Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewewe

Czemu dajecie swoim dzieciom oryginalne imiona?

Polecane posty

Gość A moj synek
to Ignas

Gość zimna i zła baba
do ja pierdolee- naprawdę nie słyszałeś/aś o takim imieniu jak Żywia? Stare, słowiańskie imię, Stara Baśń się kłania. Niespecjalnie mi się to imię podoba, ale nie świadczy źle o rodzicach dziecka.

Gość Seidhe
mi sie akurat Żywia podoba ale nie nazwałabym tak córeczki. A co do Ignasia-właśnie przedwczoraj w nocy w mojej rodzinei zawitał malutki Ignaś;) Ładne imię. Z tego typu imion podoba mi się jeszcze Stasia:D

ja mam Tymona. Kierowałam się tym, że imię ma wiele "odmian" i przez to pasuje do każdej kategorii wiekowej. Teraz mamy Tymusia, jak będzie starszy zapewne będzie Tymkiem, a dorosły pan Tymon od razu kojarzy mi się z przystojniakiem :) A samo imię Tymon podoba mi się - wg mnie jest ciekawe i nie krzywdzące.

Gość eve22
ostatnio czytalam artykul w gazecie o rodzicach ktorzy swojemu dziecku chcieli nadac imie DĄB ale ksiadz nie zgodzil sie na ochrzczenie dziecka tym imieniem i sprawa trafila do sadu, sad udzielil zgody na to imie twierdzac ze dab symbolizuje sile potege itd.To dopiero glupota!! wokol mnie sa same Oliwie Nadie Amelie, Julie, Kacpry i Kuby. Moja siostra swoim dzieciom nadala imiona Mateusz i Ola:)

A ja nazwę synka Łukasz. baardzo mi się podoba to imię, jest proste ale ładne. I jak widzę, bardzo mało popularne:)

Gość amnezja6000
Też nierozumiem dlaczego rodzice nadają dzieciakom oryginalne imiona. Niektóre są wręcz brzydkie. Osobiście nie lubię też imion aż tak oklepanych typu Paweł, Ania, Kasia, Julia czy Wiktoria, itp. Ale jeśli miałabym wybierać: Ania czy Konstancja wybrałabym Ania. Moja córka ma na imię Sabina Emilia, syn będzie miał na imię Konrad Ernest. Imiona może nie są zbyt oryginalne, ale na pewno nie oklepane. Czy są ładne? Kwestia gustu. Mi się podobają.

Gość FajnaMama
moje maja imiona: Jakub, Kinga i Mikołaj, dałam takie imiona jak mi sie podobały

Gość a moja 3-letnia
córcia ma na imię właśnie Katarzyna , a na drugie Anna . Kaśki nie są już tak popularne jak kiedyś... Jeśli będzie miała kiedyś siostrę, będzie miała na imię Marta, a jeśli brata, będzie Adam lub Piotr ;) Moje dzieci, nie muszą "błyszczeć" oryginalnością imienia. Ważne żeby żyły z pasją i były dobrymi ludźmi :)

Gość a moj syn ma na imie
Maksymilian imie podobalo mi sie jak juz bylam dzieckiem i tak zostalo :)

a zawsze chcialam nazwac syna Gabor a corke Maria po mojej babci,ktora byla cudowna osoba.sytuacja sie troche zmienila poniewaz moj narzeczony jest muzulmaninem wiec dzieci beda mialy imiona zwiazane z islamem.zamiast Gabora bedzie Gibril(nasz gabriel) a corka bedzie sie nazywac Sohna Mariama.to drugie imie to ichnia maria wiec choc czesciowo znalezlismy kompromis

Gość hfhfhfhfh
a dla mnie Wiktoria podobala sie odkad bylam mala dziewczynka, moje lalki to byly Wiktorie albo Weroniki, a od kad poznalam znaczenie imienia Wiktoria spodobalo mi sie jeszcze bardziej, i tak bedzie na imie miala coreczka, podoba mi sie imie Eleni, ale ze wzgledu na nasza Polska czesc rodziny zrezygnowalismy z tego imienia, dla chlopca nie mam pomyslu ..a mamy problem..ja Polka, maz Albanczyk, mieszkamy w UK, takze imie musi brzmiec ladnie i normalnie w 3 jezykach..

