Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dalanX

Stulejka albo którkie wędzidełko

Polecane posty

Gość dalanX

Wraz z moim chłopakiem doszliśmy do wniosku , ze z jego penisem jest coś nie tak ... Diagnoza : stulejka albo za którkie wędzidełko. Gorąco namawiam go na pójście do urologa i przeprowadzenie zabiegu , ale on (co zresztą mnie nie dziwi) wstydzi się i niechętenie tam chce iść. Może ktoś z was miał podobną sytułacje i mógłby mi pokrótce opisać jak to wwszystko wygląda (wizyta, zabieg, rekonwalescencja). Prosze o szczere wypowiedzi

Gość manieczka221
Może poprostu udajcie się do urologa i tam uzyskacie fachową poradę i przekonacie się czy naprawdę jest coś nie tak. Jeżeli wasze obawy się potwierdzą to na pewno specjalista Wam opowie jak to wszystko wygląda. Powiedz mu, że to jest dla jego dobra, w sumie to i też Waszego ;) Pozdrawiam i powodzenia :)

Gość dalanX
Tak tez zrobimy tylko chciała bym sie dowiedzieć czy sam zabieg oraz okres bezpośrednio po nim jest bolesny. I jak przebiega ta cała wizyta u lekarza, czy zabieg jest przeprowadzany z marszu czy trzeba czekac itp

Gość manieczka221
Raczej nastawcie się na czekanie, bo NFZ to bardzo kulejący resort. A to odnośnie leczenia stulejki: Stulejka leczona jest operacyjnie po ukończeniu 2. roku życia. W początkowym stadium stulejka może być leczona poprzez naciąganie, np. rozgrzanego w gorącej kąpieli napletka (metoda Beaug'a). Jednakże najczęściej leczona jest chirurgicznie poprzez usunięcie części albo całości napletka. W łagodnych przypadkach stosuje się zabieg plastyczny poszerzający ujście napletka. Zazwyczaj operacja przeprowadzana jest przy znieczuleniu miejscowym. Rehabilitacja trwa niewiele ponad dwa tygodnie. żr. wikipedia.org Jeżeli jest zbyt krótkie to usuwa się je poprzez obrzezanie.

Gość dalanX
"Usunięcie czesci napletka" ... o Boże. Myśle że jak sie zdecydujemy to na zabieg w prywatnej klinice.

Gość manieczka221
To musicie liczyć się niestety z kosztami. Ceny z Centrum Chirurgii Plastycznej w Katowicach : Koszt: - obrzezanie częściowe (pozostaje część napletka): 1200 PLN - w tym cena zabiegu, znieczulenia miejscowego, opatrunków i wizyt kontrolnych - obrzezanie całkowite: 1500 PLN - w tym cena zabiegu, znieczulenia miejscowego, opatrunków i wizyt kontrolnych

Gość dalanX
O cholera , nie sadzilam ze to az tyle ...

Gość autorko polecam
strone www.stulejka.com skarbnica wiedzy o tym problemie ;/

Gość manieczka221
Poszukaj blisko Twojej miejscowości i popytaj ale taniej to będzie ciężko znaleźć.

Gość dalanX
Dzieki za pomoc :):) Pozdrawiam

Gość R.onin
dalanx - dokładnie, strona www.stulejka.com Ja miałem stulejkę bardzo długo. Pomógł urolog i to byłem u niego na prywatnej wizycie w innej sprawie, bolała mnie moszna. Przy okazji zobaczył, że napletek mi się nie ściąga i powiedział żebym to jak najszybciej zoperował, jeśli nie chcę się męczyć całe życie. Tak się złożyło, że lekarz ten pracował w szpitalu w gdańsku i zachęcił mnie bym zoperował się w warunkach szpitalnych. Czekałem może 3-4 miesiące. Najlepiej zrobić to teraz na początku roku, bo pod koniec szpitale nie mają już punktów z NFZ i wszystkie operacje przenoszą na początek następnego roku. W szpitalu nic to mnie nie kosztowało. Zwolnienie dostajesz na tydzień, maksymalnie 2 tygodnie. Wstydzić się nie ma czego, bo dla nich twoje ciało nie jest tajemnicą i nie patrzą na nie jak na seksualny obiekt tylko skupiają się na danym problemie, jak go rozwiązać. \ Zabieg u mnie trwał 40 min. Wcześniej dostałem 'głupiego jasia' i niczym się nie przejmowałem jak mnie wieźli na stół operacyjny. Polecam załatwić tę sprawę w miarę szybko, gdyż to także ułatwia codzienną higienę. Pozdrawiam. PS Jak ktoś chce jakieś szczegóły dotyczące operacji to proszę na e-maila: saab@wp.pl