Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co wy kupowalyscie

co kupic bratu z okazji slubu?

Polecane posty

Gość co wy kupowalyscie

czy kase dac..? ile?

Gość czemu brata nie zapytasz? a
moze wolalby kase, moze chce sobie mieszkanie po slubie urzadzic, podpytsj delikatnie, siostrze kupilam malaxer za 450 zl ale teraz juz nie byloby mnie na niego stac

Gość co wy kupowalyscie

Gość od siostry meza
dostalismy wino

Gość a jaaaaaa
brat to bliska rodzina więc nie wypada ze 100 iść proponuję zestaw garnków kuchenkę mikrofalową sztućce na 12 osób. to wydatki rzędu 300 zł w zwyż więc jak na brata to w sam raz myślę no chyba że starostami jesteście to my kupiliśmy pralkę 1500 zł

Gość co wy kupowalyscie
nie wiem czy oplaca sie kupowac przyrzady do kuchni i to co wymieniacie, skoro oni poki co beda wynajmowac jakas kawalerke orzez rok, do konca studiow, a dopiero potem kredyt i budowa domu,,,,, a kase, to tak troche glupio, nie? sama nie wiem. moze go podpytac? mieszkam ho ho za granica i w ogole z nim nie gadam od miesiecy..... bede go widziala na slubie dopiero, zareczyl sie jak mnie nie bylo juz w Polsce..

ja 3 lata temu byłam świadkową u siostry, szłam na wesele z chłopakiem... dałam w kopertę 600zł - wiedziałam, że wola kase zamiast prezentów, do tego piękny bukiet kwiatów i pamiątka i oczywiście angażowałam się w organizację ślubu i przyjęcia :)

zapytaj co chce a jak nie to daj kase bez pytania. my mamy wkrotce 2 wesela i zamierzamy dac kase - mojej najlepszej przyjaciolce 1000 a bratu 2500. lepsza kasa niz najfajniejszy prezent. ja wolalabym sobie kupic rzeczy do domu samodzielnie i chyba nie jestem odosboniona w opinii.

Gość co wy kupowalyscie
ok,dzieki. chyba dam kase do koperty, bardziej im sie przyda:)

Gość a jaaaaaa
frappuchino - przyjaciółce 1000 :O nie przesadzasz??? No chyba że zarabiasz 20000/miesiąc

Gość jesli moge cos wtracic
zamiast kwiatów daj pluszaka :)

może najlepiej zapytać wprost brata co chciałby dostać? albo najlepiej bratowej - ona będzie lepiej wiedziała, co przydałoby im się do domu na przykład. coś z elektroniki czy agd obadaj w magicznej planecie, mają sporo obniżek :)

Nam mój brat nie chce dawać kasy- uważa że to nieelegancko. Ale wiem że wypytywał co nam się do domu przyda- podobno planuje kupić zmywarkę.

Gość referentka25
o matko!!!! co za kwoty!!! Ja wiem, że to zależy kogo na ile stać, ale przyjaciólce 1000 zł, bratu 2500? Rany, ile ty zarabiasz frapuchino. Ja 3 lata temu od brata, który był też naszym świadkiem ze swoją dziewczyną dostałam komplet talerzy i filiżanek (około 160 zł). 07.08.2010 jest ich ślub i dajemy 200 zł. Natomiast rok temu na ślub cywilny mojej siostry daliśmy komplet ręczników z imionami i datą ślubu (140 zł) oraz zamówiliśmy dla nich rysowany ołowkiem portret (60 zł). Moze w moim regionie po prostu są inne stawki na takie imprezy - najwieksze kwoty jakie dostalismy to od ojców chrzestnych po 700 zł, od matek chrzestnych 1000 zł i 1500 zł, od siostry męża 500 zł (mieszka i pracuje w Anglii, sporo zarabia), a reszta to po 100-200 zł w kopertach i prezenty typu: sztućce, pościel itp. Na żaden prezent nie narzekaliśmy, ani rzeczowy ani finansowy. od 110 osób na weselu uzbieraliśmy 10000 zł

Gość tamalutkablondynka
Ja wybrałabym fotografie i wysłała do mozaikowo.pl tak ułożą c***iękną mozaikę - brat na pewno byłby zachwycony.