Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wybory prezydencki 2010

SONDAŻ: Wybory prezydenckie

Polecane posty

A biedna młodzież.... hmm... no tak, bo wcześniej jej nie było? MOże podasz Anno statystyki, jak było wczęniej z tą młodzieżą, za kadencji PiS na przykład, żeby można było się do tych 17 proc. jakoś odnieść????

Z tego co wiem, rodziny ofiar są oburzone, że media podały, iż w trzy dni po katastrofie nie mają za co żyć,. W końcu jak to o nich samych świadczy :o

Gość znowu ten sam dzien
Przykro mi bardzo, ale to TUSK przeznaczył tyle kasy na odszkodowania dla ofiar katastrofy: http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/6011/rzad,pokryje,koszty,uroczystosci,pogrzebowych,ofiar,katastrofy,pod,smolenskiem,donald,tusk,przeznaczyl,na,ten,cel,20,mln,zl/ I co Wy na to?????

Gość madzia1265
z co mnie interesuje że oni nie mają za co żyć. Ja mogę powiedzieć że nie mam za co żyć bo żyje z mężem z jednej pensji i nie rządowej tylko zwykłej robotniczej, mnie nikt się nie zapyta czy wystarczy mi na jedzenie. Mogli tak nie szastać pieniędzmi jak ich było za dużo, teraz błagają o pomoc a nie powinni. W Polsce bezrobocie wynosi ok. 20% dlaczego o tych ludzi nie zadba władza ??? Fundusz dla rodzin ofiar założył PiS, a po 40 tyś zł dla 96 rodzin skąd się tak nagle znalazło ???? Chyba nie z pensji rządowców tylko podatników

Gość madzia1265
do --- platforma to jedne wielkie zło pochwal się ile ty zarabiasz Wydanie „Życie Warszawy przedstawia listę płac polskich polityków i urzędników. Na pierwszym miejscu przedstawione są zarobki prezydenta RP, który zarabia miesięcznie w sumie niemal 19 tys. złotych. Niższe są zarobki naszych parlamentarzystów uposażenie i dieta to w sumie 11,8 tys. zł. Jednak posłowie mogą osiągać dochody także poza Sejmem. Mogą to być dochody z praw autorskich, prowadzenia wykładów czy własnych firm. Jako przykład dziennik podaje Jerzego Jaskiernię, posła SLD, który w ubiegłym roku z tytułu zajęć dydaktycznych oraz publikacji naukowych otrzymał 63 tys. zł. Zarobki premiera wynoszą w Polsce 13,9 tys. zł, tyle samo otrzymują Marszałkowie Sejmu i Senatu. Wicepremierzy i wicemarszałkowie zarabiają już mniej, bo 12,3 tys. zł. Na podobnym poziomie zarobki ustalone ma prezes Najwyższej Izby Kontroli. Ministrowie w rządzie otrzymują po 12 tys. zł. Ich pensja składa się z płacy zasadniczej i dodatku funkcyjnego, oraz dodatku za wysługę lat. Także Szef Kancelarii Prezydenta i rzecznik praw obywatelskich zarabiają po 12 tys. zł.

Gość madzia1265
dodam że najniższe zarobki zwykłych ludzi wynoszą ok 1000 zł. Oni naprawdę mają za co żyć i im się dupa rozpycha jak zaznaczył użytkownik (platforma to wielkie zło)

Gość madzia1265
do (znów ten sam dzień) kolego/ koleżanko czy ty czytać nie umiesz ???? przytoczę fragment tekstu który znajduje się na stronce którą podałeś Dziś premier Donald Tusk PODPISAŁ uchwałę, na mocy której rząd przeznaczył 20 mln zł na sfinansowanie uroczystości pogrzebowych oraz kosztów związanych z pochówkiem osób tragicznie zmarłych w katastrofie prezydenckiego samolotu pod Smoleńskiem w sobotę 10 kwietnia 2010 r. dużymi literami zaznaczyłam PODPISAŁ bo to nie znaczy to samo co PRZEZNACZYŁ

Gość no pewnie,że Jarek
w poprzednich wyborach głosowałam na Lecha mam określone zdanie i go nie zmieniam.Prawda jest taka, że PO to liberalizm ładoawć w kabzę sobie i swoim kolesiom. Rolzliczał Lech z tego co zrobił podczas swych rządów a sam podczas swoich nie zrobił nic.Obiecał młodym po 20 tys.zł i i wziął ich tym jak lep na muchy hehe ciekawe z czego wyciągnąłby taką kasę normalny człowiek który umie liczyć natychmiast wiedział, że to bajki z tysiąca i jednej nocy no chyba, że miałby maszynkę do robienia pieniędzy.Ludzie 20 tys dla 10 osób to już jest 200 tys.złotych a gdzie reszta????Rozliczał Lecha z tego jak podskoczyły ceny podczas jego rzędów a tego jakie są teraz jakoś nie widzi.Ogólnie to jest beznadziejjny.Komorowski jest bezpłciowy za nic nie chciałabym go jako prezydenta bo wejdą mu na głowe.Poza tym nie ma swego zdania liczy się tylko zdanie Donia i to w tym momencie on byłby prezydentem choć nieoficjalnym.Mam nadzieję, że Jarosław będzie kandydował bo tylko on może kontynuować to co do tej pory było zaczęte przez jego brata.W przeciwnym razie stracimy wszystko co do tej pory zyskaliśmy

