Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lamimiette

Potrzebna METAMORFOZA NA WAKACJE- PROSZĘ O RADY :)

Polecane posty

Gość lamimiette

Witam, Problem jest taki, jestem już "mocno po " 20-tce i wydaje mi się,że nie wygladam tak jak powinnam w tym wielu. Pracuję niestety w zawodzie gdzie nie ma mozliwości 'błyszczec' w pracy, raczej musi to byc letnia sportowa odzież ;-( Jestem pilotem wycieczek i przewodnikiem, więc buty na niebotycznym obcasie, stroje biurowe, wyzywajace i nieygodne odpadają. Zwracam się do was ponieważ w ostatnim czasie mój narzeczony delikatnie mi zasugerował,że powinnam coż zmienic w swoim wygladzie, niestety nigdy nie lubiłam zakupów i ciuchami się nie interesowałam ;-((((( Nie maluję sie na codzień prawie wcale ( tylko tusz i błyczczyk), sporadycznie peny make up. Włosy naturalne blond ciemny, lekko rozjasniony, tipsów nie nosze. Jestem niestety dosyc wysoka 177, raczej szczupła, szerokie ramiona i nie wcieta talia....babochłop po prostu. wkleiłam kilka zdjęc jak mniej więcej wygladam w pracy. Niedługo planujemy podróż 'nie służbową' i chciałabym lubego pozytywnie zaskoczyc ;-)))))))))))))) Doradźcie prosze jak skomponowac nowa garderobę, tak żeby wszystko pasowało do tego dodatki make up i fryzura. Złośliwe komentarze o niedoskonałościach figury itp darujcie sobie bo mam w domu lustro i widzę w miarę dobrze ;-p zdjęcia zamieszczone tylko w celu lepszego ogladu sytuacji, ślepia oczywiście zamazane. za wszelkie sugestie dziękuję http://www.voila.pl/334/3ulfb/

Gość lamimiette
nikt nie pomoże?

Zacznij od bazy kilku bluzek lub tuniczek jednokolorowych do tego 1 krótka spódnica, szorty, wygodne buty skomponowane z torebką. plus zakiet, spodnie i kardigan. Jeśli to ma byc na wakacje pomysl oskomponowanych razem stroju kompielowym sukience, butach i torbie na plażę. Byłoby dobrze Gdybyś napisała detale o jaki styl mniej więcej Ci chodzi, jakie lubisz kolory itp. Wtedy bedzie łatwiej coz zasugerowac.

Gość lamimiette
dzięki wielkie jak znajdę coś takiego jak piszesz to linka wstawię

Gość fgcvhj
Butów sie juz dawno nie dobiera do torebki:P Fajnie wygladasz ,ale stylkiepski , ta błekitna sukienka kompletnie nie dla Ciebie. T-shirty tylko Cie poszerzają w ramionach. Figura super:) Polecam na wyjazd jakies sukienki podkreslajace talie ,duza bizuterie np.bransolety. Kolor włosów niestety kiepski ,wg mnie do wymiany. Fryzura nie ma kształtu a włosy wygladaja na spalone. Wybierz naturalniejszy odcien.

a ja z innej beczki, jak to sie stało ze pracujesz w takim zawodzie? tzn rozumiem ze musiałaś zrobić kurs pilota, ale czy ciężko o zlecenia? pracujesz przy jednym biurze czy, czy gdzie popadnie? I jak to wygląda w przeciągu roku, dopada cię sezonowość, czy raczej prace zawsze masz?

Gość lamimiette
Dziękiuję za pomoc, sama na pewno bym nie wpadła na pomysł zakupu czegoś innego niż niebieskie łachy z india shopu. Postaram sie bedąc na mieście pomierzyc sukienki i tuniczki w różowych i fioletowych odcieniach. Co do włosów....to farbowane czy nie, zawsze wygladają jak siano. jestem nauralna blondynka, więc mam słabe włosy, niestety. Myslałam żeby może trochę je podciąc i przyciemnic do jasnego brązu. Dziękuje Ci bardzo ;-) do CC87 ==> Tak kilka lat temu zdawałam egzamin państwowy na pilota wycieczek. sezonowośc niestety mnie dopada ;-( i dosyc ciężko ze zleceniami, ja pracuje dla 3 polskich biur i szału nie ma ;-( W sezonie tj około 6 miesięcy w roku prace mam...a potem czesto jeżdże jako pilot w autokarze na liniach regularnych albo pracuję jako instruktor pilatesa. Jestem po AWF więc teoretycznie mogę robic 'karierę' nauczyciela WFu...... teraz myślę nad zrobieniem uprawnień instruktora jogi. Różowo nie jest ale ja zawsze bardzo chciałam podróżowac, więc w sumie nie narzekam i cieszę się nawet z tych kilku miesięcy w roku. ;-)

