Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwactwo

Najgłupsze mity i zabobony

Polecane posty

Nie przechodź przez słup w kształcie odwróconej litery V, bo będziesz miał pecha (dla świętego spokoju zawsze pzechodzę obok). Jak cię piecze ucho, to myśli o tobie kobieta (prawe ucho) lub mężczyzna (lewe ucho). Ja spadnie łyżka, szczotka, to zapowiedź kobiecej wizyty (bo łyżka to rodzaj żeński) - odwrotnie do widelca, noża, młotka, grzebienia. Jak będziesz jeść na stojąco, to pójdzie ci w nogi, a nie w biodra - hehe, mnie się rozłożyło i tu, i tam. Jest mnóstwo ślubnych zabobonów (generalnie nic nie wolno, bo wszystko przynosi pecha).

Gość jest wiele głupich zabobonów
- jeśli się masturbujesz oślepniesz/wyrosną ci włosy na dłoniach/będziesz mieć problem z seksem partnerskim/pójdziesz do piekła - jeśli poddasz się aborcji do końca życia będą Ci się śnić nocami aniołki-dzieciątka i zniszczą Ci psychikę/nie zajdziesz nigdy w ciążę/pójdziesz do piekła - jeśli jesteś gejem/lesbijką zarazisz się HIV/nie będziesz trzymać stolca/staniesz się prędzej czy później pedofilem/pójdziesz do piekła

Nie wolno stawiać butów na stole, bo ktoś umrze. Jak pies wyje to też ktoś umrze. Słyszałam tego dużoooo, ale teraz nie pamiętam;)

Gość 666 i nie ma co jeść
[zgłoś do usunięcia] mała czarna z temperamentem 21:34 [zgłoś do usunięcia] VB o chryste panie / ze herbata z miodem i cytryną jest dobra na gardło Bo to prawda. -nie do końca, bo niekiedy miód i cytryna podrażniają gardło (miód drapie, a cytryna wypala)... I o to właśnie chodzi.

Gość frankaz
jak pies wyje? to niedobrze

Gość czy czy czy czy
z tym psem to ja slyszalam jak pies wyje to pozar

A co do śmierci jeszcze: jak śnią się jacyś zmarli to znaczy, że "przychodzą' po kogoś z rodziny. Moja babcia święcie w to wierzyła...

Gość astygy
Jak przy myciu,praniu itp brzuch zmoczysz to mąż pijak Jak wracając ze ślubu nie oglądaj się za siebie,bo będziesz się oglądać za facetami nie kupuj butów,bo odejdzie w tych butach,torby,walizki, nie kupuj w prezencie zegarka bo odmierza czas rozstania jest tego bardzo dużo.

Nie siadaj na krześle, na którym siedziała ciężarna bo zajdziesz w ciąże w przeciągu krótkiego czasu. Mi kiedyś koleżanka, która wpadła powiedziała, że wszystko przez to, że dotknęła brzucha swojej koleżanki w ciąży:D

Gość czarny serdelek
jak pies wyje i wieje wiatr-ktos sie powiesil... jak cie swedzi odbyt-tesciowa cie chwali... pryszcze na twarzy-zachciewajki... bedac w ciazy nie uzywaj lokowki-poparzysz dziecku glowke..

Gość czarny serdelek
nie kupuj zonie butow-odejdzie z innym...:D ps.dla swietego spokoju nie kupuje :P

Gość ladaco
ja kupuje tyle czasu i jakoś nie moze odejść franca:D

Gość dorota_kowałska
do trzech razy sztuka:D

Gość yetji
Nie mocz stóp w zimnej wodzie siedząc w upale, bo ci ostrogi wyrosną.

Gość efdsg
"Nie siadaj na schodach, bo złapiesz wilka" tu akurat chodzi o zapalenie pęcherza, to jest prawda szczegolnie u kobiet siadanie na betonie to mur eton zapalenie pecherza albo cewki moczowej

Hej :) Dostalam od przyjaciela pierscionek. babcia mowi ze to przynosi pecha. Nie wiem co mam zrobic, nie jestem z nim w zwiazku to sie nie rozpadnie, ale co, przyjazn sie rozpadnie ?? Nie wiem co myslec. Wypowiedzcie sie :))

oja teściowa i dwie siostry męża są mistrzyniami takich przesądów, mogłabym godzinami podawać przykłady. Kilka z nich: - jak byłam w ciąży i kupiłam (w 9 miesiącu) łóżeczko i inne akcesoria - no i coTy narobiłas??!! nie wiesz że teraz dziecko może umrzeć!! :o - bez komentarza - tekst z ostatniej niedzieli (szwagierka lat 30) "mój xxx (mąż) już nigdy nie będzie nic robił w niedzielę bo ostatnio naprawiał silnik i sie sprzeciwiło bo znowu się zepsuł" - oczywiście gdyby go naprawiał w sobotę to by się już węcej nie zepsuł :P - znajoma była w ciąży z bliźniakami niestety jedno zmarło, drugie urodziła zdrowe, tekst mojej drugiej szwagierki (lat 27) - "sama jest sobie winna! gdyby się tak nie martwiła i nie płakała(ciąza nie planowana, kobieta przed 40) jak sie dowiedziała że bede bliźniaki to by oba były zdrowe a tak to sie sprzeciwiło i jedno umarło" :o bez komentarza - mąż tej młodszej szwagierki w przeciągu kilku miesięcy kilka razy rozbił samochód (idiota nie umie jezdzic a jezdzi jak wariat) - "trzeba iść jechać do księdza poświącić samochód bo ktoś rzucił urok" - zachorował im pies, leki nie pomagały.... oczywiscie ktos rzucił urok! trzeba dmuchnąć ileś tam razy na psa od głowy do ogona i coś tam powiedzieć i te durne dmuchały!! Wyobraźcie sobie że pies wyzdrowiał! :D - o tymczego niewolno mi było jak byłam w ciąży to książkę bym napisała : zrywac ogórków bo się dziecko oplącze w pepowinę, pić mleka bo będzie uczulone, nic nie kupować bo umrze, siadać w rozkroku (po turecku) bo..... tego nawet one nie wiedziały ale nie wolno i już :), chodzic na bcasach bo coś tam z nogami bedzie miało, wyciskać pryszczy, chodzić do kosmetyczki na oczyszczanie i depilowac nóg woskiem - bo dziecko będzie miało blizny, dużo tego było ale połoy nie pamiętam - jak syn był malutki to nie można było siadać przy jego głowie bo będzie miało zeza - przy wszystkich kwiatkach mają poczepiane kokardki żeby nikt nie urzekł bo kiedyś ktoś urzekł i pozdychały (myślę że wystarczyło podlewać) Ja normalnie nie moge tego słuchać jak u nich jestem. Całe szczescie znają mjoe zdanie na ten tamat i żadko przy mnie wymyslaja jakies zabobony jak sobie jeszcze przypomne to napiszę.

Gość anty-zaboboniara
Ja nie moge ze ludzie jeszcze w takie glupoty sredniowieczne wierza...kiedys czytalam ze w afryce murzyni wierza ze albinosi przynosza szczescie i pieniadze jesli im sie utnie ucho czy reke czy palec..!wiec albinosi boja sie wychodzic z domu, dzieci albinosy maja specjalna ochrone w szkolach bo ciagle zdarzaja sie takie wypadki ze albinosi sa poprostu masakrowani wiec czarny kot czy to pesta w porownaniu afrykanskimi zabobonami...