Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annett

brązowa wydzielina

Polecane posty

Gość annett

Witam, współżyłam w tym miesiącu z chłopakiem bez zabezpieczenia, ale za żadnym razem nie skończył on we mnie. Teraz zbliża mi się termin @ i od paru dni pojawia się na bieliźnie brązowa wydzielina. Jest jej coraz więcej. Brzuch mnie pobolewa jak na @. Czytałam, że takie plamienia występują w ciąży. I zastanawiam się czy to możliwe żebym była w ciąży :D dodam, że przez poprzednim okresem też kilka dni miałam taką wydzielinę tylko, że wtedy nie współżyłam

Gość nie jestes
raczej nie jestes w ciazy. takie kilkudniowe plamienia przed @ swiadcza o skroconej fazie lutealnej czyli drugiej czesci czyklu. zazwyczaj spowodowane brakiem progesteronu. przy nastepnej wizycie powiedz o tym lekarzowi

ja mam to samo dzisiaj byłam u gina i lekarka przepisała mi lek hemorigen duag ( jest on bez recepty ) stosować od 2 do 3 dni po 3 tabletki dziennie :) pozdr

Gość annett
dodam może jeszcze, ze pobolewa mnie lewy bok...

Gość nie jestes
ciaze mozesz raczej wykluczyc a jak sie bardzo biosz to zrob test. na twoim miejscu wybrslabym sie w najblizszym czasie do gina bo te plamienia trzeba podleczyc. nie boj sie to nic groznego ale jak kobieta chce zajsc w ciaze to moze miec z tymproblemy. bole w lewym boku moga oznaczac ze @ ci sie zbliza albo masz cyste na jajniku( wtedy tez moga wystapic plamienia). jest wiele przyczyn. najlepiej wybierz sie na usg wtedy wszystko bedzie jasne. oczywiscie nie zapomnij powiedziec o tych plamieniach

Gość annett
mam w pracy pielęgniarke to jak pokazałam jej to miejsce powiedziała, że boli mnie nerka

Gość annett
a najlepiej jak wstrzymam się rano z moczem i w drodze do pracy kupię test ciążowy i po prostu w pracy zrobie :D

Gość nie jestes
z calym szacunkiem ale twoja koleznaka nie ma rentgena w oczach . dlaczego sluchasz co mowia ludzie idz i sie przebadaj. zrob usg jezeli sie okaze ze wszystko ok a lewy bok nadal bedzie bolal to wybierz sie do ogolnego lekarza po skierowanie na badania. wierz jak to jest jak sie slucha innych.

Gość annett
no rentgena nie ma, to fakt :) miałam już kiedyś robione usg i nic mi wtedy nie wyszło...a teraz to wszystko się jakoś nałożyło na siebie...ehh...znów badania ;] w sumie ból w boku pojawił się wcześniej niż bóle brzuccha przypominające te na @

Gość letnia sukienka:)
mam podobny problem, tyle, ze ja ponad miesiac temu odstawilam tabletki anty, które miały mi uregulować cykl, a w rzeczywistosci chyba nic się nie zmieniło, bo teraz dwa dni po terminie spodziewanej miesiaczki dostałam plamień, zrobiłam wczoraj po południu test wyszedł negatywny, wiec ciazę wykluczam. Dzisiaj dostałam bardzo silnych boli brzucha, takich jak przy okresie, dopiero ketonal mi pomogł, bo nospa forte była za słaba, ale moj okres(jeśli to mogę tak nazwać) jest bardzo słaby. Czy mam coś nie tak z hormonami?

Gość annett
podobno progesteronu za mało...do lekarza

Gość annett
no dobra, głupią rzecz troche zrobiłam żeby się przekonać jakiego koloru jest ta wydzielina...mianowicie po włożeniu i wyjęciu tampona był on czerwony od krwi...to pewnie @ tuż tuż...

Gość nie jestes
dziewczyny plamienia przed i po okresie zazwyczaj oznaczaja zaburzenia hormonalne . najlepiej skonsultowac sie z lekarzem. oczywiscie przyczyn jest wiele ale to najbardziej rozpowszechniona.