Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość begebege

KOBIETKI DEPILUJĄCE OKOLICE BIKINI WOSKIEM

Polecane posty

Gość begebege

mialabym kilka pytan. bylam chyba 3 razy u kosmetyczki na takiej depilacji, potem 2 razy robilam sobie sama- mam w domu takie urzadzenie depilujace. kurcze, ale jak te wloski odrastaja to pare mi sie wrasta, w ogole robia mi sie takie brzydkie "krosty" jak po ugryzieniu komara. dodam, ze nie depiluje sie cala na "łyso" tylko boki i gore :) nie wiem juz co z ta depilacja, na laser mnie nie stac, maszynka-brak slow, wosk tez nie idealny... chociaz bol zniose

depilator. powoli, powoli.. aż do skutku a i radzę robić to w okresie tzw.anagenu czyli 10 dni po okresie, wtedy włosy będą wolniej odrastać. Moja siostra była na depilacji laserowej 300zł, ciekawe jaki efekt to da później

Gość marta33
Wrastające włosy to spory problem i co najgorsze mogą się one pojawić po każdej depilacji, chyba że zrobisz elektrolizę albo usuniesz włosy laserem. To rozwiązania drogie, ale na dłuższą metę opłacalne, bo spokój z owłosieniem będziesz miała dożywotnio a przynajmniej na kilka lat - zdarza się, że nawet po trwałych zabiegach włoski odrastają, bo nasz organizm ma zdolność do regeneracji, co sprawia, że regenerują się również zniszczone mieszki włosowe. Te wrastające włoski mogą pojawić się u każdego, chociaż u niektórych pojawiają się częściej, u innych zdecydowanie rzadziej. Przyczyną takiego stanu rzeczy może być sposób depilacji, bo jeśli włos zostanie naciągnięty, skręci się w spiralkę i nie zostanie do końca wyrwany, a spiralka utknie pod naskórkiem wrastanie takiego włosa jest niemal gwarantowane, w efekcie pojawia się zaczerwienienie, stan zapalny, otorbielenie włosa i generalnie efekty depilacji diabli biorą, bo zamiast gładkiej skóry bez włosów mamy skórę pokrytą mniejszymi lub większymi krostami, jeśli do tego dojdzie stan zapalny w samych mieszkach włosowych problem robi się całkiem poważny. Żeby zapobiec wrastaniu włosów trzeba przede wszystkim zadbać o zmiękczanie i usuwanie naskórka, wtedy włosy, które odrastają po depilacji łatwiej przebiją się przez delikatną wierzchnią warstwę skóry i wrastać nie będą. Jak to zrobić? Przede wszystkim unikać depilatorów mechanicznych, jeśli robisz depilację woskiem tudzież inną podobnie działającą substancją musisz ją najpierw dobrze opanować tj. do tego stopnia, by pewnie i skutecznie wyrywać wszystkie włoski. Zanim opanujesz tę technikę poćwicz na innych częściach ciała, na niewielkich obszarach w ten sposób zminimalizujesz ew. problemy związane z wrastaniem włosów. Optymalnym rozwiązaniem jest depilacja u kosmetyczki, salony mają do dyspozycji nawet specjalne środki schładzające (a więc i znieczulające), które stosowane są przed depilacją. Po depilacji zadbaj o maksymalne nawilżenie naskórka, w czasie mycia masuj skórę z użyciem szorstkiej gąbki lub rękawicy (oczywiście tak żeby skóry nie uszkodzić) i rób to w kierunku pod włos. W ten sposób uwolnisz spod naskórka włoski, które ewentualnie mogłyby wrosnąć. Zadbaj o to, by szybko łagodzić wszystkie ewentualne podrażnienia, nie dopuść do tego, żeby bielizna w jakikolwiek sposób drażniła depilowane miejsca. Więcej info o depilacji, technikach itp. znajdziesz m.in. tutaj http://drogeriaonline.com.pl/category/depilacja/ Powodzenia!

Gość begebege
bardzo dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz :) robie sobie juz od dwoch lat sama nogi, na bikini 3 razy poszlam do kosmetyczki i postanowilam sama sobie robic. musze przylozyc wieksza wage do nawilzania i mycia szorstka gąbką. na dzien dzisiejszy nie podoba mi sie ta skora...

Gość ałaa
a co zrobić jak już mam torbiel? powinnam próbować jakoś sama usunąć włos, iść do kosmetyczki czy nie wiem- chirurga? strasznie boli

Gość a powiedz nam
kup w aptece sterylną igle.. a w monopolowym spirytus.... przekluj to igla...sprobuj "wycisnac" cala tresc ropną a potem postaraj sie "wydobyc" wlos...jak juz go znajdziesz i usuniesz to zdezynfekuj to spirytusem...

Gość ałaa
dzięki za pomoc, jak tylko uda mi się tego pozbyć (w co wierzę) dam znać

Gość a powiedz nam
duza jest ta zmiana? jakiego jest koloru? pamietaj zeby przetec to miejsce spirytusem zanim zaczniesz cokolwiek robic...

Gość ałaa
jakieś 7mm długości, może 3mm szerokości. Kolor jest taki jak skóra (o dziwo), tzn nie tak jak inne włoski które mi wrastały i były zaczewienione.

Gość a powiedz nam
hmmm to w sumie nie wiem....ja kiedys mialam tak ze w jednym miejscu wrastaly mi 3 wloski...i zrobila sie grudka po scisnieciu bardzo bolala a przy probie wycisniecia zawartosci wydobywala sie tresc ropna a pozniej krew....i sie pare razy odnawialo w tym samym miejscu...ja sie dziwilam bo przeciez wyciagnelam wlosek...potem drugi...za ktoryms razem juz bylam tak poirytowana,ze doslownie grzebalam w tej grudce igla i natrafilam na "sprawce" calego zamieszania...tylko ze ta moja grudka pozniej na samej gorze miala barwe bialo/zoltą... mozesz poczekac i zobaczyc co sie stanie za pare dni...albo mozesz sprobowac sie sama tego pozbyc...kosmetyczka nie zrobi nic innego niz Ty sama mozesz zrobic w domu...wiec jesli mysliz zeby sie udac do kogos o pomoc to tylko lekarz ale z drugiej strony jeszcze zdazysz do niego isc...

Gość ałaa
a rozumiem. Ale to na pewno nie jest taki "zwyczajny" wrastający włos, bo takie też wystarczyło trochę pościskać i wypływała ropa, i krew a potem wychodził włos. A tu nic, chyba najlepiej będzie jak wybiorę się do dermatologa, bo znalazłam informacje że to może być kaszak. A jego usunięcie tylko chirurgicznie. Aj mogłam od razu spróbować wycisnąć a nie przedłużać:| dziękuję za pomoc!