Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pole vault

Matura- czemu matka mi to robi?!

Polecane posty

Gość pole vault

Śpi całymi dniami a potem mi zarzuca, że się za mało uczę. Podczas, gdy ona leży sobie w łóżku do wieczora- ja się uczę. Dziś np uczyłam się prawie 5 godzin z polaka i angola a ona do mnie, że to za mało! Że mój brat siedział po nocach i kuł a ja odpukam 5 godzin w ciszy w pokoju a potem siedzę na kompie. Czego ona ode mnie chce? Zrobiła się dla mnie strasznie niemiła. Mówi: " jak ja zdawałam maturę, to..." co mnie TO obchodzi? a wy dużo się uczycie? też wam matki tak dogadują?

Gość pole vault
o czymkolwiek nie zacznę rozmowy to schodzi to na maturę, porównuje mnie do innych...obraża, że jestem tępakiem ;/ czytam codziennie opracowania, robię testy, piszę listy z angola, chodzę na korki z angola i maty, uważam że całkiem się przykładam. przykro mi, że ona tego nie docenia

Gość pole vault
ona śpi cały dzień, a jej się wydaje że pospała godzinkę czy dwie. i jak wstaje (a jeszcze nie wiem która godzina) to wchodzi do pokoju i: "już przy kompie?!" to się pouczyłaś!

Gość reklamy to szatański wynalazek
Ciesz się, że matka chce żebyś się uczyła. Ona się boi o ciebie żebyś zdała dobrze tą maturę. Moja matka po podstawówce chciała żebym wyszła zamąż i wyniosła się z domu. Nie dawała mi się uczyć i zabierała mi książki. Chciałabym miec taką dobrą mamusię jak twoja.

Gość pole vault
moja by tak nawet nie spytała choćbym się uczyła do samego rana. mój brat zaczął bardzo późno się uczyć, a ja zaczęłam już 3 m-ce temu. Teraz tylko wszystko dokańczam po prostu.

Gość pole vault
w podstawówce napisałam test 24/40 pkt i dostałam lanie w gimnazjum miałam 60/100 i też miałam sajgon w domu to co będzie po maturze? zabiją mnie? :O

Gość rrr_anna_007
po huj się uczysz z polskiego? :O:O:O

Gość soldier of loveeee everyday
żeby dobrze zdać jak to po co? ja też się polaka uczyłam

może nie bierz tego tak mocno do głowy jednym uchem wpuszczaj a drugim wypuszczaj .niektórzy rodzice tak mają

Gość pole vault
niby tak, już miałam ustalone i mnie poparli, ale jak rzuciłam kilka innych pomysłów... :O była gadanina. tzn tylko mama, bo tata za granicą siedzi, to go nie widuję w ogóle i tak się dostanę tam, gdzie chcę. idę na UMK, mam już mieszkanie...

Gość biedronkitrzy
powiedz mamie, że Ci dodatkowo podnosi ciśnienie odnośnie matury. Sama dobrze wiesz co umiesz a w czym powinnaś się podciągnąć. Powiedz jej, że jej uwagi tylko wnoszą wiecej stresu. A tak swoją droga to ja przed maturą tez całymi dniami ślęczałam nad książkami bo w liceum tylko się obijałam przez całe lata :D

Gość pole vault
ja też się obijałam przeczytałam przez te 3 lata tylko jedną lekturę, mianowicie "medaliony" nałkowskiej ;) i dlatego czytam opracowania cały czas