Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość limonka666

prawo jazdy kategoria A

Polecane posty

Gość limonka666

Jak to jest z prawem jazdy - kat A? Nie mam prawka w żadnej kategorii i zastanawiam się, czy jest dużo trudniej, niż na B, czy może są porównywalnie trudne. I jak to wygląda cenowo za kurs?

Gość
jest łatwiej i taniej

Gość ratunek w drodze :D
w niektóych ośrodkach jazdy można zrobić kurs AB jednocześnie, bo teoria jest prawie taka sama, zasady ruchu na drodze, a później różnią się tylko sytuacje przy pierwszeńśtwie i zachowaniu na drodze wobec pojazdów silnikowych, dwuślaodowych.. moim zdaniem zdawanie egzaminu na motorze jest trochę bardziej stresujące.. bo musisz jechać sama przez miasto, a za Tobą będzie jechało normalnie to auto egzaminacyjne z egzaminatorem, który będzie kamerował to, co robisz jadąc. pewnie możesz się nauczyć tego, co tam na kursie będzie trzeba, ale później gdy są takie sytuacje jak zatrzymanie się przy liniach na jezdni, albo po prostu wyjazd spod znaku "ustąp pierwszeństwa" - zawsze stwarzają problem i na tym chyba najwięcej ludzi oblewa.. musisz też jechać tak, żeby nie stwarzać zagrożenia dla innych uczestników ruchu, czyli rozglądać się, czy ktoś własnie nie wszedł na pasy, a w kasku ta czynność jest utrudniona.. mnie ogólnie motor kojarzy się z niebezpieczeństwem - ktoś Cie stuknie jak wjedziesz na czerwonym na skrzyżowanie i po Tobie :o a egzaminator nie zainterweniuje, bo będzie jechał w samochodzie za Tobą w samochodach jest bezpieczniej bo może Ci przychamować, albo zmienić tor jazdy(oczywiście gdy to zrobisz, momentalnie oblewasz, ale nie ma tak dużego ryzyka jeśli chodzi o wlasne życie i innych uczestników ruchu...)

Gość ratunek w drodze :D
cenowo zależy od ośrodka jazdy i od Twoich umiejętności. kursy są od 700 do 1600zł - w to powinno wchodzich ok. 15lekcji teoretycznych i ok. 30 jazd. później zależnie od tego jak czujesz się za kierownicą możesz sobie dokupić dodatkowe jazdy od 25 - 60zł za godzine... wszystko zależy od ośrodka! ;) poza tym egzamin kosztuje ok 200zł(badanie lekarskie, zdjęcia, teoria, praktyka)

Nie rób tej kategorii ze wzgledu na bezpieczeństwo innych ludzi. Zrozum, że kobieta jest za głupia by jeżdzić motorem! Kiedy to do was dotrze tępe kobiety.

Mylicie się Danielu. Mylicie się wielce. Owo powinna uczynić prawo kat. A. Albowiem kat. B jest niebezpieczna dla innych. Uczyń A!! Nie czyń B!!! :classic_cool:

Gość sztywna pyta
zgadzam się z rolnikiem no i motor jest tańszy w utrzymaniu :)

Wystarczy poobserewować jak baby jeżdzą. Takiej agresji, bezmyślności, nie dostosowania prędkości do przyczepności jezdni, nie spotyka sie u żadnego mężczyzny. Kobieta nie ma mózgu dla niej czy śnieg, czy suchy asfalt to wszystko jedno.