pierwsze napisze ci gdzie zrobiłaś błędy wybierając ciuchy na zdjęciach. to nie jest obrażanie to ma być konstruktywna krytyka. chcesz się nauczyć dobierać ciuchy do siebie wiec powinnaś wiedzieć gdzie popełniasz błędy. 1) sukienka ma za cienkie ramiączka przez to nie korzystnie wygląda twój biust.ramiączka są za cienkie piersi wyglądają jakby wisiały na nich. masz ładny dość duży biust to twój atut powinien być odpowiednio eksponowany (troszkę głębszy dekolt). wzór niepotrzebnie cię pogrubia gdyby była jednolita było by całkiem inaczej. dobrze wybrałaś długość eksponującą nogi. spójrz na szybką przeróbkę http://www.voila.pl/240/ur3ic/?1 (na szybko bez starania się więc wygląda kiepsko. nie wiele dużej różnicy ujednoliciłam tylko kolor i powiększyłam ramiączko). jeśli chciała byś dodać sobie seksapilu to wystarczy wybrać bardziej dopasowaną na dole. w kolekcji h&m znajdziesz dużo takich prostych sukienkę z bawełny nie są drogie. mierząc je pamiętaj dekolt grube ramiączka. btw masz kobieca figurę nie boj się ołówków super wyeksponują twoje zalety:) 2) strój kąpielowy. jak w nim wyglądasz: szerokie ramiona (wcale nie są takie. gdy pociągniemy linie prostą od nich do bioder wcale nie są większe od nich). piersi "palentają" się gdzie chcą. gdzie popełniłaś błąd: połączyłaś amerykański dekolt z wysoko wyciętymi i cienkimi na połączeniu majtkami. w takim bikini wyglądała by dobrze kobieta o małych piersiach i wąskich ramionach. proponuje klasyczne bikini. a jeśli wybierzesz amerykańskie dekolt to dodaj do tego majteczki z szerszym paskiem a nie sznureczkami. super jeśli wybierzesz coś kolorowego bo ożywi to twoją cerę. 3) to jest najgorszy strój.idąc od góry popatrz na swoje ramiona wyglądają na opadające okrągłe. spowodowane jest to tym że rękawki są krzywe (ala motylki). gdzieś zgubił się twój atut w postaci piersi. podkoszulek ma okrągły dekolt przy szyi powinnaś wybrać głębszy. wystający brzuch nie nie nie. nigdy niezależnie od wszystkiego. spodnie to najgorszy krój z możliwych długość i szerokie nogawki to wygląda dobrze tylko na wysokich i szczupłych. są także trochę zbyt workowate. mała zmiana rybaki na dopasowne w kolanach w ciemniejszym kolorze do tego kopertowa bluzka bez rękawów pasek i jest super. 3) strój bardzo mi się podoba mam tylko jedno bluzka powinna być bardziej dopasowana w tali i biuście. mini eksponująca nogi bransoletki i buty bardzo dobrze dobrane. 4)kolejna sukienka. nie widać dekoltu ale coś mi w nim nie pasuje tylko nie potrafię stwierdzić co. za to nie wiem czy zauważyłaś ale pasek pod biustem podkreśla talie.zmieniła bym wzór i kolor bo wyglądasz trochę mdło. po ciuchach widzę że nie przepadasz za intensywnymi kolorami więc pomyśl jakby wyglądała granatowa. lepiej prawda? 5) tu też jest dobrze. co byś powiedziała gdyby zmienić ta koszule na cienki ażurowy bliźniak? było by dużo bardziej kobieco. a teraz ogólnie żeby wyglądać kobieco nie musisz nosić szpilek i satyny. len jest fajny(zwłaszcza że widzę tu ciepłe kraje na upały jest idealny) ale wyjątkowo nie praktyczny chyba że nie przeszkadzają ci pomięte rzeczy. bawełna nie musi wyglądać jak T-shirt. w kolekcjach na wiosnę lato 201 znajdziesz masę bardzo kobiecych sukienek z bawełny. cieki moher jest przeźroczysty wiec zalotny (możesz kupić sobie cieniutki moherowy sweterek na zimniejsze dni będzie przydatny). jedwab na upały to ideał nie wszystkie jedwabne bluzki są błyszczące i eleganckie dostaniesz także matowy cieniutki jedwab który świetnie sprawdzi się w upałach (nie spocisz się w nim). co powiesz na delikatne kobiece ciuchy trochę romantyczne? będą wygodne a przy tym będziesz wyglądać kobieco? jeśli chcesz mogę pomóc ci dobrać ciuchy do twojej figury, wskazać odpowiednie kroje. pamiętaj jednak że reguły trzeba łamać jeśli coś ci się podoba to noś to:) jeszcze ważne włosy musisz je odżywić i odpowiednio ściąć. są lekko kręcone może lepiej było by ściąć je bardziej do prosta zamiast wycieniować jak obecnie? najważniejsze żebyś o nie zadbała masz trochę pióra na głowie więc obowiązkowo odżywka, maseczka regenerująca. może jakieś zabieg nawilżający u fryzjera? proponowała bym tez mniej jednolity kolor, pasemka tylko nie chamskie różniące się 5 odcieniami ale delikatne. tak żeby wyglądały jak refleksy słońca. jak odpiszesz to napisze więcej bo bez sensu się produkować jeśli nie zajrzysz tu już nigdy więcej.

