Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

deria

trwala ondulacja- robic czy nie???

Polecane posty

mam fajne dlugie zdrowe brazowe wlosy, moj wlasny kolor na ktory czekalam przez dlugi czas odkad zaczelam robic pasemka i inne rzeczy na glowie. na wakacje marza mi sie krecone wlosy i postanowilam sobie zobic trwala boje sie troche,,, bo nie chce sobie zjarac wlosow, ani zeby mi sie wyprostowaly po tygodniu. A wiec moje pytanie jak trwala najlepsza? Jakie bylo twoje doswiadczenie po trwalej ondulacjii? Zadowolona czy tez juz zalowas ze sie zdecydowalas na trwala juz na krzesle u fryzjera. Pozdrowienia :)

wiesz co, zastanów się, czy rzeczywiście Twoje włosy tak beznadziejnie się układają, że jesteś zmuszona robić trwałą... sama miałam taki zacny pomysł, mam lekko falowane włosy, dość gęste - moja fryzjerka mi odradziła trwałą, stwierdziła, że w żaden sposób trwała mi już nie poprawi układania się włosów, a tylko je zniszczy. (nie chciałam drobnych loczków, tylko trwałą na dużych wałkach) generalnie, chyba dobrze, że się nie zdecydowałam, mam wystarczająco zniszczone włosy od rozjaśniania, trwała mogłaby być dla nich zabójcza, choć jak dotąd, kondycję włosów poprawia mi nafta kosmetyczna. obadaj sobie choćby w aptece - urt-oil firmy anna, jest naprawdę okej, także jakbyś się jednak zdecydowała na trwałą, od razu zainwestuj w ten specyfik, działa regenerująco jak nic innego.

Gość naatt
Nie będziesz mieć zniszczonych włosów.Sama jestem fryzjerką więc wiem.Nawet klientki były zadowolone z efektów przez długi czas. W ręcz przeciwnie,ich włosy były po takim zabiegu o wiele mocniejsze.

Gość Anq26
Coś tu się nie zgadza....fryzjerka i taki post założyłaś? "naatt Hej mam długie włosy (prawie do pasa) i zawsze po myciu są strasznie skołtunione nawet jak nakładam dużo odżywki i lekko ją spłucze. Myśle że najlepszym rozwiązaniem był by jakiś spray. Jak narazie miałam z garniera ,ale nie jestem zadowolona z efektów. Poradźcie coś." I jeszcze te bzdury, że włosy są mocne po trwałej:D Autorko...opcje są dwie...albo ktoś ci spier....tą trwałą i będziesz ryczeć...albo wyjdzie super ale po 2-3 miesiącach albo będziesz musiała zrobić odrost bo będziesz wyglądała fatalnie, albo wyprostować chemicznie. Trwała ondulacja nie schodzi zbytnio i tak jak przy farbie widać odrost. Do tego osobiście chociaż jestem fryzjerką i to nie taką podwórkową;D nie znam fryzjera, któremu bym oddała moje włosy na trwałą. Mało który nowoczesny, młody fryzjer ma wprawę w nawijaniu wałków. I nawet jeżeli ma świetne płyny do trwałej, dobre wałki i pomysł...to może mu zabraknąć wprawnej ręki...bo zwyczajnie nie ma zbyt dużo okazji żeby to robić..A źle nawinięte wałki to katastrofa przy trwałej. Natomiast statystyczna pani Krysia czy Teresa z małego salonu, która wałki nawija z mega dokładnością bo robi trwałą emerytalną niemal codziennie...raczej nie pracuje na nowoczesnych kosmetykach, ale na mocnym płynie głęboko zakorzenionym od wielu lat na rynku fryzjerskim i raczej nawinie Ci je tradycyjnie...czyli niezbyt fajnie i raczej bez polotu... Nie lepiej zainwestować kasę na trwałą w dobrego stylistę, żeby je fajnie wycieniował. Każde włosy można tak obciąć żeby się dobrze układały!

a jadnak robie :) we wtorek, wiec trzymajcie kciuki, raz sie zyje, wieczorem w e wtorek napisze jak tam rezultaty :)

to ja chciałam zapytac czy po roku od pierwszej trwałej moge ja powtórzyc? włosy nadal sie kreca ale to juz nie to

Gość NIEEEEEEEE!!!!!
Nigdy nie róbcie sobie tej krzywdy. Włosy po trwałej wyglądają jak martwe.... Jeszcze krótkie to spoko najwyżej pójdą pod nożyczki. Ale długich sobie nie niszczcie!!!