Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliwka142

jak się zachować na ślubie koleżanki?

Polecane posty

Gość oliwka142

bierze ona ślub cywilny a potem jest obiad zamiast wesela na który nie jestem zaproszona. W związku z tym, czy należy/wypada dać jej coś na ślubie cywilnym? pieniądze, kwiatki? Nigdy nie byłam w takiej sytuacji więc nie wiem jak się zachować. Poza tym uraziło mnie troszkę jeszcze jedno, znamy się od podstawówki a zaprosiła mnie samą pomijając mojego narzeczonego (jestem z nim już 6 lat). Ja bym zaprosiła ją ze swoim facetem tym bardziej ,że idę tylko do urzędu a nie na "obiad"- dla mnie to nie byłby żaden problem gdyby przyszła z kimś. Myślicie że jej zachowanie jest właściwe?

Gość rojber z podwórka
zostałaś zaproszona na ślub do urzędu stanu cywilnego? a nie było to czasem tylko zawiadomienie? wystarczą kwiaty i pamiątka.

Gość oliwka142
ona mnie przez gg zaprosiła, mówiła że nie wyobraża sobie zeby mnie nie było...

Gość rano, w południe, wieczorem.
Pewnie tylko kwiaty, bo to tak jakby Ciebie tylko do kościoła zaprosiła. Nie ma prezentów, tylko życzenia i kwiaty.

Gość kjedax
USC jest otwarty dla kazdego, ona za miejsca nie musi placic więc moze isc z narzeczonym

a ja bym na twoim miejscu nie poszła masz faceta i to 6 lat ona o tym wie i jak się zachowuje wyślij jej kwiaty pocztą kwiatową i bilecik z życzeniami

Gość rojber z podwórka
to w czym problem? nie maja kasy na wesele więc obiad jest tylko dla najbliższych a ty masz być podczas przysięgi bo to najwazniejsza chwila w życiu twojej koleżanki. Nic nie stoi na przeszkodzie abyś poszła tam ze swoim menem:D

Gość oliwka142
spytam się jeszcze znajomego który też idzie, czy on coś kupuje :P akurat nie mam jej za złę że na "obiad" mnie nie zaprosiła bo ja to rozumiem, no ale...

Gość jakby mnie ktoś zaprosił
przez gg na slub to bym napewno nie poszła

Gość rojber z podwórka
wystarczą kwiaty i paniątka , ewentualny prezent zostaw na później , kiedy koleżanka zrobi małą imprezkę dla was po ślubie:D

Gość agataaaa1212233_11
oliwka nie ponizaj sie do takiego stopnia i nie idz na ten slub mogla przynajmniej zadzwonić albo zaprosić cie osobiscie a nie przez gg

Gość oliwka142
no nie wiem... mam mętlik:P

Gość rojber z podwórka
juz nie przesadzajcie o głupie zawiadomienie przez gg wywołalibyście trzecią wojnę światową! sa koleżankami w dobie neta tak sie teraz ludzie porozumiewają żeby było szybciej. napewno gdyby robiła wesele wysłałaby jej zaproszenie . szukacie dziury w całym! idź oliwka142 i ciesz sie szczęściem koleżanki:D

Gość agataaaa1212233_11
a daleko od ciebie mieszka ta kolezanka?

Gość w odpowiedzi na....
ja na twoim miejscu bym nie poszla.dla mnie to dziwne-zaprosic przez gg na taka uroczystosc???? hmmm....chyba jednak nie jestes jej najblizsza koleznka...sorki za to ale tak to widze

Gość oliwka142
kiedyś mieszkała daleko, teraz wiem że bliżej

Gość w odpowiedzi na....
no sory ale przez gg to mozna rozmawiac o...dupie maryny ale nie zapraszac na slub! bez przesady-nowoczesnosc nowoczesnoscia ale gdzie kultura? przeciez nie mowimy tu o nastolatkach...chyba??

Gość mozeeeedd
moze jej kolezank jest slit 18 ktora wpadla ze swiom slit ogierem20?

Gość oliwka142
podobno ciotkom wujkom itd miała wysłać tylko zawiadomienia i że będzie jej miło gdyby uraczyli ją swoją obecnością. Więc chyba do wszystkich na taki "lekki" stosunek