Gość lamimiette
==> Do nibys, jestes po prostu wieeeeelka :-) Ten granatowy jest o niebo lepszy, pojęcia nie mam jak to wykombinowałaś. Jak już zauważyłaś, ciuchy mam zawsze mdłe ( po przeglądzie szafy stwierdzam,że prawie same niebieskie, beżowe,białe albo kremowe). Zakupy najczęściej robię w indiashopah albo w sklepach sportowych ( taki zawód niestety). wkleiłam tylko 'letnie' zdjęcia, bo nawet w zimie jeździ się do Egiptu etc. więc zdecydowanie mam ich więcej. Zakupów w Galeriach zazwyczaj nie robię ( chyba,że od wielkiego dzwonu wesele etc.) Zazwyczaj w sklepie wydaje mi się,że ciuchy nie sa dla mnie, kolory zbyt nasycone, poza tym z przyzwyczajenia kupuję to samo bo nie mam pomysłu jak je zestawiac. Kilka kolorowych ubrań w szafie mam, przeważnie z zagranicy, jednak ich nie noszę (przyzwyczajenie to straszna rzecz). Buty to już odrębna historia, wydaje mi się,że obcasów nie moge nosic bo jestem za wysoka, do balerin mam zbyt szerokie stopy. Co do włosów to takie suche siano mam odkąd pamiętam. Nakładam na nie olej arganowy i maseczkę ghassoul (pomogło wszystkim znajomym tylko nie mnie). Bardzo Ci dziękuję za cenne wskazówki.

proszę bardzo:) popatrzyłam na ostanie zdjęcie (to chyba ciemny dżins ?) i granatowy ci pasuje dlatego celowałam w ten kolor (ten po przeróbce jest trochę fioletowy bo najbardziej mi pasował:) ) co do kolorów to wybieraj takie które lubisz. często na forum mówię że mam awersje do intensywnych kolorów ciuchów. jak by spojrzeć na moją szafę to tak samo biały, kremowy, złoty, beżowy, brąz, granatowy, szary. ja nie czuje się dobrze w kolorach. nie mam nasyconych kolorów w szafie bo nie lubię . to nic złego. popróbuj intensywnych kolorów ale nie zmuszaj się do zakupów bo nie będziesz ich nosić. co z tego że będziesz w nich dobrze wyglądać jak będziesz się źle czuć? na początek proponuje spróbować czegoś kolorowego ale nie intensywnego (szmaragdowy, butelkowa zieleń, fiolet, miodowy, łososiowy, pudrowy róż, bordo itp). chyba ze coś w kolorze ci się bardzo spodoba wtedy rzuć się na głęboką wodę:) co z tego że kupisz krwistą sukienkę jak założysz ją raz? podawałam galerie i sieciówki bo tak najłatwiej wskazać sklepy:) na allegro i w mniejszych sklepikach równie dobrze kupisz coś ciekawego. a że masz możliwość kupowania za granica to tylko korzystaj z tego. buty ja uważam że sandały z zdjęć są super. takie właśnie ozdobne mimo że płaskie są bardzo kobiece:) a stosujesz ją regularnie?(maseczkę 1-2 raz w tygodniu a na co dzień odżywka po każdym myciu?) często mam ten problem bo mam też kręcone włosy (trochę bardziej) a suszarka robi z nich siano;/ przed wyjściem wcieram w nie olejek/oliwkę do włosów. miałam różne najlepszy był alfaparf czy jakoś tak ale jest dość drogi, równie dobrze spisuje się loreala. tylko bardzo ciężko je dostać w sklepach najczęściej trzeba zamawiać na allegro. mogę poradzić ci tylko spróbować profesjonalnych kosmetyków do włosów kupisz je w sklepach dla fryzjerów lub na allegro. kup sobie ampułki nawilżające. trzeba około 5-10 minut więc nie jest to zabieg na rano:) jeszcze warto podejść do apteki, wbrew pozorom u mnie nie sprawdziły się markowe kosmetyki z apteki ale te nie znane bardziej lecznicze. nie pachną za ładnie i nie mając fajnej konsystencji a opakowania wyglądają jak maść na hemoroidy :D ale działają lepiej niż śliczne zapakowane i pachnące :P

