Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszka miki riki tiki

czym karmicie psy/szczeniaki

Polecane posty

Mam pytanie , czym oprocz suchej karmy karmicie szczeniaki? ja mam 4 miesiecznego i brakuje mi pomysłów na obiadki dla niego...

nikt nie pomoze? mam problem bo pies jest duzej rasy i szybko rosnie, jego staw chyba nie nadazają, bo zaczyna kulec. nie wiem co robic, aby ten stan rzeczy zniwelowac... :(

Mozesz mu dawac karme z puszki :) Gotowany kurczak z marchewka, ryz,serduszka wołowe(gotowane np) płatki owsiane :)

Gość przekora
Bezwzględnie musisz stosować specjalne witaminy dla tak prędko rosnącego psa dużej rasy. Kupisz je u weterynarza lub sklepie zoologicznym. Nie ucz może psa na wyłacznie gotową karmę .Gotój sama np na porcjach rosołowych kaszę lub makaron.A najlepiej poradz sie fachowca czyli weterynarz albo w goglach wpisz fraze pt dieta szczeniaka przecież tu ile piszących każdy co innego poradzi i dopiero będziesz zakręcona....:)

bylam niedawno u lekarza, wymacal i niby narazie jest ok. powiedzial ze w wieku 4,5m-ca pierwsze RTG stawow lokciowych.... ale lekarz i chodowca zupelnie innych rad udzielali. wlasciwie to pierwsze slysze ze nie powinno sie mieszac gotowanego i suchej karmy. moj powinien jesc 3 poislki dziennie - 2 razy dostaje sucha i 1 gotowane - wolowinka albo drob z warzywami i makaronem lub ryzem (ktory zawsze zostaje wmisce... ) - lakarz wlasnie takie karmienie polecił. Powiedz jakie konkretnie moga byc skutki takiego karmienia? Kupilam tez caniviton (przez te lapke na ktora kuleje). z puszek nie chce jesc - nie podchodza mu....

Gość aaagnie
gotuj mu tez kurze łapki lub inne rzeczy, ktore maja zelatyne. Sa dobre na chrzastki stawowe

mam berneńczyka, daje mu purine dog chow - wiem ze sa lepsze i nastepnym razem kupie britta. dog chow uzupelniam canivitonem.

Jak mój pies był szczeniakiem, to dawałam mu mokrą karmę, ale jadł też np kotlety mielone, kurczaka itd i nic mu się nie stało :P Dodatkowo kupowałam mu suplementy w postaci różnych kostek do gryzienia itd.