Nie wim, czym wy Danielu jeździcie. Jo najczenściej furmankom - i wole żeby mnie baba pizdła na motorze, niźli samochodem. Ponoć dla kunia to zdrowsze. :classic_cool:

Gość do daniel 123
jak już to nie motorem tylko motocyklem znawco-imbecylu :p pozdrawiam kobieta na motocyklu ;D

Gość no danielos
teoretyk onanista z ciebie :-P:o

Gość do daniel 123
pewnie sam jeździ starym rowerem i wyżywa się na tych których stać na porządnego "sprzęta" ;)

Gość no danielos
hehe no na pewno tak jest :-)

Gość Chlebczo
powinno być tak jak w Arabii Saudyjskiej - tam kobietom NIE WOLNO prowadzić samochodów. nie wiem ile % kierowców to kobiety, ale jak widzę auto obowiązkowo kompletnie tarasujące przejście dla pieszych, to wiem, że za kółkiem siedzi baba - sprawdza się w 95 % ! nie wspomnę o jeździe po mieście 40 km/h

Gość do daniel 123
tępe baby widzą bynajmniej róznicę między motorem który posiada każdy pojazd mechaniczny a motocyklem który się do tych pojazdów zalicza... a jeśli chcesz się upewnić, że nie jedna dziewczyna na temat motoryzacji mogłaby cie godzinami uczyć to pisz ;) ja z chęcią cię do szkole rowerzysto ;)

Gość do daniel 123
oczywiście nie zaprzeczam, że "baby" jeżdżą wolno iparkują gdzie popadnie (oczywiście nie wszystkie) ale jak statystyki pokazują większość wypadków powodują mężczyźni... ja jednak jestem za tym, żeby nie generalizować ;)

Typowa baba która potrafi sie tylko czepiać. Akurat trafilaś na osobe która pracuje zawodowo w brańży motoryzacyjnej wiec dziewczynko nie pyskuj że tak powiem.

Gość Chlebczo
gdyż bowiem ponieważ jak ktoś jedzie z zawrotną prędkością 35 km / ba!!!! nawet miejscami 40 !!!!!!!!!!!! to raczej zdąży zahamować no chyba że chodzi o parkowanie - uszkodzenia wozu przez siebie samego nie zgłasza się na policję - a to co baby wyczyniają przy parkowaniu to są sprawy jakie przechodzą do legend i satyry :D

Gość sztywna pyta
jak zabierzesz kobietom prawko to kto cie będzie wiózł z baletów jak będziesz po % ?

Gość do daniel 123
chlebczo przyznaję ci rację ;) sama na "baby" marudzę jak np.stoją i się boją z podporządkowanej wyjechać ;D ale nie wszystkie takie są ;) daniel taki z ciebie specjalista i nie widzisz róznicy między motorem a motocyklem ???

Gość sztywna pyta
daniel 123 zaraz się spuścisz. i nie mówi się motor tylko silnik, bo to bardziej po polsku :classic_cool:

Gość do daniel 123
ok ;D do zobaczenia na drodze ;) lewa w górę ;) pozdrawiam

Gość Chlebczo
ja ostatnio chciałem wysiąść i bić jak ydiotka z parkingu ruszyła na wstecznym nie oglądając się na nikogo i na nic - gdybym nie dał po hamach - wjechałaby mi prosto w drzwi. echh! miała szczęście, że uciekła :)

Gość no danielos
podkulił ogonek i uciekł :-P :classic_cool:

Gość do daniel 123
chlebczo ja ostatnio wyszłam z auta i powiedziałam babie że jak nie umie to ja jej wyjade ;D 10 kierowców się zatrzymywało żeby wyjechała a ona się bała "wymusić" 2 stronie ;D ale powtarzam po raz kolejny!!! baba babie nie równa ;D

Gość gość
a ? a może a2?

Gość harta44
A czytaliście o prawo jazdy kat a2? ja w sumie nie wiedziałam, a jest to kierowanie motocyklem po 18 roku życiu. Ja nie jestem mobilna ale zastanawiałam się nad zapisaniem do szkoły http://oesmotory.pl/ . Mają bardzo dobre opinie, akurat zaczyna się sezon, pewnie nie tylko ja o tym myślę. Ktoś jest z Krakowa i zapisze się ze mną na kursy ? :)

Gość motocyklista77
A ja prawko na kat.A mam z offshoreidcardscom i uważam, że był to bardzo dobry zakup. Koledzy motocykliści do dziś nie zorientowali się co i jak ale w sumie to im się nie dziwie bo jakość jest mega!!Już jak przysłali mi próbnik to zaniemówiłem.