Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chybamiodwaliłojuż

Taki mały kaprys...

Polecane posty

Gość chybamiodwaliłojuż

Witajcie, może znajdziecie chwilę czasu i ochotę, by mi coś doradzić. Tegoroczna wiosna rzuciła mi się na mózg i ciągnie mnie, by pierwszy raz w życiu założyć sukienkę lub spódnicę i ładną bluzkę :O Kompletnie nie mam gustu, wyczucia stylu i nie znam się na modzie. Na codzień chodzę w spodniach i t-shirtach. W mojej szafie nie ma nic innego, więc wspomnianą sukienkę, czy spódnicę, muszę nabyć. Do tego jakieś buty (kuszą mnie na obcasie, choć nigdy w życiu nie miałam takowych na stopach :D ). Zależy mi na stonowanych kolorach, czerń, ciemna czerwień, granat, oliwka, ewentualnie brąz - może pasują do mnie zupełnie inne barwy, ale czułabym się głupio w żółtym, różowym, czy białym :O Najchętniej coś nieco awangardowego, może w stylu gotyckim - ale też bez przesady, bo nie jestem już nastolatką :O Mam 163 cm wzrostu i nie jestem zgrabna, co może utrudnić chętnym doradzenie mi :O Dość spory, ładny biust, śmiało mogę eksponować, nogi do kolan też niezłe. Mam dużą pupę, grube uda i wydatny brzuch :O Do jakich fasonów sukienek, czy spódnic powinnam się w ogóle zbliżać :D, by ukryć mankamenty, a podkreślić to, co mam ładne? Mam czarne włosy do ramion, szarozielone oczy, bladą karnację (jeśli to ma jakieś znaczenie). Czy ktoś z Was ma siłę to wszystko przeczytać i doradzić? :)

Gość pysia123
Słuchaj duża pupa dużej pupie nierówna więc najlepiej wklej zdjęcia albo chociaż podaj dokładne wymiary: biust, talia, pas, biodra i uda... no i ramiona: szerokie czy nie...

Gość gem_ma
a może oprzymierzaj różne sukienki - ja ci mogę zaproponowac jakieś takie pod biustem odcinane...idealne do twojej sylwetki będą, spróbuj!!

Gość chybamiodwaliłojuż
Chyba nawet wiem, jakie to są ;) Myślisz, że nie uwypuklą dodatkowo brzucha i nie będę wygladać jak ciężarna? :D

Gość pysia123
Według mnie odcinane pod biustem sukienki są dla szczupłych dziewczyn. Generalnie sukienka do twojej figury powinna być przylegająca do ciała ale nie obcisła. Byle nie bombka ani coś szerokiego u dołu bo to jeszcze bardziej sprawi że będziesz większa. A i jeśli masz szersze ramiona od tej pani to unikał rękawków z bufkami. Ale faktycznie poprzymierzaj i zobacz w czym najlepiej się czujesz.

Gość chybamiodwaliłojuż
Czuć to ja się czuję we wszystkim jak kretynka :D A przecież nie wejdę do sklepu i nie zacznę przymierzać wszystkich fasonów :O

chybamiodwaliłojuż -> najlepiej było by jakbyś to dokładnie zrobiła! ja mierze wszystko. nawet czasem rzeczy których nie zamierzam kupić i nie założyła bym ich bo czasem po przymierzeniu robię wielkie oczy i zmieniam zdanie to jest świetne:). im więcej zmierzysz tym lepiej ocenisz w czym ci najlepiej. czym się przejmujesz? że ekspedientki będą łypać złym okiem. a co niech sobie patrzą. one od tego tam są za to im płacą i po to ich firmy zatrudniają. mają ci pomagać i doradzić. jeśli ty zachowujesz się w stosunku do nich z klasą i jesteś miła one też powinny być. a jak nie są to ładnie odpowiedz że zachowują się nie odpowiednio.

Gość chybamiodwaliłojuż
Nie przejmuję się ekspedientkami, niech się gapią, a głupie komentarze zgaszę przyjacielskim napomnieniem ;) Jestem miła i ludzi się nie boję, tylko ja w życiu nie miałam na sobie kiecki, nie znam się na modzie, nie wiem, czego szukać. Przymierzę coś i będzie mi się wydawało, że wyglądam fajnie, a tak naprawdę jak pół dupy zza krzaka :D Dlatego potrzebuję Waszych podpowiedzi :)