Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LEVEL 0

siostra mojego eM, co o tym mam myśleć?

Polecane posty

jesteśmy razem ponad 2 lata...Mój M. ma siostrę, a ona myślę, że mnie nie lubi, bo...zabralam jej brata. Podsluchuje nasze rozmowy i powtarza ich mamie. Ale najgorsze jest to, że przekręca slowa, które wypowiadam (ich sens), aby mnie oczernić w oczach ich mamy. Jak obronilam pracę magisterską- wszyscy mi pogratulowali, nawet jej chlopak, a ona nic. Dodam, że nigdy nie mówilam źle o niej, nic przykrego jej nie powiedzialam. Wręcz się cieszylam, że będę miala bratnią duszę- ale się przeliczylam ;( W dodatku kiedyś mój chlopak, gdy byliśmy w lóżku nazwal mnie jej imieniem- ale się wkurwilam!

Gość wrrrrrrrrww
buahah stuka widac siostrzyczke na boku :D:D:D

Gość hahahahahahahaaahhhaaa
a od kiedy w gimgowna robia prace magisterskie :D :D :D

hm.. ciężka sprawa.. a ta jego siostra to w jakim jest wieku? bo możesz ją np. spróbować jakoś do siebie przekonać - zabierając ją na rajd po sklepach albo wypad do kina.. ;]

Między nami jest 5 lat różnicy. Pisalam do niej , gdy miala urodziny, imieniny, gratulowalam sukcesów. Zawsze mialam jakiś drobiazg dla niej, gdy jechalam w mikolajki, gwiazdkę, czy na jej urodziny. Jestem raczej otwartą osobą. Przykro mi, bo tak to odbieram...że zabralam jej brata. no ale brat ma 28lat, a ja nigdy nie bylam zaborcza

Gość Ola Manola88
jak to nazwal cie jej imieniem w lozku?!?!?1 obrzydliwe!!!!!!

Ola Manola88 tzn. nie podczas sexu, ale przykro mi bylo...może po prostu się przejęzyczyl, ale powiedzialam że zapomnial chyba jak mam na imię :-(

i ogólnie mam dość- wiadomo u mamusi lepiej się mieszka, wszystko podane i wyprasowane, a mamusia traktuje faceta 28letniego, jak male bobo i córkę tak samo

Gość Ola Manola88
myslalam ze szczytujac wykrzyczal jej imie zamiast twojego :D

Gość bojabojaboja
A co na to wszystko partner mówi?

sama byłam w takim związku i niestety, ale przegrałam z siostrą i mamuśką. Siostra jest zazdrosna i myśli, że "zabierasz" jej brata, może jestes tez od niej ładniejsza, a ona ma kompleksy i próbuje się dowartosciowac Twoim kosztem.

Gość sałatkabratka
miałam to samo ale zarządziłam abym to ja stała się ważniejsza od jego siostry w jego oczach bo to ja jestem jego kobietą, kiedy to zrozumiał wszystko stało się ok ona nie fika bo wie że jej po prostu nie wolno. Mój facet a jej brat powiedział " basta"

najgorzej, kiedy się starasz, zeby Cie polubiły, dajesz prezenty, jesteś miła (u mnie tak było) i wtedy podłe, zawistne baby to wykorzystuja i czuja, ze moga ci wejsc na glowe. Trzeba niestety od poczatku pokazac gdzie ich miejsce.A w ogóle to po tym nieudanym zwiazku juz nigdy nie związałabym sie z takim maminym cyckiem.

możliwe, że to przez to, że jak ja się pojawiam to ona już nie może "gwiazdować". A po drugie slyszalam jak mowila do mamy coś, co świadczy o tym, że jest zazdrosna nawet o to, jak mama traktuje jej brata...czyli pewnie się dowartościowuje. Jak się mam zachować następnym razem, gdy będzie jakaś sytuacja?

no ja bym nie chciala, aby ona byla świadkową- bo uważam, że świadkową powinna być osoba godna zaufania, a ona po prostu dla mnie taka nie jest.