Gość kobieta mieszkająca w bucie
Kalisz

Gość kur
jeśli z SLD wystartuje Kalisz to na niego, chociaż bliżej mi do centorwego PO i PiS-u to do Kalisza mam jakis tam sentymen lubię słuchać jak się wypowiada widać że ma ogromną wiedzę. A jak Kalisz nie będzie startował no to na PiS, bo platformie nie można całej władzy oddać bo dopiero się zacznie, a do tej pory trochę Kaczyński wetem studził zamiary tuska, a jak wygra komorowski to niestety "koniec z demokracją"

Gość znowu ten sam dzień
madzia, a ty chyba nie wiesz, kto teraz rządzi. Radzę się doinformować

Gość preczzkomorowskim
Właśnie te wybory pokażą co będzie dalej z Polską i zobaczymy jak katastrofa samolotu wpłynęła na sumienia ludzi.Bo Polacy ci którzy krzywdzili prawicę powinni dzisiaj bić się w piersi.I mocno przepraszać bo jest za co.Komorowski powinien przeprosic naród za słowa ;wyrżnąć watache oraz odnośnie wizyty prezydenta wGruzji ;jaka wizyta taki zamach'.

Gość poweof love
Jarek Kaczyński :)

Gość karciana wróżba
17:29 [zgłoś do usunięcia] a ja za lewicom Jutro lewica ogłosi kandydata. Będzie nim Napieralski. Skąd wiem? Telepatia. To nie było dla nikogo zaskoczenim bo kilka szeleszczących gazet już o tym pisało.

Gość No i wróżba się sprawdziła
Wczoraj jeszcze SLD mówiło, że może być Siwiec i chyba Kalisz.

Gość ano....
a moim najlepszym kandydatem byłby Korwin Mikke bo jestem liberałem i zawsze uwazałam że jak sie głupimi przepisami i wysokimi podatkami nęka się biznes to w takim kraju nigdy dobrze nie bedzie :P Ale jestem realistka i wiem że to jeszcze kilka pokolen musi minąc aby ludzie do tego dojrzeli ;) Drugim dobrym kandydatem byłby Olechowski facet o wysokim doskonałym wkształceniu ekonomicznym. Pracował w PRLu w jednym z najważniejszych departamentów ówczesnej Polski. Jak wiadomo w czasach komunizmu nie mozna było sie rozwijac w przedsiębiorczosci bo tam jednostki wybitne były likwidowane najlepsi fachowcy pchali sie wiec do szeregów PZPR bo tylko tam mieli możliwosci awansować :P i realizowac się zawodowo. Niestety za małe ma poparcie wiec szkoda marnowac głosu. Kiedy czytam opinie że PO nie powinno rzadzić całkowicie i ze dlatego nalezy prezydenta wybrac z innej partii.... wiekszej bzdury nie słyszałam:P jak PO wygra i bedzie rządzic całkowiecie to wtedy bedzie miało okazje wykazac sie swoimi możliwosciiami i nie vbedzie wówczas wykrętów że jaka ustawe madrą prezydent zawetował :P Bedzie wtedy rozliczane przez wyborców całkowicie :classic_cool:

Gość jakakajka
Dlaczego popieram kandydowanie J. Kaczyńskiego" Podziel się: wp.pl | dodane 2010-04-22 (09:30) Prof. Jadwiga Staniszkis wykłada na Wydziale Filozofii i Socjologii Uniwersytetu Warszawskiego oraz w Wyższej Szkole Biznesu - National Louis University w Nowym Sączu. więcej informacji Nie chodzi o millenaryjny mit "dokończenia rewolucji". I na pewno nie - o oddanie w ten sposób hołdu ofiarom, które próbowały zachować wierność wartościom. Moje racje są jak najbardziej praktyczne. Jeśli bowiem jest prawdą (podkreślam "jeżeli", bo znam to tylko z drugiej ręki), że bezpośrednio (4 godziny) po tragedii było włamanie do mieszkania Ś.P. Szczygły (zginął laptop), podobny fakt zdarzył się w Krakowie w domu Wassermanna, a także - przeszukano szuflady Ś.P. Kurtyki (co zresztą być może zradykalizowało IPN), to mnie to wystarczy. Nie chcę, by luzackie rządy Platformy przekształciły się w rządy mafii politycznej. I jeżeli dowiaduję się, że wśród osób żyjących w Polsce w skrajnej biedzie, aż jedną trzecią stanowią dzieci i młodzież do lat 18 ( i że stanowi to aż 17% tej kategorii wiekowej), to widzę, że polityka społeczna i prorodzinna Platformy okazała się nieskuteczna. REKLAMA Czytaj dalej Jeżeli Europejski Bank Centralny bierze stronę nieżyjącego Prezesa NBP Skrzypka w sprawie rezerw (w sporze z ministerstwem finansów), to kto tu jest liberałem? To rząd Jarosława Kaczyńskiego obniżał podatki. A Kluzik-Rostkowska rozpoczęła sensowny program polityki wspomagania ubogich rodzin. Potrzeba nam nie malowanego prezydenta (Komorowski), nie prezydenta o biografii zakorzenionej w minionej epoce (Olechowski), ale kogoś, kto jeszcze nas poderwie do walki o Polskę silną, solidarną i przestrzegającą prawa. I sprawiedliwości. Polityka jest jak sztafeta: następny musi podjąć pałeczkę! Prof. Jadwiga Staniszkis specjalnie dla Wirtualnej Polski Czytaj więcej: Policja: nie było włamań do mieszkań ofiar katastrofy TAGI: jadwiga staniszkis, jarosław kaczyński, wybory, wybor ŚWIĘTA PRAWDA!!!!!!!!!!!!!!! DLATEGO GŁOSUJĘ NA PIS!!!!!!!!

