Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jamajkkkkka

Czy krem babino dla dzieci mogą stosować tez dorośli???

Polecane posty

Gość jamajkkkkka

Bo kurde mam taką dziwną cerę,że czymkolwiek się posmaruję- zaraz swędzenie, puchnięcie i cała twarz czerwona. OPstatnio smarowałam się kremem bambino i jest okay. Jak sądzicie, jaki on moze miec wpływ na skórę dorosłej, 24-letniej dziewczyny???

Gość izzyra
moj mi zawsze skore smaruje nia przy pieszczotach bo to lepsze niz durexy itp dla nas jasne ze mozna

Gość tylko i wyłącznie biała
oczywiście że można... a próbowałaś jakichś aptecznych kosmetyków?

Gość izzyra
ja tam wlosy zaczelam myc ostatnio szamponem jonshons baby heh dziecinnieje ?:D

Gość jamajkkkkka
próbowałam,ale tak samo moja skóra strasznie czerwona się robiła itd... Z jednej strony to mi smutno, bo przyjdzie czas na jakis przeciwzmarszczkowy krem, a ja zawsze mam te uczulenia:(

Gość Zepsuty*Gramofon
Ja też używam kremu bambino :P Nie widze przeciwskazań z powodu swojego wieku :) Mam skóre gładką jak pupa niemowlaczka :D

a używacie tego gęstego, ktory sie ciezko rozsmarowuje ( w blaszanym opakowaniu) czy ten o lekkeij konsystencji? Bo mam ten z blaszanego opak. , jest gęsty i do twarzy sie nie nadaje dla mnie, zapycha.

Gość you changed me 685
izzyra -> i co powiesz na temat tego szamponu? Dobry jest? Też już nie wiem jaki stosować na moją przetłuszczającą się głowę :( A krem Bambino też czasami używam bo mi się podoba zapach i konsystencja :)

a jakich konkretnie używałaś?

Gość Zepsuty*Gramofon
Tak, tego w blaszanym opakowaniu. Ale nie daję go dużo, bo cieżko się rozsmarowuje.

Gość skacowany Piotruś
a nivea soft też może być?

Gość jamajkkkkka
ten krem zawiera tlenek cynku, więc powinien tez byc dobry do walki z pryszczami

Gość izzyra
ja zaczelam używac bo mam mocno krecone wlosy takim szamponem dobrze sie wlosy rozczesuja .. nie przetłuszczaja sie szybko ...krecone wlosy sie szybko lamia rozdwajaja itp a takie szampony sa lagodniejsze :D dlatego używam

ja sobie kupiłam kilka dni temu taki płyn do mycia dla dzieci Johnsona Bedtime Bath. gładką skórę zostawia, fajny jest :) a też mam straszny z tym problem :(

Gość bambuuninio
Również używam kremu bambino, tego w blaszanym opakowaniu. Jest gęsty, ale dla mnie to plus. Spróbuj wklepać większą ilość w twarz na noc. Rano skóra będzie wygładzona i nawilżona :) Teraz używam tego kremu: http://torebka.kafeteria.pl/index.php?mode=view&id=17742 u też sprawdza się bardzo dobrze

Gość jamajkkkkka
mowie o bambino oczywscie. Moim zdaniem własnie te kremy typu bambino czy nivea są najlepsze. Te nowej generacji są tak zchemikalizowane,że moja twarz wygląda po nich jak burak:( juz próbowałam kremów z Avonu, Ziaji,Sorayi,AA i jeszcze paru innych i totalna porażka. Tylko bambino okay.

Piotruś chyba topiki pomyliłeś Skarbie :O poki co nie zamierzam kupowac zadnych przeciwzmarszczkowych po 25tym roku zycia jak wszedzie namawiają...Bambinko i wystarczy...czasem podbieram Oilatum do kąpieli...skóra jest dobrze nawilżona...;)

No niestety dla mojej cery mieszanej, na strefe T sie nie nadaje mimo swojego cynku. A skora w tym miejscu tez potrzebuje nawilzenia a nie tylko ciągłego odtłuszczania... A z szamponów dla dzieci uwielbiam BAMBI, ten z białą nakrętką :D Od johnsona strasznie plataly mi sie wlosy a bambi jest świetny jak dla mnie i tez mam przetluszcające sie wlosy ( jak ktoras z Was powyzej) i myje codziennie.

