Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pan..

zrobilem rosol i teraz chce pomidorowa

Polecane posty

Gość pan..

co robie najpierw co z ta reszta rosolu dolac wody i poczekac az sie zagotuje i wtedy przecier? dzisiaj zupe musze zrobic do 12

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pan..
i jeszcze zapytam jak dodam przecier to po jakim czasie dodaje smietane?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no nieee...
tak, przecier, a potem śmietanę :) smacznego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no nieee...
niech się chwilę pogotuje, ja to tak czekam z 5 min i dodaję

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no nieee...
acha i jeśli dolewałeś wody to dodaj jeszcze przypraw ( magi, kostka)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pan..
no niee-- tak szybciutki mi powiedz tylko czy czekasz z 5 minut az dasz przecier czy jak dasz przecier to czekasz 5 min i dajesz smietane?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no nieee...
jak już dam przecier

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pan..
i naprawde ostatnie pytanie ile mam gotowac jesli dodam wody do wczorajszego rosolu? dziekuje pieknie jestescie zyczliwe i wielkie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no nieee...
kilka minut

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no nieee...
Ja zawsze dolewam wody przegotowanej z czajnika to jest szybciej, pamiętaj o przyprawach :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marta marta kaczucccc
czemu zupka musi byc do 12, jestes mezem ojcem, czy synkiem mamusiktory chce jej niespodzianke zrobiuc? fajnie ze sie gotowania nie boisz mój mąz by wolał głodowac niz byle kanapke nawet sobie zrobic.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bb..
o dobrze ze ten temat dzis ja chcialam zapytac bo jestem zielona w temacie czy jak z rosolu gotuje pomidorowa to wyciagam te wszystkie warzywa z zupy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no nieee...
Ja zostawiam marchewkę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bb..
ok dzieki a jak zaleje smietaną to jak dlugo jeszcze trzymac na ogniu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja wyciągam warzywa, część z nich miksuję blenderem i taką warzywną papką zagęszczam zupę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no nieee...
dosłownie chwilę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bb..
ale ma pyrknąć czy jeszcze przed pyrknieciem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tdfvbndjkfv
tylko pamietaj, nie dodawaj smietany zimnej, bo sie zwarzy, albo poczekaj, az bedzie w temperaturze pokojowej, albo jak jest prosto z lodowki, to wlej troche do szklanki i powoli po łyzce dodawaj goraca zupe, zeby zahartowac smietane i dopiero taka zahartowana wlewaj do zupy. nie ma znacenia jak dlugo sie gotuje po dodaniu przecieru, moze byc 1 min, moze byc 5 :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
taki troche przegotowany przecier jest lepszy, wiec tak: zagotowujesz ten rosol, dodajesz przecier, gotujesz jeszcze z 5 min i wtedy smakujesz i dodajesz troche cukru. smietane wlewasz do miseczki, dodajesz lyzke goracej zupy, mieszasz, znowu dodajesz lyzke zupy, mieszasz, znowu lyzke zupy, mieszasz, wtedy wlewasz calosc tej zahartowanej smietany z zupa do garnka, inaczej smietana sie zwazy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bb..
ok zrobilam a moge do pomidorowej wkruszyc udko z kurczaka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×