BUHEHEHEHHE weź się nie ośmieszaj. Nawet, jeśli to prawda, to komu mogło zależeć na tym laptopie bardziej - chyba PiS -owi, który chciał ukryć dowody machlojek partyjnych.

Gość dzikastokrotka
Cytuję słowa internautów.....mądrych internautów... Bóg zabrał Go, bo Tam trzeba ludzi dobrych. Zabrał Go, aby ci, którzy nie rozumieli i niszczyli Go, przestali to robić. Tu szydzono z wszystkiego, co było dla Niego ważne i święte. Drwiono z patriotyzmu, z miłości do Matki, żony i brata. Nie szanowano go nie tylko z tytułu urzędu, jaki sprawował, ale nawet z faktu, że był człowiekiem. Główny cel Jego prezydentury - przywracanie pamięci - przedstawiano jako przejaw małostkowości i zaściankowości. Odliczano minuty do chwili, kiedy, jak przypuszczano, zakończy swoją misję. Bóg to wszystko obrócił w niwecz. Dał Mu taką śmierć, tak przepełnioną symboliką, która sprawia, że dzieło Jego życia zwieńczył męczeństwem na Ołtarzu Ojczyzny, abyśmy zrozumieli sens Jego życia ......

Gość patriotyzm solidarność= PiS
Ja też głosuję na Jarosława Kaczyńskiego , nie wyobrażam sobie innego prezydenta , jak ta złodziejska platforma z Tuskiem na czele dojdzie do władzy to rozkradną ten kraj i już nic z niego nie zostanie.

Jajajajak jak już cytujesz, to rzetelnie: Dziennikarze Wirtualnej Polski ustalili, że nikt nie zgłosił tych incydentów (włamań do mieszkania Szczygły, krakowskiego domu Wassermanna oraz przeszukania mieszkania Kurtyki) na policji. Mariusz Sokołowski, rzecznik Komendy Głównej Policji, napisał w oświadczeniu, że fakty takie nie miały miejsca.

Gość dzikastokrotka
dalej cytuję......... Dzięki Panu Prezydentowi Kaczyńskiemu, wiele polskich rodzin poczuło się wreszczie w tym kraju jak u siebie w domu. Zabijani przez niemców, mordowani przez rosjan, gnębieni i wynaradawiani przez komunistów oraz lekceważeni przez mataczo-liberałów, mieliśmy wreszcie po tych 70 latch kilka lat wiosny, lat optymizmu. Ale nawet te kilka lat było zatrutych ciągłymi obelgami i pluciem na Prezydenta Kaczyńskiego i na wszystkich sympatyzujących z nim polaków. Lech Kaczyński nie był ot takim po prostu, jednym z wielu prezydentem. Lech Kaczyński jest uosobieniem trzech pokoleń polaków, którzy we własnej ojczyźnie byli lekceważeni i spychani na boczny tor. I już teraz, krótko po tragicznej śmierci Pana Prezydenta Lecha Kaczyńskiego widać niebezpieczeństwo, że na nowo będziemy tak traktowani, że znowu nikt nie będzie się liczył z naszym zdaniem. A potomkowie naszych gnębicieli mogą sobie decydować , ale decydować kto będzie pochowany w pałacu kultury i nauki, a nie na Wawelu !

Gość tylko Komorowski nigdy
PIS!!!!!!!

Gość dzikastokrotka
PIS=Patriotyzm i Solidaryzm......z naszą Ojczyzną!!!

Gość a ja na PO jak 70 % społeczeńs
twa :)

Gość TO SIĘ OKAŻE!!!!!!!!!!!!!!!

Gość patriotyzm solidarność= PiS
Możecie sobie gadać że wygra platforma i nawet w to wierzyć ale prawda jest taka że wygra PiS i Jarosław.K to to PiS ma korzystne reformy dla kraju i tylko ta partia rządził,rządzi i BĘDZIE RZĄDZIĆ

Gość chyba też Komorowski
ale nie jestem zdecydowana jeszcze. Moi rodzice głosują tak to ja chyba też tak zagłosują. Ufam im.