Gość do le _tubab
no teraz narzeczony a potem bedzie placz i zgrzytanie zebow znam taka jedna co miala narzeczonego pakistanczyka sie wam islamu zachciewa a potem wyjecie ze wam dziecko zabrla jego rodzina i po telewizji latacie :(

wspolczuje polskiego buractwa.jedyny islam jaki znasz to ta gowniana propaganda pokazywana w polskiej tv azeby uchronic nasze pseudokatolickie spoleczenstwo od odejscia od tej beznadziejnej religii.ja jestem ateistka i po slubie nikt mnie nie zmusza do zmiany religii.poza tym gdybys uzyla swojej ograniczonej glowki znalazlabys infromacje na temt roznicy medzy muzulmaninami z afryki a tymi z iraku,arabii saudyjskiej itp.sprawdz sobie jakiekolwiek informacje na temat kraju Gambia a dowiesz sie,ze tam kobiety nie chodza zakutane w szmatch i nie maja nic do powiedzenia. wspolczuje glupoty

Gość hfhfhfhfh
le tubab, czy twoj maz jest z Gambi??

nie znosze jak ktos krytykuje to czego nie zna.temat mial byc o imionach a ty atakujesz mnie,bo moj przyszly maz jest inny niz ty.zycze powodzenia w gniciu w ciemnocie.zycze polskiego meza ktory bedzie cie tlukl a ty z nim bedziesz,bo tak bozia kaze zal

Gość do le _tubab
nastepna bedzie latac z husta na glowie i jesc kurczaki halama sama sobie poczytaj bo ja wiem i to dobrze ze potem jedyne co macie to lzy nie zycze ci tego:)zycze ci jak najlepiej a pisze to po to,bo moja przyjaciolka dzis siedzi placze i rozpacza bo niedosc ze nie ma nic dziecko tez zabrane to zostala jej tylko rozpacz:(a ja nie moge patrzec jak dziewczyny tak postepuja bo wiem ze potem jest tak jak jest!

jeszcze nie maz ale uz niedlugo.jedziemy do gambii brac slub za kilka miesiecy.a czemu pytasz:?

Gość evalgeline
le_tubab Nie gniewaj się ale mam Setera Gordona o imieniu Gabor. :) Piękne, kochane psisko. Imię wymyśliła moja mama. I siłą rzeczy kojarzy mi się z psem. :)

Gość mlodamama17x3
mój chłopczyk ma na życzenie tatusia Jonasz. bardzo mi się one podoba ; P conajmniej jak go będe za pare lat wołała, to nie odwróci się pare główek ; )

dla twojej wiadomosci nie kurczaki a jagniecine poza tym skoro twoja kolezanka anie ty to znasz tylko jedna strone historii.moze byla tak irytujaca,ze wywiozl jej dziecko bo nie mogl jej zniesc:?mam kilka kolezanek ktore wyslaly swoje dzieci na wakacje do afryki z ojcami i po kilku tygodniach znowu sa razem.co ty na to

evalgeline-ie gniewam sie to fajne imie dla czlowieka ,psa,kanarka ;) a jak juz wspomnialam gabor jz nieaktualne

Gość hfhfhfhfh
do le tubab, nie przesadzaj nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka.. a ty le tubab sie nie bulewersuj, kkazdy ma prawo do wlasnej opini, jak ktos mi mowi ze mnie moj albanczyk bedzie tlukl to sie tylko usmiecham bo nie chce mi sie tlumaczyc po raz 10000 ze jestem z nim ponad 10 lat i dziekuje Bogu kazdy dzien za takiego meza..y\c pytam sie z ciekawosci, dlatego ze pracuje miedzy innymi dla linii lotniczych z tego kraju, i poznalam bardzo duzo osob z Gambii

Gość do le _tubab
ech szkoda slow, nie bede sie wdawac z toba w dyskusje bo mi sie nei chce marnowac czasu na glupoty zegam i zycze powodzenia :)

Gość Mama trójki facecików
Ja mam trzech synów: Samuel, Gabriel i Jonatan. To piękne, biblijne imiona. Nie przypominam sobie, aby była na nie kiedyś jakaś wielka moda. Poprostu nam się podobały. Po co w ogóle miałabym się komuś z tego tłumaczyć? Moje dzieci? Moje! No więc moja sprawa. Nie znoszę ludzi, którzy wsadzają nos tam, gdzie nie powinni. Najwidoczniej mają zbyt dużo wolnego czasu i mało interesujące własne życie, skoro tak bardzo przejmują się innymi.

moze po dziesieciulatach tez nie bede sie bulwersowac ale na razie mnie to boli bo aziz to najcudowniejszy mezczyzna z jakim bylam. a co do ludzi z gambii mam nadzieje,ze masz tak pozytywne wiadczenia jak ja.cudowni,ciepli ludzie,ktorze podziela sie z toba ostania lyzka jedzenia

zegnam i dziekuje za rozbawienie mnie swoja prostota i ograniczeniem.zycze powodzenia i dobrego polskiego meza co to nie bije i nie pije zal