Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koralikkk k

Refluks. czy ktos z was wyleczyl?mam dosc wiecznej zgagi,wzdec, cofania i bolu b

Polecane posty

Gość koralikkk k

jakis czas temu zdiagnozowano u mnie refluks, lecze sie tz. niby skonczylam lekarz powiedzial ze ma byc juz ok. teraz pije tylko takie mleczko z apteki na zgage, ale niestety dolegliwosci po 3 dniach od odstawienia tabletek wrocily, cokolwiek zjem mam wzdecia, gazy i bol brzucha, czy ktos z was wyleczyl to??czy caly czas bede musiala byc na prochach z apteki?

Gość koralikkk k
i jeszce ten wstretny zapach z buzi "szrekowy" przynajmniej troche sie go pozbylam, ale nie calkiem

Gość 24latek:)
Witam, dwa lata temu zachorowałem na refluks, zgaga nie opuszczała mnie nawet na chwilę, nie przepadam za lekarzami więc do przychodni wybrałem się dopiero po 3 miesiacach!!!. Nie lubię mieć niejasnych sytuacji (lekarz wahał się czy to jest refluks czy może wrzody) dlatego sam poprosiłem o gastroskopie, okazało się że odwziernik się nie domyka i żołądek jest zarzucany żółcią. Ok ...fajki na bok, picie piwa odstawka na pół roku, zero słodyczy i gazowanego. Tablety inhibitory pompy protonowej i jazda. Po pół roku zgaga w miarę ustąpiła, na chwilę obecną wygląda to tak ... wiem, że będzie impreza, piwo, wódka itp. łykam proszka z rana na wszelki wypadek . Ciągnę tak już 2 lata :)... jeśli czuję zgagę to proszek i tyle. Prawdopodobnie już się od tego nie uwolnisz ale da się z tym żyć, tyle że nie jedz dużo ostrego żarełka :). Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do normalnego funkcjonowania .

Gość refluks to choroba przewlekła
są momenty lepsze i gorsze. Jak jest gorzej to contorloc lub coś" ala w podobie". Mleczko na zgagę w tym przypadku nie jest najlepszym pomysłem- to na doraźnie tylko. Poza tym czyten refluks został zdiagnozowany na podstawie wywiadu czy może była robiona gastroskopia?