Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wybory prezydencki 2010

SONDAŻ: Wybory prezydenckie

Polecane posty

Ok, on-warszawa, nad SLD sama się zastanawiałam, bo z tym monopolem moze i trochę racji.... może, ponieważ w Rosji się sprawdza (Putin & Miedwiediew), może u nas byłby w koncu spokój, gdyby prezydent nie robił premierowi pod górke, lecz współpracował? Ale nigdy nie na PiS. Z powodów, które wcześniej przytoczyłam.

Gość kameleon132
Tylko Korwin Mikke. Jedyny kandydat który nie dopuści do wprowadzenia euro i zrobi porządek z systemem emerytalnym. Mocno stawia na gospodarkę wolno rynkową i chce zmniejszyć podatki. Kategorycznie sprzeciwia się podatkowi dochodowemu, który kara ludzi którzy naprawdę ciężko pracują, im więcej pracujesz tym więcej musisz oddać. Jeżeli chcecie, żeby było tak jak jest + na dodatek euro to głosujcie na komorowskiego lub innych POPISowskich działaczy. Jeżeli coś się zmieni to tylko na gorsze. Kategoryczne NIE dla zdrajców którzy przyczynili się do podpisania traktatu lisbńskiego, czyli wszystkich polityków PO PIS SLD PSL. Dawniej jak mocarstwo chciało podbić kraj, musiało to zrobić siłą, teraz wystarczy przekupić polityków... Polska straciła suwerenność z dniem podpisania tego traktatu, odtąd nasze prawo ustanawiane jest w brukseli. Polacy jak głodne psy rzucili się do unii po dotacje, a w rzeczywistości one były tylko przynętą w którą daliśmy się złapać. Minie kilkanaście lat a ten okres dobroci się skończy i zostaniemy z ręką w nocniku...

Ja się nie chcę kłócić- jednak strategia: Komorowski- aby tylko nie PiS- przyniesie złe efekty. Chyba, że wierzyć w to, że Komorowski- będzie ponadpartyjny i niezależny. Sądząc po jego zasługach w obsłudze "lodówki" sejmowej- ja w to wątpię. Miał okazję pokazać klasę już jako marszałek Sejmu- nie skorzystał.

Gość Wszyscy się przekonacie w
czerwcu jak Jarosław zostanie waszym prezydentem i tak będzie przez 5 lat

do kameleon 132 moze ty mi powiesz , bo widze ze starsza sie myslec realnie , jak widzisz to wyprzedawanie licencji na ten colerny gaz co go mamy na pn. POlski? jakim prawem nie moga ich dostac polskie firmy?

Iwonka- nie byłbym przekonany że ten model w Rosji się sprawdził- narastają tam protesty- jak na Rosję- czasami gigantyczne- np. w Kaliningradzie- kilka tys. osób z Solidarnost na ulicy przeciw Putinowi- a tak w ogóle głosuj na kogo uważasz- tylko lepiej strzec się streotypów. wawciu- znam panią ponad 50 lat- ona do dziś wierzy w amerykańską stonkę zrzucaną na polskie pola- jest po studiach....

na japonie dali sie nabrac nasi rodzice na rozdawane mieszkania tez to i na irlandie sie nabrali teraz nabiora sie na cos innego :D ps. stonka wymiata :D wogole niezla byla ta kronika :D ale to byla pralnia łba:D a tak z innej beczki on widziales ta propagande ITI na temat stadionu:D rozwalilo mnie to :D:D stadion o jakim marzyliscie :D:D

Nie widziałem tego kawałka ITI na temat stadionu. A pralnia była- fakt- ale nie wszystkich wyprała- na szczęście.

smaugoll, nie chce mi się teraz szukać dokumentów w necie, ale jeśli tak bardzi ci zależy, mogę wkleić to, co wczoraj znalazłam: pismo Gosiewskiego do szefa MON: http://www.bankier.pl/forum/temat_popis-gosiewskiego-zapytanie-nr-2496-do-ministra-obrony-narodowej,8307859.html trochę o wyborach w 2005 r: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wybory_parlamentarne_w_Polsce_w_2005_roku i o tych w 2007, kiedy rozwalił się sejm z większością PiSu. Nie, no nie, zaraz mnie tu ktos oskarzy, że sejm się nie rozwalił przecież, w takim razie cytuję:"Skrócenie kadencji Sejmu Rzezcypospolitej Polskiej": http://pl.wikipedia.org/wiki/Wybory_parlamentarne_w_Polsce_w_2007_roku O Ewie Kopacz i śp Januszu Kochanowskim powiniście pamietać, wszak niedawno to było, a my nie żyjemy na bezludnej wyspie.

ludzie sie obudza jak zobacza co znaczy prezydent i premier z jednej partii, jak nie bedzie ich w stanie nikt zawetowac , jak politycy typu Palikot beda idolami ich dzieci ... jak w wlasnym kraju beda jedynie pracownikami bo wielkie koncerny zagraniczne beda wolaly wspolpracowac miedzy soba a nie z malymi polskimi firmami ... obudza sie kiedys ...w tej " Irlandii Tuska" jak wyemigruje kolejny milion lub dwa za chlebem do Skandynawi, Autrali, Nowej Zelandii ...

