Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miki13

5 miesieczne dziecko w spacerowce

Polecane posty

Drogie panie....Mam pytanie.Mam wozek Phil&Ted's dla dwojki dzieci.Jedno ma 2 lata wiec siedzi na przodzie,drugie piec miesiecy i jeszcze lezy z tylu.Niestety juz wysrosla z kokonu,denerwuje sie lezac na plasko bo przeciez nic w nim nie widzi.Mam double kit,dziecko jeszcze nie siedzi samodzielnie ale czy uwazacie ,ze moge posadzic ja z tylu?Przypominam ,ze krzeselko nie obniza sie ani troche.Spacery to porazka,bo ona po prostu nie chce lezec.Juz nie wiem co mam zrobic....

Gość no ale chyba jest jakas
regulacja oparcia czy cos takiego? Możesz polożyc dziecko na pół leżąco.

Gość supear
ja od 6 miesiaca zmienilam na spacerowke tyle ze obnizane mialam siedzonko nawet na calkiem plasko.to jest takie siedzenie bez znizania jak z przodu czy z przodu jest regulowane?? jak nie jest to nie ma sesnu bo dziecku kregoslup poniszczysz chyba lepsze sa wozki np. graco duo bo mozesz regulowac a w pt nie

Gość Bubble Gum...
A z przodu lub z tyłu jest regulowane oparcie? Bo nie wiem który masz model? W Vibe tył jest regulowany a nadstawka u góry nie, a w starym modelu chyba na odwrót - góra regulowana, a spodnia dolna dostawka chyba sztywna. No ale nieważne. - Moim zdaniem powinnaś posadzić dziecko na siedzisku, które ma regulowane oparcie i podnieść je tylko nieznacznie, a starsze posadzić w tym nieregulowanym z pozycją siedzącą.

Ono obniza sie moze o 5 cm,jest po prostu doczepiane z tylu na nizszym poziomie przedniego krzesla,no nic jakos przeczekam dopoki nie zacznie siedziec samodzielnie chyba....

Gość supear
ajjj zalujesz ze mazs ten wozek???

O wreszcie....ja mam sport....nie da rady posadzic starszego z tylu bo nieregulowane jest do 15 kilo a on wazy17 i wozek prawdopodobnie by sie przewrocil...

Gość Bubble Gum...
Ale zaraz zaraz, czyli masz starszy model. A w starszym modelu regulowane jest to główne duże siedzisko u góry! No co ty, nie czytałaś instrukcji? Posadź starsze z tyłu, a małe z przodu na rozłożonym na pół-płasko siedzisku.

Nie,nie zaluje jest rewelacyjny,no ale jak widac jakies mankamenty zawsze sie znajda.....

Gość supear
ale jak starszy zejdzie pierwszy to wozek sie przewroci

Gość Bubble Gum...
Aha, no to włóż do kokona poduszkę jaśka, np. Ikea Granat i dziecko będzie automatycznie wyżej. To powinno rozwiązać problem na miesiąc. Jak skończy 6 przesadź je na normalne siedzisko.

Gość supear
a nie chaczy sie nogami o tylnie siedzenie?? musisz miec jakos wyprostowane rece zeby isc tak..

Gość Bubble Gum...
Tak tak, wiem, przeczytałam wyżej co napisałaś. :)

Gość Bubble Gum...
Zaproponowałam jaśka na miesiąc.

Gość Bubble Gum...
Proszę bardzo. :) Jakoś nieregularnie odpisujemy na posty i stąd niedomówienia.

Nie rozumiem kolezanki....jak to nie chaczy??? rece wyprostowane....sorry nie rozumien

Gość Bubble Gum...
A ile starsze ma lat? Może juz pora na jakiś kiddy board zamiast spacerówki? A jak za to starsze jest jeszcze za małe, żeby stać na kiddy boardzie, to może wzięłabyś to 5 miesięczne w nosidło albo chustę na ten miesiąc. Tak sobie właśnie myślę, że w tym cocoonie to nawet z poduszką ono nie będzie niczego widziało, poza prześwitem z dołu i oparciem siedziska starszego dziecka, bo cocoon ma całe boki zabudowane materiałem. Chyba że ten materiał się jakoś odpina? Jak to tak u was wygląda? Pod tą tkaniną jest jakaś siatka, albo otwór, żeby niemowlę coś widziało, czy nie?

Gość Bubble Gum...
* A jak to starsze jest jeszcze za małe (sorry, literówka się wkradła) :)

Gość Bubble Gum...
* Jak to u was wygląda? (ooops, kolejna literówka) ;)

Gość bdvbxxvbdxv
mój ma 3 miesiace, jeżdzi w spacerowce, ktora mozna zrobic na leżąco lub troszke u niesc.

No syn ma 2 lata nie da rady na cokolwiek innego niz "pasy" bo wyrywa sie ,ucieka itd.....juz mam rozwiazanie,wlasnie kupuje przez internet nosidelko.....ja wloze,a starszego do wozka i tyle....a co do tego rozwiazania z kokonem to tak....nic juz by nie widziala bo przed jej oczami jest siedzenie a na dodatek wozek czarny a boki kokonu nie do odpiecia....

Gość Bubble Gum...
Ummm, no to faktycznie. :) Co do nosidełka, to wiesz co - osobiście byłam bardziej zadowolona z chusty elastycznej wiązanej (coś jak LennyLamb, BayKay albo Red Castle itp.)

Gość Bubble Gum...
Chusta daje więcej możliwości noszenia dziecka, a nosidło na brzuch już nie bardzo.

Chuste tez mialam pozyczona od kolezanki jakies 2 miesiace temu....jakos nie moge sie przyzwyczaic nie pauje mi,ale nosidelko juz zakupione.....zobaczymy co z tego wyniknie....