Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dylemat.

najpierw fryzjer czy najpierw makijaż?

Polecane posty

Gość mam dylemat.

mam niedlugo wazna impreze i mam dylemat. najpierw fryzjer czy najpierw sie pomalowac? jak sie najpierw pomaluje to myjąc mi wlosy i strzygąc moze mi makijaż fryzjerka zepsuc. czyż nie? a robiąc makijaż po fryzjerze. ja nie umiem sie pomalowac z rozpuszczonymi wlosami, a takie bede miala. musialabym nałożyc opaske, a wtedy mi sie zepsuje fryzura :( druga sprawa, to czy używać podkładu. cere mam nie zniszczona i nacodzien nie uzywam. ale po alkoholu na imprezie sie zrobie czerwona i swietnie by to tuszowal podklad. ale tutaj sie nasuwa kolejny dylemat. uzyc jasniejszego czy ciemniejszego? impreza jest od 16 czyli bedzie swiatlo dzienne, wtedy dobrze.. wręcz idealnie wygladam w tym jasniejszym podkladzie, ale on wyglada za jasno przy swietle sztucznym, a impreza wieczorem będzie przy swietle sztucznym juz. jak uzyje ciemniejszego to bedzie ladnie wieczorem, ale za dnia bede miec chyba za ciemny :(

Gość pytajonca s problememem
najpierw się robi makijaż, później się czesze. chyba, że masz iść obcinać itp. a jak ważna impreza, to sprawdzony podkład nie zaszkodzi, w razie czego weź ze sobą tam jakiś puder żeby się poprawić

Gość alga1231
ja najpierw robie fryzurke później sięmaluje

Gość mam dylemat.
mam być strzyżona i bede miec myta glowe. ale to lipa, ja nie dam rady sie pomalowac majac rozpuszczone wlosy. wlosy mam krótkie, takie do polowy szyi i będą mi na twarz nachodzic.

Gość mam dylemat.
no moge, ale tu nie chodzi o obcinanie! ja sama sobie wlosow tak jak fryzjerka nie wymodeluje! strzyżenie to przy okazji... modelujac i tak mi musi glowe umyc.

Gość mam dylemat.
za strzyżenie z modelowaniem płace 50zł, jakbym brala jednego dnia strzyżenie to 40zł a na drugi dzien samo modelowanie to 30zł = 70zł. no w sumie różnica w cenie nie duża, ale i takby mi musiala przed modelowaniem łeb zmoczyc.

jednego dnia obetnij włosy, drugiego umyj sobie sama w domu głowę, zrob makijaż i dopiero fryzure, kto powiedział ze masz miec mytą głowe w salonie od razu przed modelowaniem ? :O fryzjer uzywa przecież stylizujących kosmetyków a nie bedzie Ci wsadzal głowę do wiadra z wodą , wiec makijażu nie popsuje

Gość Anq26
No to żadna opcja nie jest dobra Jeżeli makijaż będzie pierwszy to: Przy strzyżeniu przerzuca się mokre włosy i zniszczą makijaż...strzyżone na sucho spadną na twarz i będzie tzeba pędzlem je strzepnąć a wtedy naruszy się makijaż...Poza tym te co wpadną za bluzkę będą Cię "gryzły" całą imprezę... Jeżeli fryzura będzie pierwsza: Żeby wykonać makijaż należy odgarnąć włosy i spiąć więc zniszczy się fryzura, poza tym mogą się ubrudzić od podkładu i pudru na linii łączenia i nie będzie jak ich wytrzeć. Podczas makijażu różnie się przytrzymuje głowę lub opiera i rozpuszczone zlakierowane włosy się pogniotą. Jestem fryzjerką i nie wyobrażam sobie by mi klientka powiedziała, że mam ją tak strzyc by nie tknąć makijażu, żeby nie spadały włosy na twarz itp....takie coś tylko przy krótkich włosach wchodzi w grę. A i tak nie masz gwarancji czy woda nie pocieknie. No chyba że chcesz podciąć końcówki na prosto....ale jak masz grzywkę, cieniowanie to zapomnij.... Przy samym modelowaniu włosy są mocno osuszone ręcznikiem, przy strzyżeniu muszą wręcz ociekać i często są spryskiwane mocniej wodą jak podeschną więc ryzyko pomoczenia jest duże.... Zasada jest taka jak szykujemy kogoś na imprezę czy ślub...makijażystka robi makijaż...potem fryzjerka modeluje i układa, w tym czasie kosmetyczka robi paznokcie. Po modelowaniu jest czas na ewentualne poprawki makijażu i potem zlakierowanie...

Gość mam dylemat
czyli radzicie mi jutro na strzyżenie najpierw iść?

Gość Anq26
nie zepsuje makijażu na myjce! Musiałby być upośledzony! I mocno odciska wodę z włosów żeby nie ciekły...no i modeluje...w czym problem? Przy strzyżeniu nie może odcisnąć wody. kolejność: Mycie włosów w domu...makijaż...modelowanie u fryzjera....to jakiś żart... niby jak mam modelować włosy umyte w domu? Muszę nałożyć odpowiednie kosmetyki na włosy mokre. Zaschnięte po myciu nie dadzą się wymodelować porządnie nawet po zmoczeniu spryskiwaczem...a spryskiwaczem bardziej może naruszyć makijaż niż na myjce.

Gość Anq26
tak najpierw strzyżenie. Poza tym na przyszłość pamiętaj żeby obcinać się tydzień przed imprezą...bo włos "przyzwyczaja się" do cięcia około tygodnia i wtedy najlepiej się układają.

Gość Anq26
"kto powiedział ze masz miec mytą głowe w salonie od razu przed modelowaniem ?" KAŻDY FRYZJER!

Gość mam dylemat
czyli jutro mi obetna wlosy a w sobote tak czy siak beda ja myć, moczyc??? to na to samo wyjdzie. a i ja chce sobie same koncówki podciąć! jakies 2cm..

Gość mam dylemat
anq25 to jak ty mi radzisz????

Gość mam dylemat
salon fryzjerski mam piętro niżej. więc może z tym umyciem w domu i przyjsciem z mokra glowa nie byloby tak zle.. :P

Gość mam dylemat
a z tymi "włoskami pod bluzka" to przeciez sukienke ubiore na koniec.