Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kubelkowa

jak myslicie 400zl

Polecane posty

Gość kubelkowa

czy 400 zl to wystarczajaco zeby zrobic dziecku urodziny (4 latka) czy to jednak malo?

Gość dreamdream25
kurcze, na urodziny 4-latka to pewnie i 100 starczy...

Zależy co chcesz zrobić i dla ilu osób. Jak zabawę dla dzieci w sali zabaw na powiedzmy 10 osób- najtańszy wariant, plus tort- najtańszy wariant i do tego jakiś nieduży upominek to starczy. Na imprezę w domu dla podobnej liczby gości w zupełności starczy.

Gość kubelkowa
z jednej strony wydaje sie byc duzo ale jak policzylam to czy tamto to wcale tak duzo nie jest dzieciaczkow bedzie dziewiecioro wiec gromadka jest

to co Ty chcesz zrobic imprezke dla dzieci i wydac az 400zl?? przeciez im nie musisz robic jakis wykwintnych obiadow, wystarcza lody, ciastka, tort, galaretka, cukierki ....... wystroj, czyli balony, serpentyna ..... no i jnesli masz w planach, prezent. To wszystko chyba 400zl nie wyniesie :) Chyba, ze rodzice maja przyjsc, to wtedy troche drozej, ale jak to urodziny dziecka, to chyba obiadu tez nie musisz koniecznie robic :)

tort 60 zl (jak sama bedziesz robila to jeszcze taniej) do jedzenia mini kanapki (weka, warzywa, wędliny i ser żólty) 30 zł paluszki, chrupki, slodycze 40 zł dekoracje 50 zł (można zrobic coś samemu z bibuly, papieru kolorwego- maluch bedzie mial frajdę przed urodzinami) picie- 20 zł razem 200 zł no liczmy 250 do tego nagrody w konkursach (bo powinnaś wymyślić konkursy dla dzieci) 100 zł spokojnie zmieścisz się w tej sumie. Maluchy nie będą dużo jadły tylko raczej biegały. Nie wiem czy zapraszasz też rodziców bo jeśli tak to powinnaś kupić kawę, herbatę i jakieś ciastka, ciasto.

Gość kubelkowa
dziekuje wam bardzo za rady ,martwilam sie ze to bedzie za malo a tylko taką kwote moge na to poswiecic jeszcze raz dziekuje

kup kredki do malowania twarzy- nie jest to jakiś wielki wydatek, a moze być fajna atrakcja no i kredki się tak szybko nie zużywają wiec moze i na 5 urodziny je wykorzystasz :)

Kornelkowa Mama - masz swietne pomysly, mam nadzieje, ze za kilka lat jeszczze tu bedziesz i mi jeszcze o nich przypomnisz jak ja bede wyprawiala takie urodziny dla dzieciaczkow :D dobre jest to malowanie twarzy, dzieci beda zachwycone :)

Gość kubelkowa
dziewczyny super sprawa z tym malowaniem twarzy moze macie jeszcze jakies ciekawe pomysly co do zabaw urodzinowych z czego dzieciaki jeszcze by sie ucieszyły?

konkurs rysunkowy- każde dziecko dostaje papier i kredki i rysuje laurkę dla solenizanta. Każdy kto narysuje dostaje np lizaka. zabawa balonikami dzieci podrzucają balonik tak żeby nie upadł na podłogę. Kto dłużej wytrzyma wygrywa upominek. Rozkładasz na podłodze 9 kolek wyciętych z kartonu puszczasz muzykę dzieci biegają jak wyłączysz muzykę dzieci mają stanąć na kółku (jedno dziecko na jednym kółku). Potem zabierasz jedno kółko i znó to samo. które dziecko nie zdąży odpada z zabawy. to które wygra dostaje upominek. Jedno dziecko jest kotkiem, pozostałe dzieci to myszki. Myszki muszą przebiec z jednego końca pokoju na drugi tak żeby kotek ich nie złapał. Ta myszka która została złapana odpada czy "ucieka do norki". To dziecko które zostało niezplapane przez kotka wygrywa i albo zostaje kotkiem i zabawa zaczyna się od nowa albo dostaje upominek Jedno dziecko staje po jednej stronie pokoju odwraca się do innych tyłem i zamyka oczy i mówi jakiś krótki wierszyk np "raz dwa trzy baba jaga patrzy" pozostałe dzieci skradają się po cichutku do tego stojącego tyłem. Dziecko mówi wierszyk i się odwraca, w tym czasie pozostałe dzieci mają zastygnąć w bezruchu. To które się poruszy odpada. To które piersze dotknie "baby jaki" (czyli dziecka stojącego tyłem ) wygrywa. Można też kupić grę twister np jako prezent urodzinowy, albo zrobić ja samemu. Na dużym arkuszu namalować kolorowe kółka i zrobić tablice ze wskazówką do kręcenia.

