Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meeeeeeeeeeeeeeee

Szybkie smaczne dania, łatwe do wykonania

Polecane posty

Gość meeeeeeeeeeeeeeee

Jak wyzej ... ponieważ szykuje mi się małe urwanie głowy w najbliższym czasie..nie bede miala czasu nawet na gotowanie, wiec prosze o dania szybkie i łatwe do wykonania. Takie które naprawde zajma chwilke w ciagu dnia..>prosze podawajcie przepisy:)

karkowka z woreczka z ziemniaczkami albo schab ze sliwkami bardzo proste i smaczne

Gość karkówka lepsza
ja dodaję jeszcze pieczarki grubo pokrojone, marchewkę i buraka. Mniam wychodzi dokładnie jak "pieczonki" z nad ogniska

Potrawka chinśka dla 2 osób Kup 3 woreczki ryżu, ugotuj Pokrój 2 piersi z kurczaka na kosteczke, podsmaz je na małym ogniu ok 6 minut. Nastepnie przypraw (sól, pieprz, ostra papryka, przyprawa do kurczaka, czosnek w kostce), po 10 minutach wrzuc do tego pokrojone pieczarki (30 dg). Niech to się z 5 minutek posmaży, na sam koniec wlej sos ze słoiczka (Łowicz, Bolognese lub meksykanski). Pomieszaj troszke łyzką jeszcze na ogniu i danie gotowe:) Na talerze wyłoz ryż i polej sosem:) palce lizac!

wystarczy w srodek schabu wbic noz na wylot wepchac sliwki zrobic smarowidlo z proszku z woreczka posmarowac wlozyc w ten 2 woreczek i do pieca :)

Gość Chińszczyzna
torebka winiar/knorr + mięso z piersi z kurczaka pokrojone w kostkę podsmażone na patelni. Proszek z torebki wsypujesz do słoika zalewasz z odrobiną wody robisz tzw shake i wlewasz na patelnie, mieszasz.

Gość trujaca pomaranczka
ANGELS ALE MASZ WLOSY JAK BORSUK KOLORY KURWA :O ALE PASZTET Z CIEBIE :O

Gość trujaca pomaranczka
kompleksy :O ja mam sliczne wlosy a nie jak borsuk :O nie dosc ze popalone to jeszcze od spodu czarne a na gorze zolte :O wies tanczy i spiewa :O chyba 2 lata temu wsrod wiejskich fryzjerek byla moda na takie oblesne borsucze kudly :O

Gość meeeeeeeeeeeeeeee
dziekuje bardzo. musze 2 miesiace az jakos sobie rozplanowac te obiady..zeby w miare szybko to robic. jeszcze jakies propozycje?? :)

Gość trujaca pomaranczka
pod grzywka co wyglada obrzydliwie :O

angellss 19 mozesz mnie uznac za wroga ale mi tez niezbyt sie podoba twoja fryzura :O zbyt sztuczna i jakos wogole nie za bardzo ciekawa :O ale daleka jestem od okreslenia pasztet.

Gość meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ktoś jeszcze cos doradzi??

Warzywa na patelnie z ryżem. Kupujesz mrożone warzywa na patelnie, ja dodaje jeszcze do tego pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę. najpierw podsmażam pierś i duszę warzywa około 10 minut, mieszam i doprawiam i podaję z ryżem.

Gość ofu jesteście obleśni
chyba bym się zerzygała, jakbym miała jeśc coś "z torebeczki" :O i sosy ze słoika :O no faktycznie, smaczne, szybkie i na pewno bardzo zdrowe :O

no właśnie nie siedzę w domu, wstaję wcześnie, wracam do domu późno, ale nie jadam odpadów spożywczych...

Gość jadziajadzka
dieta cambridge- zalewas woda i gotowe :P

obiad nie z trzech dań, najczęściej tylko jedno danie plus ewentualnie deserek und sałatka w ciągu dnia :) wszystko przygotowane wieczorem (jeśli pracochłonne) lub tuż przed podaniem :)