a jeszcze jedno zapomniałam ci zwrócić uwagę torebka. proszę cie kup sobie kobieca torebkę. wiem że potrzebujesz wygodnej ale to się nie wyklucza. poszukam ci czegoś ciekawego i wkleję ale to jutro albo pojutrze.(o ile znajdę :P) a i jeszcze co do dobierania torebki do butów to się nie zgodzę z stwierdzeniem nie dobiera się torebki do butów. można to robić i można tego nie robić (to nie jest tak że nie wolno) odsyłam tu żeby się nie powtarzać: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4385185

Gość lamimiette
Tak, tak mazidła na włosy nakładam regularnie. Co nie znaczy,że nie moge spróbowac nowych produktów. W weekend wybiorę się na komisyjne zakupy w babskim gronie ;-p ten pomysł z bawełnianymi sukienkami z sieciówki jest naprawdę praktyczny :-) Jak uda mi się coś sensownego zakupic , to wkleję to oceny ;-p Co do butów to rzeczywiscie bardzo je lubiłam....ale jak na razie nic w tym guscie nie znalazłam, ale do wyjazdu jeszcze 2 tygodnie więc damy radę. dzieki wielkie ;-)

Gość lamimiette
dzieki wielkie, jak zakupię coś konkretnego, pochwale sie w tym topiku. Jak na razie upolowane letnie sukienki ;-)

Gość władysłavva
Wedlug mnie nie wyglądasz xle. Myslę, że facetowi chodzi raczej o wydanie "wieczorowe", bo przeciez nie będziesz się na co dzień nosić wydekoltowana i w szpilach. Wyglądasz jak studentka, pewnie chodzi mu o to, żebyś wygladała jak kobieta dorosła. Fryz by sie przydało uporządkować, tak raz na kwartał podciać koncówki to mus. Zamiast tshirtów może spróbuj bluzek koszulowych albo tunik.

Gość władysłavva
nibys, extra buty pokazujesz, śliczne

Gość asdfg
a ja tam wiem o co mu chodziło, za fajnych ciuchów to nie masz plus siano na glowie i nieciekawa figura. wejdź sobie na wizaz.pl i troche się ogarnąc postaraj

Gość parris
Przeciez figurę ma bardzo ładną :/ Może trochę atletyczną, sportową, ale ładną

Gość lamimiette
Buty zakupione....wieczorem bedzie zdjęcie. wszystkim dobrym duszkom dziękuje za sugestie

Gość feeendiiiiiiiii
Źle dziewczynie radzicie. Chciała kobieco wygladac, nie? te linki z rozczlapanymi butami odpadaja na starcie. Szpileczki ładne ( trzeba posierpiec troszku) mini, szorciki, bluzki z dekoltem. Ładna biżuteria, koniecznie włosy w pasemka czarno-blond, jakieś wygodne tipsiki. koniecznie pomalować pazurki i zrobić 'koci' makijaż. Figura obleci, nogi masz spox, góra nie zachwyca-ale cóż wszystkiego mieć nie można.postaraj się nie wyglądac jak laska po AWFie.pozdro

Gość kwiecista sukienka
jasne szpileczki przecież pisała że jest pilotem wycieczek więc szpileczki odpadają przynajmniej na co dzień. Autorko posłuchaj rad nibys ona świetnie potrafi doradzić :)