Gość kubelkowa
kornelkowa mama -jestes wspaniala,dziekuje Ci bardzo za pomoc ,napewno większosc z tych zabaw wykorzystam i juz wiem ze bedzie super zabawa :) dziekuje

poprzednie urodziny mojego Synka temat: PIRACI Opaski na oko - z czarnego kartonu wyciełam koło o średnicy ok 4 cm, do tego gumka gotowe Pirackie chustki i koszulki, kapitańskie czapki Balony, chorągiewki, Worki na skarby, najlepiej jutowe, ja miałam pluszową skrzynie z Ikei Liny i sznurek pakunkowy, szary papier Czekoladowe monety - Lidl Orenżada pakowana w takie starodawne butelki Labirynt - podrukowałam labirynty i starszaki rozwiązywały je na czas Szukanie skarbu - u nas była to skrzynia z Ikei a w niej woreczki z imionami uczestników wyałnione skarbami (czekolady, jakieś diamenty, pirackie czapeczki). i Mapy, dzieci znalazły 1 a potem odczytując mapę kolejną i kolejną i skarb Kolorowanki - fajne zadanie jak dzieci miały pokolorować pirata mając zawiązane oczy Siłowanie na rękę Przeciąganie liny Szukanie skarbu

Gość kubelkowa
blondyna.d-tez super pomysł i pomysle nad nim w sierpniu na synka urodziny :) bo teraz są córci urodziny i z piratów to by chyba nie była zadowolona :P a pomysł bardzo fajny..

i reszta Mumia - dzielimy towarzystwo na pary, grupy. Jedna osoba stoi nieruchomo, inni owijają ją papierem toaletowym, tak aby nie bylo widoczne ubranie. wygrywa para ktorej uda się to zrobić najszybciej Gazetowy wyścig - kazdy dostaje 2 kawałki gazety. Ustawiamy uczestników na starcie z gazetami pod nogą. na sygnał zawodnicy ruszają do mety. Jeśli noga zsunie się z gazety trzeba wrocic i rozpocząc wyścig od nowa. Wygrywa kto pierwszy dobiegnie do mety. Balony z zagadką - do środka wkładasz kartke z zagadką, albo z rysunkiem zwierzaka - i dzieci po kolei rozdeptują albo przebijają po 1 balonie i albo czytają zagadke albo pokazują ją na migi. Hula-hop - kto dłuzej

a masz i dla dziewczynki, to zaś z urodzin Chrześnicy :D Białe i rozowe balony Korony, diademy i tiary - oczywiście dziewczynki same je wykonują z kartowy, ja wyciełam im kształty, one kolorowały + zszywacz i gotowe - super u nas się sprawdziły kleje z brokatem i farbki z brokatem w sklepie po 4 zł Różowy tiul na proste "baletowe" spódniczki. Plastikowe koszyczki (też ze sklepu po 4 zł :).. cdn.

