Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta marta kaczucccc

jakie imie wbrac dla rocznego synka?"

Polecane posty

zasadnicze moje pytanie brzmialo, jakie imie dla chlopca wam sie podoba a to czy roczny czy 12 letni to chyba bez znaczenia bo oimie was pytam jesli mozecie doradzic a nie o wywiad z mojego zycia.

Gość no nieee...
"jakie imie wbrac dla rocznego synka?" ==== a to pytanie kto zadał??????

Gość ej powiedz
nie, twoje zasadnicze pytanie brzmialo " jakie imie wbrac dla rocznego synka"

no niee czy aby napewno nie mozna? tu cytat z kornelkowemamy "Zmiana imienia jest możliwa w przypadku adopcji. Na wniosek przysposabiającego sąd może w orzeczeniu o przysposobieniu zmienić imię lub imiona przysposobionego. Jeżeli przysposobiony ukończył lat trzynaście, może to nastąpić tylko za jego zgodą."

Gość dobre he he
Marta nie wzięłaś dziś leków, czy dropsy ci się pomyliły???????

kornelkowa tak sie nad Piotrem z mezem tezzastanawiamy lub moze Dominik? dla dziewczynki zdecydowanie łatwiejszy wybór :)

W przypadku adopcji, krzywdzącego imienia, jeśli używa na co dzień innego imienia niż nadane (i ma na to świadków) to wtedy można. Moja koleżanka anna dla wszystkich była Hanną. Mała różnica ale wszyscy tak się do niej zwracali, nawet w dzienniku lekcyjnym miała wpisane hanna. W końcu rodzice zmienili jej imię. Ale było ku temu uzasadnienie, a nie tak ze z marszu idzie sie zmienić imię bo stare się znudziło.

Gość ej powiedz
Pomijajac to wszystko -bartek to ladne imie. Poza tym: Mikolaj, Rafal, Krystian.

Gość no nieee...
Nie orientuję się jeśli chodzi o dzieci przysposobione. Natomiast moja koleżanka chciała zmienić swojemu dziecku, bo mąż zapisał nie tak jak ona chciała i była tylko taka możliwość jak pisałam.

Gość suruwa
Hej to jest bez sęsu zmieniać imię rocznemu dziecku pomyśl jak by tobie zmieniano imie według swojego widzimisie

suruwa a ktos nadajac dziecku imie nie wybiera imienia wedlg wlasnego widzimisie?

no ioczywiscie jeszcze dodaj ze roczne dziecko jest bardzo z tym imieniem zwiazane, wszyscy koledzy tak na niego wolaja i nie bedzie mogl sie pogodzic jak mu je zmienimy tak? raczej bedzie to jego nowym lepszym zyciem (to taka przenosnia) skoro tak sie martwosz o to ze roczne dziecko bedzie przezywac zmiane imienia :)

tyle ze przez rok to imię staję się cząstką ciebie. reagujesz na nie wiesz ze "Bartek to właśnie ja" a po roku ktoś do ciebie mówi Piotrek i trochę robią ci wodę z mózgu jakby nie patrzeć :P

roczne dziecko reaguje na imie? prosze cie kornelkowa :) dziecko pamieta niektore fakty od ok 2 roku zycia wiec nie dramatyzuj :)

Oczywiście ze reaguje. 6 miesięczne dziecko reaguje na swoje imię. Ja nie piszę o tym co pamięta tylko jak reaguje w danej chwili. I jeśli roczne dziecko nie reaguje na imię to ja bym się zgłosiła do lekarza bo może mieć problemy ze słuchem.

No chyba ze było zaniedby6wane i nikt do dziecka nie zwracał się często imieniem (albo i wcale się nie zwracał) co jest możliwe w przypadku dziecka z rodziny patologicznej które zostało oddane do adopcji, ale wtedy z taką rodzina współpracuje psycholog (przynajmniej powinien) i nadrabiają braki w rozwoju emocjonalnym dziecka. W normalnych warunkach roczne dziecko po usłyszeniu swojego imienia powinno jakoś zareagować odwrócić głowę, nawiązać kontakt wzrokowy itd.

tak samo sie odwróci jak i głosniej powiesz książka, czy szafa w stylu wołającym. Ale ogolnie masz racje z tym co piszesz, ale dziecko mamy zdrowe jest z nami 4 tygodnie w domu już

Gość a może zapytam tak
jak ma teraz na imię ze chcesz to imię zmienic?????

teraz ma na imię Bolesław przecież nie będę dziecka krzywdzić takim imieniem, pasuje na starego dziada:O Jakaś głupia matka tak go nazwała, zdecydowanie nie możemy przy tym pozostać

ma na imie bartek

Gość a może zapytam tak
Jezu faktycznie Bolesław przewalone:O:O:O Jest wiele ładnych imion, nie rozumiem że aż trzeba się pytać na Kafe. Mnie ogólnie podobają się najbardziej takie, które są "międzynarodowe" albo ewentualnie nie będą bardzo przekształcane przez obcokrajowców: - Filip, - David, - Tomasz, - Szymon itp Bolesław to jakaś porażka:O

Gość autorko sadzac z
jakie tutaj zamieszczasz nie dorosłaś do roli matki

Gość a może zapytam tak
To z tym Bolesławem to był podszyw??????:O:O a ja tu radzę:p co chcesz od Bartka? To bardzo ładne imię...myślałam ze ma jakieś szpetne

autorko sadzac z by to oceniac musisz sie jeszcze troszke podksztalcic gdyz sad na podstawie 5 postów na kafeterii dzieci nie "przyznaje" :)

a może zapytam tak tak tak z Bolesławem ktos za mnie napisał, a nam raczej chodzi by zmienic imie bardziej z powodów ktore odciely by go od przeszlosci a dobrym poczatkiem jest zmiana imienia.

Gość a może zapytam tak
rozumiem:) Ale zastanów się jeszcze. Bartek to naprawdę ładne imię i pasuje zarówno do małego chłopca jak i do dorosłego faceta:p. Mi szczerze mówiąc nie podobają się te wszystkie Kornele i Gabriele bo jakbym miała np mówić jakbym miała takiego faceta? Gabryś - gejowsko, Gabriel - za poważnie....Ale oczywiście kwestia gustu. Piotr to zawsze będzie ładne imię i takie klasyczne, Kacper też ładne ale trochę oklepane.....