Gość feeendiiiiiiiii
no chyba nic się lasce nie stanie jak wieczorem śmignie w szpilkach, przeciez pisze,że z menem na wczasy jedzie a nie do pracy.poza tym miała kobieco i seksownie wygladać to chyba logiczne jest,że ma coś modnego w żywych kolorach założyć.jak dla mnie one nie ma looka do pastelowych kolorów bo żle w nich wygląda.co innego róż i filote, czasem trzeba sie samemu przemoc do kolorow

Gość kwiecista sukienka
feeendiiiii czytaj ze zrozumieniem co jest napisane

Gość angela-55
Fendi ma racje, przeciez ona wcale nie musi w tych szpilkach chodzić cały czas. Gladiatorki sa ładne ale strasznie skracaja nogi. przeciez może kupić ubrania i bardziej seksowne i taki na codzień, a jej nogi naprawdę dobrze wyglądałyby w szpileczkach :-)

Gość moje zdanie i
kochana, masz fajna figure, ladny brzuszek, troche taki dziwny styl, taki z lat 90 tych przede wszystkim wlosy, zmien fryzure :) bo troszke masz niedbała no a ciuchy, wszystko chyba za krotkie, i dziwne w ogole dlugosci, postaw na tuniki, masz fajne nogi , eksponuj je ale takie male sukieneczki odpadaja

Teraz mam wiecej czasu. to się rozpisze. ;-)))))))) Tak, to niestety prawda gladiatorki skracają nogi....ale autorka jest wysoka i nóżki ma bardzo zgrabne więc fason butów który pokazuje nibys jest jaknajbardziej ok. Co do szpilek, oczywiscie,że gdyby chciała to wyglądałaby bardzo korzystnie ale skoro z góry zakłada,że odpadaja to nie ma sensu jej przekonywac na siłę. Jest wiele seksownych i wygodnych butów w jednym. Na miejscu autorki postawiłabym na styl safari ( nadmieniła,ze lubi sklepy indyjskie więc łatwiej będzie znaleźć). J osobiście postawiłabym na kolory ziemi ale bardziej nasycone niż te na zdjęciach. Len-odradzam (mnie się) i przy wyborze ciuchów brałabym pod uwagę łatwość prasowania i ilość składnika naturalnego ( bawełna z domieszką wskazana) polecam też ciuchy o 'pomietej' fakturze ;-)))) Z dodatków warto pomyśleć o etno bizuterii i drewnie..... jak natrafie na odpowiedni link to podeślę

Gość kkkkkllhfd
tak, tak wmawiajcie jej dalej ,że obejdzie się o etnicznej bizuterii , rozczłaoanych sandałach i zgaszonych kolorach. ładne kobiece buty , jeansowa mini i LEGGINSY niezbędne

taaaaaaaaaa kobiecość to mini i szpilki, feeria barw. jasne... sory ale kobiecość ma różne wymiary i nie zamyka się w tak wąskich ramach. szpilki hmmm ok sama nosze, uwielbiam ale do chodzenia po bruku i zwiedzania się nie najdą. sama w weekend popełniłam błąd miałam podjechać mpk niestety przez remont okazało się ze muszę trochę przejść po bruku i kocich łbach ( 600 m w jedna i 600 w druga stronę) efekt obiłam jedne z obcasów i zmęczyłam się drogą;/ zwiedzanie i oglądanie przestało być już takie fajne. kocie łby i bruk (a to standard przy zwiedzaniu - rynek, stare miasto) to zabójstwo dla szpilek i nóg. nawet dla takiego wytrwałego wojownika jak ja. nigdzie nie napisałam że nie powinna nosić szortów, mini czy szpilek na wieczór imprezy kolacje itp. jednak pilot wycieczkę to praca wymagająca wygodnego obuwia. i udowadniam ze można kupić wygodne obuwie nie sportowe ozdobne, ciekawe, kobiece, delikatne. to co w pracy ma wyglądać jak mopsik a na wieczór przemienić się w księżniczkę z kryształowym pantofelkiem? trzeba to połączyć bo w bagażu także mało miejsca. poza tym ona ma odnaleźć swój styl a nie zmienić wszystko o 180 stopni żeby w szpilkach i miniówce czuć się głupio i nie na miejscu. ja ubrana w ferie barw czułą bym się najwyżej jak kura w piórkach pawia a seksownie. każdy ma swoje upodobania styl to ubranie a nie przebranie.