trochę to trwało, ale znalazłam, nie wiem gdzie, daaaawno temu to sobie skopiowałam do Worda i jeszcze się uchowało :D Przyjęcia dla dzieci - bal na zamku Ten temat spodoba się przede wszystkim chłopcom, chociaż i dziewczynki mogą w nim brać udział. Dekoracje na przyjęcie na ścianach powieś kilka herbów namalowanych na tekturze, które mogą być dodatkowo ozdobione szerokimi, kolorowymi, zwisającymi wstążkami jeśli dysponujesz większą ilością miejsca możesz zbudować fragment zamku z dużych kartonowych pudeł i ustawić go tak aby oddzielał kawałek pomieszczenia od reszty pokoju czy korytarza, tak aby dzieci mogły przechodzić przez bramę. Konstrukcja taka jest bardzo lekka więc możesz ją dowolnie ustawiać, w zależności od potrzeby (tu zobacz jak zrobić zamek) postaw i udekoruj tron królewski; krzesło pokryj dużym kawałkiem materiału, najlepiej czerwonego (może być płótno lub np. zasłona) i ozdób dowolnie złotymi elementami ( złote taśmy pasmanteryjne, korona wycięta ze złotego papieru samoprzylepnego, złoty łańcuch itp.) nie zapomnij o balonach, to podstawowy element każdego przyjęcia jeśli masz trochę czasu i nadmiar np. płótna to możesz przygotować wszystkim rycerzom proste tuniki (prostokąt z wyciętym otworem na głowę) a do ich przewiązania przygotować złoty sznur. A jeśli chcesz je jeszcze bardziej wzbogacić można, korzystając z farb do tkanin lub zwykłych markerów namalować na każdej herb. Dzieci bardzo lubią się przebierać. Przykłady zabaw i konkursów dla dzieci Pasowanie na rycerza Do tej zabawy musisz przygotować wcześniej tyle mieczy ilu jest uczestników. Najlepiej jak będą to miecze wycięte z grubej tektury i oklejone srebrnym papierem. Dla dziewczynek - księżniczek mogą być korony. Dzieci stają w kole, solenizant staje w środku i pokazuje różne ruchy, które pozostali uczestnicy muszą naśladować. Po chwili solenizant zostaje pasowany na rycerza i dostaje swój miecz (koronę) a na środek koła wchodzi kolejny uczestnik zabawy i pokazuje jakieś ruchy. Tak kolejno wszyscy uczestnicy stają się rycerzami lub księżniczkami. Zanieś księżniczce klejnot W tej zabawie rycerze muszą przenieść przygotowany przez Ciebie klejnot, który zostaje położony na mieczu. Dla utrudnienia możesz rozłożyć na podłodze poduszki po których muszą przejść. Jeśli w grupie są dziewczynki to chłopcy mogą im wręczać w ten sposób klejnoty (np. tanie pierścionki) a sami będą za swój wyczyn nagradzani cukierkami czy lizakiem. Na pomoc księżniczce Jeśli zbudowałaś na przyjęcie zamek z kartonów to wytnij w wieży okno (w przypadku braku zamku weź karton z wyciętym otworem w kształcie okna i przymocuj go na ścianie). Do sznurka przymocuj coś cięższego ale i bezpiecznego dla dzieci np. zwiniętą w kulkę folie aluminiową czy piłeczkę. Dzieci kolejno starają się trafić w okno uwięzionej na zamku księżniczki. Budowanie wieży W zabawie chodzi o to, aby z zawiązanymi oczami, zdając się na wyczucie zbudować jak najwyższą wieżę. Pozostałe dzieci siedzą obok i liczą głośno z ilu klocków składa się wieżyczka. Wygrywa budowniczy wieży z największą ilością elementów. Znajdź złote monety Pochowaj wcześniej w jakimś pokoju (lub w ogrodzie) czekoladowe monety. Dzieci mają za zadanie wszystkie odnaleźć i włożyć do przygotowanego pudełka po czym mogą się nimi równo podzielić i oczywiście je zjeść. Pierścionek na sznurku Do tej zabawy potrzebny jest długi sznurek oraz pierścionek. Pierścionek nawleka się na sznurek i zawiązuje jego dwa końce tak, aby powstała pętla. Uczestnicy zabawy tworzą koło, a jedna osoba staje w środku. Każdy z graczy trzyma w obu dłoniach sznurek, a jeden z nich ma w ręce także pierścionek, ale osoba stojąca w środku tego nie widzi. Sznurek wraz z pierścionkiem przesuwa się w koło przez ręce graczy, a osoba w środku ma za zadanie zgadnąć, kto w danej chwili trzyma pierścionek. Musi więc obserwować spojrzenia i wyraz twarzy pozostałych osób, aby w odpowiednim momencie klepnąć właściwą dłoń. Jeśli się jej uda, osoba, którą przyłapała, staje w środku i zgaduje.