Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prostowniiiicaa18

pytanie odnośnie białych łamliwych końcówek włosów

Polecane posty

Gość prostowniiiicaa18

Hej,jak wyżej-wiadomo od prostowania,suszenia. Ostatnio często z nimi nic nie robię,ale i tak efekty prostowania sprzed miesięcy widać. I mam takie pytanie-Czy mimo dwóch odżywek ,które nakładam,(mam zamiar sobie kupić również jedwab) to czy skoro mam białe zniszczone koncówki to jest w ogóle możliwe,że te włosy będą mi rosnąc czy ciągle to co urośnie będzie mi się łamać? Szczerze mówiąc chciałam zrezygnować z prostowania ale kiedy mam kręcone później dużo włosów mi wypada,bo wiadomo nie czesze a takto w ciągu 15 minut wyprostuje i mam spokój na dwa dni.

Gość obetnij te końcówy

Gość nie obcinaj przypadkiem

Gość prostowniiiicaa18
czemu nie obcinac?

Gość obetnij bo
takie końcówki psują wygląd całych włosów.

Gość prostowniiiicaa18
wiem wiem zdaje sobie z tego sprawe,ale inni własnie mowia ,ze mam bardzo ladne wlosy i jak na to,ze prostuje nie widac zadych zniszczen ale ja czasami na to patrzec nie moge. Ale obciac tez nie chce,bo mam takie zjebane wlosy,ze jak obetne to wcale nie będą wygladac jakos specjalnie zdrowiej tylko za dwa tygodnie znów będe miała na głowie za przeproszeniem gówno tylko ,ze w krotszej czyli gorszej postaci. do cholery jak bylam mlodsza mialam takie grube fajne wlosy,teraz tez mam ich mnostwo ale zapuscic bardzo ciezko. zachcialo mi sie kiedys cieniowania i od tamtej pory moje wlosy wygladaja ciotowato.:o

Gość Berni_M
witam moje włosy strasznie się rozdwajały i kruszyły (białe końcówki) i obciełam je około 15 cm bo myślałam, że jak więcej podetne to będą zdrowsze, a tu rozczarowanie włosy po miesiącu znowu się rozdwajają i kruszą, już wszystkiego próbowałam serum z avonu, kremu nivea, odżywki WAX, jedwabiu biosilk, maski regenerującej z firmy mila, różnych szamponów nawilżających mimo, że włosy od skóry tłuszczą mi się, że dziennie muszę myć, a resztę włosów mam przesuszonych i nic nie pomaga, już nie wiem co stosować :(

kupujcie szampony bez silikonów, polecam joanna - z apteczki babuni - miód i mleko (czy jakoś tak) w każdym razie szampon ma proteiny mleczne i nie ma silikonów, trochę słabo sie pieni, ale jak umyjecie raz, spłuczecie i nałozycie ponownie będzie ok. Odradzam jedwab do włosów - mnie tylko zniszczył włosy przy dluższym stosowaniu - podobnie jak kilku moim znajomym. Polecam też odżywkę bez spłukiwania z tej samej serii. A to co porozdwajane - wiadomo należy obciąc, bo włos już na pewno sie nie sklei. Szkoda marnować czas i kosmetyki pielęgnacyjne. Lepiej obciąc i o zdrowe włosy dbać tak jak nalezy.