teraz po prostu ją olewam. tak, jak kiedyś przyjechala i weszla do pokoju z bratem się przywitala , a mnie potraktowala jak powietrze- ani be ani me

i siostra jest zazdrosna i matka jest zazdrosna nie ma co się starać i ich względy, trza być sobą a z tej zazdrości żartować nie musisz się z nią zaprzyjaźniać na siłę siostra mojego faceta też jest ode mnie o 6 czy 7 lat młodsza ja jej gadki w stylu kiedy mówi o mnie w trzeciej osobie przy mnie np :to ona ma magistra? ja pie**olę?" nie odbieram jako atak na mnie jestem dla niej miła ale nie wchodzę jej w dupę mówie wprost "teraz tówj brat jest moj i spadaj" - niby w żartach ale przekaz jest jasny

Gość bojabojaboja
W tym wszystkim najbardziej nie podoba mi się fakt, że partner olał sprawę. Przykłady, które wskazują to ewidentna jej wrogość w Twoim kierunku. Skoro facet nei reaguje to ma to gdzieś. A to on w razie czego powinien stawać zawsze po Twojej stronie w razie jakichkolwiek konfliktów. To kiedyś on będzie Twoim głównym wsparciem w każdej sprawie, na nim najbardziej powinnaś polegać. A tu dupa. Moja przyjaciółka miała np problem z ciotką swojego chłopaka. Opowiada całej rodzinie, że ona nie jest jego warta, nastawia przeciwko. Rodzice faceta też podłapywali temat i czuła, że cała rodzina jest jej wroga, nie zapraszano jej na uroczystości rodzinne, nie uwzględniano w zaproszeniach. Ale jej chłopak zareagował, pogadał z rodzicami i teraz jest w porządku.

dziękuję za te wszystkie slowa. Wiem, On się nie chce wtrącać- mówi, że ja wyolbrzymiam...że to są sprawy między nami(tzn między mną a siostrą, jego mamą), ale powiedzialam mu kiedyś, że to też jego dotyczy, bo ze mną jest. Inny przyklad to to, jak wracal z Niemiec, a nie widzielismy się 4 miesiące, jego rodzina robila uroczystość na jego przyjazd, a do mnie nawet nikt nie zadzwonil :-(...rozumiem, że to rodzinna uroczystość, ale chlopak siostry byl...Mnie po prostu olali...a mój eM myslal, że ja nie chcialam przyjechać...dopiero sam do mnie dzwonil, abym przyjechala, ale ja wtedy...po prostu już nie pojachalam. Bylo mi bardzo przykro:-(

Gość o co loto
rozumiem Cie...;/ i trudno tutaj cokolwiek radzic.Klocic sie z nimi nie wypada bo to w koncu przyszla rodzina.Ale jak tu znalezc jakis "normalny" sposob,zeby nie dac sobie w kasze dmuchac?? Ja tez nie raz mialam przykrosc ze strony siostry mojego narzeczonego,zle sie z tym czuje.. ale co zrobie?? Zazdrosna o mojego faceta tez byla jego przyjaciolka... tez nie raz zapraszala go na imprezy beze mnie , glupie gadanie itd.. Ja mowie prosto mojemu facetowi ze tak nie powinno byc, ze powinien cos powiedziec, obronic mnie jesli ktos mowi bezpodstawnie zle na moj temat. Wlasciwie nie wiem czy broni czy nie... Ale z drugiej strony ciezko facetowi pewnie stanac miedzy swoja kobieta ktora zna powiedzmyy 5 lat a siostra,mama, czy przyjaciolka ktore zna 18 lat czy cale zycie.. Powiedz poprostu swojemu facetowi.. Ze jest ci przykro z tego powodu,ale nie chcesz psuc kontaktu miedzy Toba a nimi i wedlug niego co bys mogla zrobic aby polepszyc wasze storunki...?Bo to w koncu przyszla rodzina.. a jak nic nie pomoze to najlepsza jest uprzejma ignorancja... Ona nie przywita sie z Toba to sama z USMIECHEM na twarzy powiedz czesc , XX milo Cie widziec ... i zdziwienie na jej twarzy murowany

Gość hahahahahahahaha
a ja bardzo dobrze rozumiem siostrę Twojego chłopaka, bo sama mam taką upierdliwą i skrzeczącą o wszystko niby-bratową. Ileż można znieśc takie rozpiszczane gówniary

Gość aga324
Hej level 0 ja mam również problemy w kontaktach z sistra mojego faceta tylko że ona jest ode mnie starsza. Może chcesz pogadac na gg?