Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Robotnik majowy

Czy w Polsce da się jeszcze znaleść...

Polecane posty

Gość Robotnik majowy

pracę na umowę o pracę a nie zlecenie. Mieszkam w Krakowie i jestem studentem zaocznym. Wszędzie gdzie szukam to umowa zlecenie. Jak znaleść jakąś normalną pracę? Przez ogłoszenia? Szukałem! I co? Albo się nikt nie odzywa albo jest to jakieś zlecenie za 5zł/h. Tak samo jest z tymi biurami, agencjami pracy. Płacą 5zł po dwóch miesiącach i jeszcze w umowie dają takie warunki że ci odechciewa pracować z myślą że jak coś źle zrobisz to zabiorą ci połowę wypłaty. Piszecie wy wszyscy że zarabiacie po 1500, 2500zł a ja się pytam gdzie tyle płacą? Weźcie coś poradźcie o co tu chodzi. Wszyscy mówią że w większym mieście można zarobić ponad 2000zł ale ja się pytam jak i gdzie?

Gość Robotnik majowy
JA już nie wiem. Zeby zarobić te 1500zł to chyba trzeba na dwa etaty robić. Weźcie napiszcie jak znaleźliście prace i ile zarabiacie!

Gość Robotnik majowy
to po prostu chora sytuacja, studiuje zarzadzanie i marketing, spodziewalem sie min 2500zl netto na reke po studiach, a widze, ze sie chyba przeliczylem.

Gość niebieski obloczek_
ja podobnie, same ochłapy w ubezpieczeniach, przedstawiciel handlowy, lub call centre, mozna sie zalamac :(

Gość niebieski obloczek_
Najgorsze jest to że bez tej roboty się zawodzi wszystkich na okolo :(

Gość Robotnik majowy
No właśnie. Chodzi o to rodzice powiedzieli mi że jak znajde stałą pracę to mi kupią mieszkanie na kredyt a tu lipa. Do państwowej trzeba mieć znajomości a do prywatnej doświadczenie + szczęście

Gość taka sobie ja ...
ja musiałam wykazać sie by dostać umowę o prace. ponad rok zapieprzałam w mojej firmie na umowę zlecenie za marne grosze, teraz umowa o prace prawie 2000 na rękę

Gość z moich doświadczeń
taka sobie ja ...----> znaczy się sensownego szefa miałaś. ja po 4 latach na u-z usłyszałam, ze w związku z kryzysem dostanę...kolejną u-z. grzecznie podziękowałam. praca była w godzinach różnych, czasem po 10-12 godzin, czasem trzeba było nosić kartony z dokumentami ok. 30 kg. teraz szuka następnych studentek i znajdzie na pewno