Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magaklara

odszkodowanie do zus

Polecane posty

Gość magaklara

jak napisac i co powinno zawierać odwolane od komisi lekarskiej z ZUZ, przyznali mi 1% po dziurze w nodze od petardy[2 szwy], noga mnie nadal boli choc minęły już prawie 4 mies. , jest oczywiście spora blizna i do tego siniak, poradźcie cos...

Gość gupeek
chyba bez zlamania kosci albo poparzenia ilustam procent powierzchni ciala wiecej %%% uszczerbku nie dostaniesz.

Gość magaklara
to radzisz nie odwoływa się bo więcej nie dadzą?

Gość Ależ SIĘ ODWOŁYWAĆ!
Ja po wypadku samochodowym dostałam najpierw 10% uszczerbku na zdrowiu, po odwołaniu przyznano mi 25 %. To samo w PZU - najpierw przyznano mi pewną kwotę odszkodowania, po odwołaniu, które skończyło się w sądzie, po ponad 4-letnim procesie wywalczyłam to o co wnosiłam + odsetki..... Z ZUSEM - się odwołałam, powołałam świadków (lekarzy mnie prowadzących po leczeniu szpitalnym - a sticte tylko dokumenty szpitalne wzięto pod uwagę w przyznaniu pierwotnej kwoty odszkodowania i procentu uszczerbku na zdrowiu) i bez "szemrania" mi podniesiono procent....... Powiem tak: a co Ci szkodzi????????? możesz jedynie zyskać, na pewno nie stracić. Jak wiadomo, tak ZUS jak i każda inna firma ubezpieczająca COKOLWIEK liczy na ciemnotę społeczeństwa. A że większość wychodzi z założenia że "i tak mi to g......... da a nic nie zyskam" i nie "wgryza" się w temat bardziej, tak te wszystkie "firmy" na tym bazują.............bo większość odpuszcza, nie wiem z jakiego powodu, przecież poprzez odwoływanie się i walkę o swoje nic nie tracicie, to co Wam przyznano jest już WASZE a co wywalczycie ponad to to wbrew pozorom Wam przysługuje, a się nie podejmujecie, zakładając na starcie, że nie warto. Otóż ZAWSZE warto, choćby dlatego by nie mieć poczucia że coś straciliście bez walki.............. Czasem - jedno odwołanie wystarczy by dociec swego, czasem - trzeba więcej czasu i zaparcia by w rezultacie wywalczyć swoje. Ktoś powie - nie warto. A ja powiem WARTO. Początkowo dostałam z firm w których jestem ubezpieczona zaledwie 20.000 zł. Po odwołaniach globalnie suma przekroczyła 100.000 zł. Więc jak widać - nic nie straciłam, a tylko zyskałam..........

Gość magaklara
zadzwoniłam do nich - po długich poszukiwaniach nr bo na kopercie i w necie jest nieprawidłwoy, facet, który odebrał mówił tak ironicznym głosemjakbym miałam 5 lat i chcał mnie zbyć, dodam, ze w orzeczeniu nie było nic o możliwości odwołania, może się wkurzył, że chcę to zrobić - idiota, żałuję ze nie zapisłam jego nazwiska. Postanowiłam, że odwołam się przecież nie mam NIC do stracenia. dziekuję

Gość Renata12
Też dlatego wielu krytykuje ZUS. Warto się ubezpieczyć, ale np. w Generali. Prostą i ciekawą ofertę ma też ING Smart. Z PZU walka jest zawsze ciężka, ale odwoływać się trzeba.