Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieszcześliwa zdołowana

dlaczego nie moge zajść w ciąże???

Polecane posty

To takie niesprawiedliwe, staramy sie o dziecko od ponad 2 lat i nic, ciagle tylko jedna kreska na teście . wszedzie dookoła znajome zachodza w ciaze a ja nie potrafie :( jestem mloda 24 lata, zdrowa, maz tak samo ma zdrowe nasienie. chodze do kilku ginekologow i zaden nie widzi problemu, ze powinnam bezstresowo sie starac ale jak po ponad 2 latach ma nie byc stresu :(

Gość karuzelka .
współczuję bardzo. Najwyraźniej musisz udać się do specjalistów. Ja staram się o drugie dziecko przeszło 2 lata. :( :( :(

karuzelka a u ciebie cos zdiagnowzowano? masz jakies problemy ?

Gość niestety tak czasem////
tak to bya ze te ktore nie chca rozmnazaja sie co rok a my czekamy latami. ja tez mam bardzo dluga droge za soba a to jeszcze nie koniec. staramy sie z mezem ponad 5 lat. maz zdrowy a ja mam problemy. leczymy sie w klinice leczenia nieplodnosci. czasami popadam w takie depresje jak widze inne kobiety w ciazy lub z wozkiem :( nie wiem co robic i nie wiem czy kiedykolwiek bede miala dziecko. przykre to. ty jestes jeszcze mloda wiem ze nie idzie tak wyluzowac na zawolanie i przestac myslec o dzieciach. ja mam juz ponad 30 lat i coraz bardziej czuje jak czas mnie goni a to dodatkowy stres w tej sytuacji

Gość karuzelka .
problemy z prolaktyną, problemy związane z owulacją. Leczę się od pół roku z miernym skutkiem :(

Gość karuzelka .
to bardzo przykre. Do "niestety czasem": moja koleżanka urodziła w wieku 37 zdrowe śliczne dziecko :) Nie trać nadziei!

Gość atramencik123
Ja przez rok nie mogłam zajść w ciążę. Co miesiąc chciało mi się płakać, kiedy dostawałam okresu. Z medycznego punktu widzenia nie było problemów w zajściem w ciążę. Lekarz stwierdził, że mam wyluzować, przestać myśleć. Nie było to łatwe. Ale zaczęliśmy z mężem "intensywnie żyć". Weekendy spędzaliśmy poza miastem, próbowaliśmy wielu rzeczy, których do tej pory nie robiliśmy (np. wspinaczka, narty itp.). Zaplanowaliśmy 2 tyg. wakacje w Szwajcarskich Alpach. I nie pojechalismy na nie, bo zimą zaszłam w ciążę :) (tego i Wam życzę)

ja miałam małe zwirowania z progesteronem i brałam tabletki hormonalne ale teraz jest juz od dawna dobrze, owulacja jest a ciazy brak. czuje sie wrakiem psychicznym tak to przezywam gdy widze ze znow sie nie udało.

tez staralismy sie wrzucic na luz zajelismy sie remontem mieszkania, potem wakacje dla odstresowania sie ale to nic nie dało

Gość nic nie da
danie na luz na dwa tygodnie. To nie o to chodzi. Jesteś młoda więc masz mnóstwo czasu na zajście w ciążę. Co najmniej 10 lat. Przestań o tym mysleć. Ja starałam się o ciążę 7 lat. Nie leczyłam się, bo to miało być dziecko moje a nie lekarza. I jestem w ciązy od 8 tygodni. Tobie też się uda.

Gość jestem i jestem
my staraliśmy się 20 miesięcy zanim zaszłam w ciążę.....mąż miał dostateczne parametry nasienia a ja niedrożny jajowód i drugi po zapaleniu......juz zapisalismy się do kliniki i byliśmy umówieni na insiminację w tym samym mc zaszłam w ciążę naturalnie.......