Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgrvdfbdgvdsvgfsfv

pierścionek na allegro 2,3 grama

Polecane posty

Gość fgrvdfbdgvdsvgfsfv

jw. zastanawiam sie nad pierscionkiem na allegro ma 2.3 grama 9 karatów i ma ileś tam drobnych brylantów przynajmniej kobita tak twierdzi cena pewnie ok. 400 zł opłaca sie za taka cene te parametry?

Gość fgrvdfbdgvdsvgfsfv
oczywiscie zloto 9 karatów

Gość fgrvdfbdgvdsvgfsfv
?

Gość aster sie nie seksi
1 karat = 0,2 g = 2 10(-4) kg Karat (ozn. ct) jest także określeniem zawartości złota w stopach (czystości stopu). 1 karat to 1/24 zawartości wagowej złota w stopie. Oznacza to, że złoto 24-karatowe to złoto czyste. za 9 karatowe złoto złoto i ileś tam drobnych brylantów nie dała bym 400 złotych, lepiej iść do jubilera. a pokaż mi aukcję? jak to ustrojstwo wygląda?

Gość to ty się w łeb puknij
ładny, ale nie za taką kasę

Gość fgrvdfbdgvdsvgfsfv
tylko pytam dlaczego mam sie od razu w łeb puknac w sklepie jubilerskim widzia.lam obraczke z cyrkoniami i szafirami 2 gramy za 420 zł z tym ze złoto 14 karat

Gość fgrvdfbdgvdsvgfsfv
ciezko znależć cos ładnego za 300 zł nie wiem wszystko takie zwykłe a to jest oryginalne no cóz złoto nie jest tanie

Gość fgrvdfbdgvdsvgfsfv
?

Gość fgrvdfbdgvdsvgfsfv
czekam na opinie

Gość fgrvdfbdgvdsvgfsfv
?

Gość grfxctvgtvsgt
hmm nikt nie powie

Gość fgrvdfbdgvdsvgfsfv
czemu nikt mi nie doradzi boje sie ze wyrzuce w bloto kase

Gość sfcsefxafazsdAZed
moze jednak

Gość gdrfsgfsxfsxwf
a dzisiaj?

Gość xdgfvxsfxsf
????

Gość dgdfgdf
jak ci się podoba to... kup? :o nie wiem co wy kobiety widzicie w liczbach na biżuterii, co za różnica ile złota, z jakiego stopu itp. nie jest ważniejsze to że jest ładny?

Gość gupeek
zloto 9ct to inaczej proba 375 (w Polsce okreslanie proby zlota w karatach jest rzadko spotykane, stad podejrzewam, ze piersconek jest zagranicznej produkcji, nie ma cechy znaku probierczego i równie dobrze może byc pozłacany) w polsce ta proba bardzo rzadko spotykana, popularne sa 2 - 333 (8 karatow) i 585 (14 karatow), przy czym ta 2 jest duzo lepsza, aczkolwiek drozsza. proba 333 (375 rowniez) charakteryzuje sie tym, ze wiele kobiet uczula, z powodu dużo wiekszej niz w probie 585 zawartosci metali nieszlachetnych. warto pamietac, ze pierscionka z tego metalu nie da sie powiekszyc/pomniejszyc, gdyz proba 333 i 375 odbarwia sie w momencie lutowania. wreszcie - nikt normalny nie osadza dobrych brylantow w zlocie niskiej proby (czyli nizszej niz 585) najpewniej sa to zolte, brudne, kiepsko oszlifowane kamienie. w opisie aukcji o kamieniach (poza orientacyjna masa) nie ma ani slowa. kazdy znajacy sie choc troche na jubilerstwie wie, ze w odniesieniu do kamieni panuje zasada 4 parametrow - czystosc, barwa, masa i szlif. autor(ka) aukcji podaje tylko jeden, wiec pozostale sa na 99% do dupy. pracowalem w jubilerstwie i ja bym tego badziewia nigdy nie kupil. 🖐️ autor(ka) aukcji zapewne nie da rady go sprzedac dopoki nie wyczysci klawiatury, gdyz shift jej sie przykleil i tresc aukcji napisana jest takim wrzaskiem, ze strasznie ciezko sie to czyta. pozdrawiam

Gość fcafcawfdazwdazf
wreszczie dziekuje za jakies sensowne odpowiedzi dla mnie bizuteria ma byc przede wszystkim ladna, z bardzo dobrej próby mam obraczkę, zareczynowy pierscionek mam z verony z diamentami i szafirami ale szybko mi sie nudzi bizuteria i czasem kupuje sobie cos na allegro uzywanego albo własnie z próby 333 lub 375 za 150 zł na przykład doskonale wiem ze te rzeczy z allegro nie sa jakies specjalne, akurat ten pierscionek jest ładny, z tym że chyba jednak troche za mały i za drogi....juz 3 raz jest ta aukcja i cena minimalna jest chyba około 400 zł. Zrezygnowałam:-) ale ja pomniejszałam pierscionek 333 i nic sie nie stało