Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mreeehm

Usuwanie pierzyka z twarzy, z lewego policzka

Polecane posty

Jak w temacie. Chciałbym iść na wycinanie pieprzyka, ale stresuje mnie pytanie (proszę o szczerość) - czy pod pieprzykiem jest skóra czy nic nie ma? czy po prostu widać mięso już? bo podobno (gdzieś czytałem), że się dokłada skóry i szyje, niby coś takiego - ludzie tak pisali, którzy już byli, aha i czy w ogóle to jest płatne. Proszę opisać co i jak / to i owo. Bardzo prosze. Najlepiej gdyby pisały osoby z doświadczeniem o tym temacie.

Gość dotyczy to mnie
Miałam usuwany pieprzyk, tyle, że nie na twarzy, ale na brzuchu. Blizna niestety zostanie, jeżeli bedzie on wycięty, a jeżeli chcesz mieć pewność, że znamię nie wykazuje żadnych zmian to lepiej wyciąć go chirurgicznie i dać do badania niż np. laserowo. Nie widzisz żadnego "mięsa" ;) bo chirurg od razu zszywa, zakłada szwy, które ściąga po ok. tygodniu. Wycinek oddaje do badania i do miesiąca przychodzi wynik. Miałam to robione za darmo na NFZ. Z tym, że jeżeli nie miałaś szczepienia przeciw żółtaczce typu B to dostaniesz od chirurga skierowanie na szczepienia. Też mam pieprzyki na twarzy, ale takie, że tak powiem "w ciele", nie wystające, więc chyba nie bardzo dałoby się coś z nimi zrobić bo blizny na pewno byłyby niefajne.