taka sesja trwa parę godzin a trzeba opłacić fotografa, fryzjerkę, wizażystkę, grafika). Niestety nie masz warunków na modelkę, na której można jeszcze zrobić kokosy. Żadna agencja nie zainwestuje w Ciebie nawet jeżeli jesteś bardzo ładna...bo po pierwsze nie ten wiek...największe szanse mają 17-18 latki...po drugie jesteś za niska. Więc jest to okazja, żeby jak najniższym kosztem pracować chociaż jako fotomodelka czy hostessa...ale żeby tak było musisz mieć profesjonalne portfolio bo inaczej będziesz narzekać na brak zleceń. Raczej nierealne, żeby ktoś płacił za Twoją sesję jeżeli nie ma gwarancji zwrotu. Więc Ty inwestujesz 200zł a oni swój czas i albo się spodobasz i zaczniesz zarabiać i Ci zwrócą kasę za sesję albo nie i przynajmniej nie są stratni a Ty zyskujesz tanią sesję i zdjęcia możesz wykorzystać potem w innych agencjach bo dostajesz je na własność i najlepiej je roznieść po kilku agencjach. No i masz umowę z nimi stałą (jak wynika z tego co piszesz) a nie podpisywaną na konkretne zlecenie. Więc w CV będziesz miała długoterminową współpracę...i nawet jeżeli Twoje CV będzie u nich leżało rok a Ty tylko kilka razy w tym czasie pójdziesz od nich na jakieś zlecenie...nadal w CV masz rok doświadczenia:D Dla mnie to brzmi ok. chociaż raczej kariery z nimi nie zrobisz ale zawsze możesz dorobić sobie jeżeli dane zlecenie Ci się spodoba. Sprawdź w umowie czy aby na pewno nie ma zastrzeżenia o wyłączności i jeżeli nie i na pewno nie chcą żadnej kasy za wpisanie do katalogu to zaryzykuj. Jak nie chcesz płacić za zdjęcia to tak jak radził ktoś powyżej poszukaj studenta:D na zasadzie TFP i może on Ci zrobić sesję na dworze. Ale wtedy musisz się liczyć z kosztami fryzjera i wizażystki. Fryzurę jeszcze sama zrobisz ale z makijażem typowo do zdjęcia już gorzej bo trzeba wiedzieć jak malować do zdjęć...No i takie zdjęcia chociaż są ładne to w większości agencji nie wystarczą bo wołają jeszcze o zdjęcia studyjne. A student raczej nie ma studia:D Raczej na gumtree bym nie radziła szukać fotografa tylko na maxmodels...na gumtree możesz trafić na zboczeńca:D Życzę powodzenia i NIGDY ale to NIGDY nie rób czegoś takiego, że umawiasz się z agencją czy studiem na sesje a potem ją odwołujesz dzień przed albo tego samego dnia. Oni nie są głupi i nie wierzą w choroby czy pogrzeb w rodzinie...a z góry opłacają fotografa i stylistów..więc tym samym ponoszą straty. Poza tym należy szanować czas innych i to, że zaplanowali coś specjalnie dla Ciebie a Ty ich narażasz na straty finansowe i zmianę planów lub zastój zawodowy (bo w jeden dzień nie zaplanują innej sesji)...Takie akcje nigdy nie pozostają bez echa i niejednej dziewczynie taka głupota zaprzepaściła karierę. To jest gigantyczna sieć kontaktów i podpadając jednemu robisz sobie kłopoty u innych...bo szybko roznosi się informacja, że modelka jest niesłowna, niepunktualna i nie szanuje czasu innych osób itp. Taka osoba nie jest godna zaufania i nikt z nią nie chce pracować...a pamiętaj, że zostawiasz im swoje dane...i czarną kreskę przy nazwisku...

Gość meskal
www.iguana-models.pl Pracuje dla tej agencji od miesiaca. Praktycznie weekend mam zlecenia przy przeroznych eventach od promocji herbat zaczynajac na konferencjach konczac. Sesja zdjeciowa, w kotra zainwestowalam wyszla rewelacyjnie, a koszty z nia zwiazane zwrocily mi sie po trzech tygodniach. Do tego dzieki profesjonalnym fotografią z odpowiednia stylizacja i wizazem zostalam zatrudniona w dwoch innych agencjach hostess. CHCIALAM ZAZNACZYC, ZE FIRMA NIE JEST AGENCJA MODELEK A AGENCJA HOSTESS - nie wiem skad to wielkie oburzenie, bo wyraznie zanaczaja, ze kariery modelki sie u nich nie zrobi. Do tego sesja nie jest obligatoryjna. Mozna sobie zdjecia zrobic gdzie sie podoba i je dostarczyc. Wazne zeby bylo dobre. Nie wiem jak dlugo sa na rynku, bo wczesniej stacjonowali w Lodzi a do tego poza hostessami zajmuja sie grafika, reklama i tlumaczeniami. Ja polecam. Bardzo

Gość ziomala
Ja zrobiłam tam sobie portfolio to za 200zł i podpisalam umowe. Wszystko było ok, na sesji bardzo mi się podobało a zdjęcia mam rewelacyjne. Uważam, że ta agencja to może być pierwszy krok do światka modelingu. Z panią fotograf- zarazem właścicielką bardzo dobrze się dogaduje. Nie wygląda mi to na żadną ścieme. Polecam

Gość pracowałam dla nich
Drogie forumowiczki. Ta praca na ulicy Nowe Zagórze 16 polega na siedzeniu przed kamerką internetową i czatowaniu ze zboczonymi,napalonymi na ciebie facetami z innych krajów, głównie USA, na erotycznym portalu. Twoim zadaniem jest ich zachęcić prowokacyjnymi tekstami i wyglądem do wejścia do twojego prywatnego pokoju chatu, celem zgarnięcia od nich za to kasy,poprzez ten portal. Oczywiście możesz liczyć, że po wejściu do twojego pokoju nie włączą swojej kamerki i nie będą się onanizować, lub nie będą prosić o to samo ciebie, ale takich frajerów tam nie ma. Za samą rozmowę z tobą i patrzenie na ciebie nie płacą nic, więc po co? Nie możesz ich też okłamać, że to zrobisz, bo administratorzy czuwają i zaraz ukażą cię lub zablokują twój profil (bo to wbrew regulaminowi tego serwisu). Także jest to praca dla dziewczyn, którym odpowiada bycie internetową lafiryndą (sorry za określenie, ale sama niemal straciłam szacunek do siebie, robiąc to przez 2 tyg, bo potrzebowałam bardzo kasy). Jednak psychicznie nie wytrzymałam, bo była to praca upokarzająca. Po 2 tygodniach szanowna szefowa zaproponowała, żebym przeszła na tę "niegrzeczna" część serwisu, czyli tam, gdzie trzeba było się rozbierać. Oczywiście za trochę wyższą stawkę. Taki jest cel zatrudniania tam dziewczyn. Tego już było za wiele. Odeszłam. Kasy nigdy nie zobaczyłam. Sprawę skierowałam do sądu. Pozdrawiam "firmę" Continental models Poznań czy Iguana Models. Zwie się różnie - dla niepoznaki.