Gość gdsssssssssssssss
mysle ze w Twoim wieku mozna ale za 5 lat powinnas juz uzywac innych specyfikow, do cery wrazliwej ze sklonnosciami do podraznien uczulen itp. bo jednak po ta sa kremy do roznych cer aby ich uzywac,maja inna recepture skladniki dosotosowane do wieku, tak jak babki 20 letnie nie powinny uzywac kremow dla 40 letnich tak 40 letnie powinny iuzywac mocniejszych dostosowanych do wieku:)

nie nie, do walki z pryszczami nie takie dla dzieci! ew. sudokrem, ale tez nie do konca. ja uzywma acne-derm (na mnie działa) a jako kremu używam emolientu Humektan - mówię wam dziewczyny, genialny jest :) bardzo delikatny a prześwietnie nawilża, właśnie dla alergików i atopowej cery :)

"mysle ze w Twoim wieku mozna ale za 5 lat powinnas juz uzywac innych specyfikow, do cery wrazliwej ze sklonnosciami do podraznien uczulen itp. bo jednak po ta sa kremy do roznych cer aby ich uzywac,maja inna recepture skladniki dosotosowane do wieku, tak jak babki 20 letnie nie powinny uzywac kremow dla 40 letnich tak 40 letnie powinny iuzywac mocniejszych dostosowanych do wieku" wszystko ładnie pięknie, tylko co powiesz w sytuacji, gdy np ja nie mogę używać serii AA, nie mogę Vichy, Iwostinu za bardzo nie mogę... to są firmy które mają też dla starszych cer. i jest problem. albo alergia, albo wypryski... to już wolę dla dzieci używać :( z tego co widzę autorka ma taki problem jak ja

Gość gdsssssssssssssss
wiesz co nie wiem co Ci poradzic, a ja napsialam tak poniewaz gadalam kiedys z kosmetyczka moim zdaniem b. dobra i ona mi poradzila aby uzywac kremow dostosowanych do wieku, bo te dla dzieci nie maja wszystkich skaldnikow ktorych potrzebuje starsza cera.....no ale ja tam nie wiem:)bo nie mam problemow z cera

Gość jamajkkkkka
a słyszałyscie o tym,że podobno jak sie jest nastolatką lub młoda osobą to raczej nie powinno sie stosowac balsamów ujędrnaijących i podobnych, bo skóra przyzwyczaja sie do danego składnika i potem w przypadku jesgo braku gorzej wygląda- więc moze dlatego 20latki nie powinny stosowac kremów np dla 30 latek??A niby mówi sie żeby zapobiegac...

Gość tez mam problem
z cera wlasnie na twarzy i ostatnio znalazlam na kafe fajny krem w sumie wyglada jak wazelina biala kosmetyczna nazywa sie cutibaza jest dostepny w aptece cena okolo 7zl polecam mi bardzo pomogl, na poczatku stosowalam go codziennie teraz co 2 dzien na noc.

gdsssssssssssssss no bo oni wszyscy tak mówią, tak samo fryzjerzy o tym , ile to specyfików trzeba żeby włosy piękne były i zdrowe (aha...) i wkręca się głupim babom później szampony na starzejące się włosy :O na tym ten biznes stoi ;)

Gość jamajkkkkka
cera cerą, ale z włosami tez mam problem.. Sianowate i elektryzujące się. W dodatku po kazdym szmponie oprócz Head&Shoudelrs mam łupież:( to mnie tez dobija:( non stop musze myc tylko tym szamponem:(

Gość skacowany Piotruś
i nagle okazuje się, że najlepsze są wynalezione 100 lat temu tanie kremy .. ech..