Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia smutna

chorobsko mojej corki

Polecane posty

Gość mamusia smutna

Mam pytanie, dzis czwarty dzien choroby mojej 3,5 letniej corki, i zarazem czwarty dzien wysokiej temp 38- 39,8, tak sie waha wciaz, od czwartku podaje jej Zinnat, martwi mnie fakt, ze nie ma zadnej poprawy, a wydaje mi sie ,ze w trzeciej dobie podawanie antybiotyku juz powinna byc,moze ktos ma jakies doswiadczenie z tym antybiotykiem, ja nie mam zadnego, moja corka nigdy nie chorowala, to jej druga choroba w zyciu i chyba najgorsza, pierwsza byla lagodniejsza, taka infekcja katarowa,prosze o jakies rady

Gość poprawaaa
najczesciej nastepuje po pelnych 4 dobach podawania antybiotyku, rozmawiala ostatnio wlasnie na te temat z nasza pania doktor bo corka tez byla chora i powiedziala ze teoretycznie o tym ze lek nie dziala mowi sie wowczas gdy po 6 dniach nie ma zadnego efektu terapeutycznego

Gość mamusia smutna
dzieki za info, bo napradwe sie martwie, moze faktycznie trzeba czasu jeszcze, bo mala jest mocno chora, ma zawalona krtan, zatoki i wlazlo tez w uszy, masakra, nigdy czegos takiego nie widzialam,ale dzieki,pozdr.

Gość szukajaca odpowiedzi na forum
A mój lekarz jest innego zdania.........3 dawka antybiotyku daje poprawe,małą ale zawsze...a 4 dni to zdecydowanie za długo.Mozliwe,że nie trafiony antybiotyk.Ja bym poszła do lekarza z nia.

Gość mamusia smutna
dzis zaczela sie trzecia doba antybiotyku,poprawa to jest taka, chociaz nie wiem czy to mozna podciagnac pod objaw polepszenia, ze dzis taka jest przytomna,zaczela rozmawiac nawet ksiazeczki oglada mimo goraczki, bo do wczoraj to calymi dniami spala i budzila sie na troche, ale lezala tepo patrzac sie przed siebie, no straszne to bylo, ja jej nie poznawalam,poczekam jeszcze do jutra ,no chyba, ze sie pogorszy, teraz znow ma 38,8, wlasnie dalam na zbicie,wymiekam juz, dzieki za odpowiedzi

Gość szukajaca odpowiedzi na forum
Tak wysoka goraczka o tej godzinie nie jest normalna.Jest weekend.jedz do pomocy doraźnej.

Gość mamusia smutna
goraczka spadla, a moje dziecie jak nowe,ja juz nic nie rozumiem, tego jej szczebiotu nie slyszalam od kilku dni, juz sie zastanawiam,czy ja nie panikuje,moze ten antybiotyk zaczyna dopiero dzialac,no nic poobserwuje ja,jakby co to na ostry dyzur, ale patrzac teraz na nia jestem w szoku, dzieki

to chyba taka specyfika tej choroby- przerabialiśmy to 4 razy w tym roku. Nie martw się, będzie dobrze, wietrz jej pokój, dbaj o wilgotne powietrze i minie. Zdrowia !!!

Gość mamusia smutna
wciaz nie mamy goraczki, jest 36, chyba antybiotyk zadzialal, juuuupiiii, mala caly czas gada i jest juz normalnie soba, w porownaniu z porankiem to cud,dzieki za pomoc