Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwactwo

Najgłupsze mity i zabobony

Polecane posty

Gość dziwactwo

Jakie znacie? Tylko nie podawajcie tych w stylu czarnego kota, drabiny, czy kominiarza. Raczej takie "babcine mądrości" ;) :P

Gość chbfdhdf
ten żeby w ciąży czegoś nie robić (kilka wariantów) bo dziecko będzie indianinem

wszystkie są glupie piątek 13,czarny kot,kominiarz..hehe smialam sie niedawno jak koleś sie za guzik złapał :D dorosły,poważny koleś a tu takie coś

Gość la canción mas triste
moja babcia uważa, że jakikolwiek ból brzucha czy burczenie w brzuchu to na pewno z głodu i koniecznie wtedy trzeba coś zjeść :O

Gość errteee
czerwona kokardka w wozku dziecka

a babcia ostatnio jak spadł mi widelec powiedziała,że jakiś facet nas odwiedzi ;D i jak czka to mowi,ze ktos ją wspomina

Gość rikueh
"Nie siadaj na schodach, bo złapiesz wilka" :P :D

Gość rikueh
I jeszcze jak ma pryszcza na języku, to znaczy, że ktoś ją obgaduje :)

nie połykaj wiśni z pestkami bo ci drzewo wiśniowe w brzuchu wyrośnie:D - jak byłam mała to wierzyłam nie patrz w ogień bo sie w nocy zesikasz nie mów o duchach bo w nocy przyjdzie nie wyglądaj zza pierzyny by przyjdzie baba jaga z rzepina

nie siadaj w rogu bo będziesz starą panną nie można mieć w domu kaktusów bo sie bedzie starą panna :D

Gość dziwactwo
hahahaha To, że sie zesikam po patrzeniu w ogień to znam- zawsze się bałam kłaść spać. Dziwne, ale nigdy się nie zesikałam ;)

nie wolno w czasie ciązy mieć korali bo dziecko obwiaze sie pepowiną i może się udusić

Gość nie warto
ciężarna nie może patrzeć na niepałnosprawnych, bo urodzi takie dziecko... jak facet zawiąże czerwoną wstążkę na lewym jądrze to pocznie syna...

Ponoć ma się kłopoty z zajściem w ciaże, jak się ma w domu ubranka dziecięc nie wolno obcinac wlosow bo dziecko bedzie glupie nie wolno patrzec na krwawe rzeczy lub jakies kalectwo bo sie mozna zapatrzec Nie jesc kiszonych ogorkow bo mleko zkwasnieje. Nie patrz przez wizjer w drzwiach lub przez inną dziurkę, bo dziecko będzie zezowate (moja teściowa stale mnie tym nęka). NIE WOLNO PRZECHODZIĆ W CIĄŻY PRZEZ KAŁUŻE BO DZIECKO BĘDZIE MIAŁO WODOGŁOWIE Nie można siedzieć z założoną nogą na nogę, bo zmiażdżysz dziecku główkę.

Gość Gugunie
Że od pocałunku można zajść w ciążę :D

Gość dodororo
Pod żadnym pozorem nie można nowych butów kłaść na stole bo sie będzie w nich źle chodziło :D

Gość gufno
Nie ścinaj włosów przed maturą, bo nie zdasz (pytanie ile przed? przez rok, a może 19 lat, hehe)

Mnie ostatnio "powaliła" koleżanka :D Jest w ostatnim miesiącu ciąży i z całą powagą przyznała mi się, że babcia jej poleciała, ze jak będzie jechała do szpitala rodzić to, żeby pootwierała wszystkie szuflady i półki w komodach/regałach bo to ponoć przyspiesza rozwarcie :D Zapytałam czy ona tak na poważnie mówi...stwierdziła, że w to nie wierzy ale jak tak zrobi to nie zaszkodzi :O Kurcze, a dziewczyna wykształcona, wydawałoby się zdrowo myśląca a tu taki zonk ;)

nie stawiaj torebki na podlodze bo do konca zycia bedziesz dziadem(biedakiem)

Gość frankaz
nie wchodz na kafe bo zglupiejesz

Gość kkkarrolinka
to akurat chyba prawda

Gość ladaco
nie wchodź na degeneruchy bo tobie nicka zabiorą...to nie zabobon:D

Gość za 20 zl toooooooo
ladaco - :D:D:D hahaha usmialam sie a coz moze te babuszki mowia tak z pokolenia na pokolenie ale wiecie co choc to glupoty to nawet fajne i do smiechu :P i nic sie nikomu nie dzieje zlego :D

Gość za 20 zl toooooooo
choc z czerwona wstazka (badz cos czerwonego przy dziecku ) to prawda ;) dziecko to istota ktora wyczuwa energie osob :)

Gość ladaco
widzisz bo zabobony sie nie sprawdzają a zawiście złych ludzi tak:D

a ja w ciąży i po niej słyszałam takie ,,dobre rady'': nie kupuj w ciąży żadnych ubranek,bo to przyniesie pecha nie podchodź z dzieckiem blisko lustra bo będzie miało koszmary nie bujaj pustego wózka,bo dziecko nie zaśnie w nocy nie obcinaj włosów w ciąży,bo dziecko nie będzie zbyt mądre nie chwal dziecka ,że ładne,bo zauroczysz nie smaż w ciąży,bo jak olej pryśnie to dziecko urodzi się z blizną koszmar :)

o chryste panie / ze herbata z miodem i cytryną jest dobra na gardło Bo to prawda.