Gość smaugolll
ok, 1 pkt jest śmiesszny bo tak nawet o swoich kalesonach mógłbym powiedzieć, pkt 2 - ok, pkt 3 - kontrowersyjny, a od pkt 4 wzwyż to już widać wpływ GW i TVN czyli kicz

Ania spoko- jeśli tak się stanie- widocznie to było pisane. Ale może będzie inaczej jednak- przecież w samym PO- są ludzie myślący- i przestaną wreszczie głosować pod linijkęjak- "zdobyć" IPN- OK- jak ostatnio- ale jednak Borusewicz się wyłamał.

mam nadzieje ze interesy partyjne nie przeslonia tego co wazne ... ale patrzac na te dni zaloby kiedy kazdy chcial cos ugrac dla siebie watpie .....

Smaugoll, to może napisz, dlaczego PiS? Oprócz "argumentu", że PO to złodzieje (sama nie wiem, czyj to wpływ POLSATU, RMFFM czy Radia Maryja?). Ja byłam za chlebem "w Irlandii", właśnie za rządów PiS, a teraz na razie siedzę w Polsce póki co, PO rządzi. W najgorszym razie, jesli sie powtórzy to, co było, tak jak pisze Ania, trzeba będzie znowu wyjechać. Ale to juz było.

Miał być sondaż a tu takie kłótnie nadal...

Podsumowując dzień dzisiejszy :) Jarosław Kaczyński 39% Bronisław Komorowski 23% Ryszard Kalisz 16% Janusz Korwin-Mikke 13% Waldemar Pawlak 3% Lech Wałęsa 3% Edward Ącki 3% ;)

Gość Reklama pralni
Wypierzemy nawet twój łeb

wypowiedz prof. Staniszkis Dlaczego popieram kandydaturę Jarosława Kaczyńskiego "Nie chodzi o millenaryjny mit "dokończenia rewolucji". I na pewno nie - o oddanie w ten sposób hołdu ofiarom, które próbowały zachować wierność wartościom. Moje racje są jak najbardziej praktyczne. Jeśli bowiem jest prawdą (podkreślam "jeżeli", bo znam to tylko z drugiej ręki), że bezpośrednio (4 godziny) po tragedii było włamanie do mieszkania Ś.P. Szczygły (zginął laptop), podobny fakt zdarzył się w Krakowie w domu Wassermanna, a także - przeszukano szuflady Ś.P. Kurtyki (co zresztą być może zradykalizowało IPN), to mnie to wystarczy. Nie chcę, by luzackie rządy Platformy przekształciły się w rządy mafii politycznej. I jeżeli dowiaduję się, że wśród osób żyjących w Polsce w skrajnej biedzie, aż jedną trzecią stanowią dzieci i młodzież do lat 18 ( i że stanowi to aż 17% tej kategorii wiekowej), to widzę, że polityka społeczna i prorodzinna Platformy okazała się nieskuteczna. REKLAMA Czytaj dalej Jeżeli Europejski Bank Centralny bierze stronę nieżyjącego Prezesa NBP Skrzypka w sprawie rezerw (w sporze z ministerstwem finansów), to kto tu jest liberałem? To rząd Jarosława Kaczyńskiego obniżał podatki. A Kluzik-Rostkowska rozpoczęła sensowny program polityki wspomagania ubogich rodzin. Potrzeba nam nie malowanego prezydenta (Komorowski), nie prezydenta o biografii zakorzenionej w minionej epoce (Olechowski), ale kogoś, kto jeszcze nas poderwie do walki o Polskę silną, solidarną i przestrzegającą prawa. I sprawiedliwości. Polityka jest jak sztafeta: następny musi podjąć pałeczkę! " Koniec cytatu

Gość ,j,jkjkjkjkjhkjh
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Gość madzia1265
a niby dlaczego p J. Kaczyński ma zostać prezydentem ???? Czy on za czasów PiS zasłużył się dla społeczeństwa, nie zrobił nic. Poczekajmy jeszcze parę tygodni aż zacznie się kampania wyborcza PiS przesiąknięta litościwym błaganiem o głosy polaków, bo znając życie tragedia w Smoleńsku będzie do tego wykorzystana. Piszecie że PiS nie wyzyskuje ludzi, a powiedzcie mi z czyjej inicjatywy powstał w sejmie fundusz dla rodzin ofiar pod Smoleńskiem, dlaczego to PiS wymyślił po 40 tyś. odszkodowania dla tych rodzin, a wiadomo że pieniądze na to pójdą z naszych kont. Czy mi ktoś dodatkowo zapłaci 40 tyś. za śmierć ojca lub matki, czy PiS też stworzy mi fundusz z którego mogłabym żyć, oczywiście że nie, bo o ludziach nie zasłużonych się nie pamięta

Zgadzam się z Madzią. A to, co wkleiła tutaj Anna...Pomijając fakt, że laptopy mogły być zwyczajnie zabrane przez właścicieli do samolotu (ja wożę laptopa ze sobą, jeśli wyjeżdżam gdzieś dalej) i rozbić się wraz z nimi w mak podczas katastrofy, równie dobrze PO, SLD może puścic taka famę, że laptopy Karpiniuka i Szmajdzińskiego zniknęły i pewnie PiS je ukradł... zresztą, po co niby mieli je kraść? Tajemnice wojskowe? Szef MON jest z PO. Żałosne to, znowu knucia i intrygi :O

Gość platforma to jedne wielkie zło
a Jarosław Kaczyński nic złego nie zrobił , a poza tym rodziny niektórych ofiar tragedii pod Smoleńskiem nie mają za co żyć, czy lepiej żeby zdychali z głodu a wasze dupy były by wtedy pełne