Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość geodezja

geodezja czy biol chem doradzcie !

Polecane posty

Gość geodezja

Witam ! Uważacie ,że jaki profil szkoły średniej jest korzystniejszy : Biol-chem (po maturze 2 letnia farmacja i do apteki jako technik farmaceuta) czy technikum o profilu technik geodeta ( i potem gdzies z tym do roboty, podobno dobry,ciekawy zawod,dobrze platny) Jest jeszcze opcja tak jakby 2 w 1 . Uczęszczanie do technikum(geodeta) i przerabianie w tym samym czasie rozsz. materiału biol-chem i potem matura z rozszrzonego biol chem, geogr, mat, tak żeby potem iśc na tą farmacje i mieć dwa zawody: technik geodeta i technik farmacji. Bardzo proszę o wasze opinie na ten temat. Z góry dziękuje, Pozdrawiam! Ewelina

Gość z moich doświadczeń
finansowych- geodeta. więcej siew terenie nabiegasz ale kasę z tego gola piękną.

Gość uijkbnnmmn
Mam kolege jest geodeta i bardzo dobrze zarabia ale i tak musisz pojsc na studia bo bez tego ani rusz

sam technik geodeta zarabia srednio, kase sie zarabia dopeiro po studiach i po zrobieniu uprawnien

Gość dsgsdgsdf
dużo osób się kładzie na egzaminie praktycznym z technika geodety ostatnio co czytałem to zdawało go tylko 30% ludzi

Gość inż. Geodeta
Praca ciekawa, ale na początku nawet w Warszawie nie liczyłbym na więcej niż 1500. To po studiach i bez doświadczenia. Po paru latach jak sie sprawdzisz to może 3000 ale tylko w dużym mieście:) Studia nie są łatwe, i same w sobie do niczego nie uprawniają. Później kosztowny kurs i egzamin na uprawnienia z małym odsetkiem zdających. Zarabiać można pod warunkiem własnej działalności i kontaktów w branży chociażby budowlanej. Praca jest ciężka od rana do wieczora, często w błocie, betonie, ogólnie syfie, ale jest też sporo pracy kameralnej w biurze. Trzeba znać sporo programów geodezyjnych i projektowych. Nie jest lekko ale i nie jest źle. No i odpowiedzialność:)

Gość gość
polecam geodezję. To trudny aczkolwiek bardzo ciekawy zawód. Współpracując z geodetą z Olsztyna, tym http://olsztyngeodeta.pl/ przekonałam sie, że to zajęcie nigdy nie jest nudne, zawsze dostarcza ciekawych emocji i wrażeń

Gość gość
Wiesz, zawsze moze cie sie odmienic w trakcie, nigdy nie wiadomo. Ja poszlam na biol chem z mocnym postanowieniem studiow na chemii, a po roku stwierdzilam, ze ide na anglistyke!

Gość gość
jestem geodetą rok po studiach zarabiam 14 tyś na miesiąc, osobiście nie znam nikogo kto zarabia mniej niż 10 tyś w tej branży. Zdecydowanie geodezja!!!!!!!! Co Ty będziesz robiła po tej medycynie? staż za 1500 później kilka lat specjalizacji. Po geodezji już za parę lat będziesz bogata!!!!!!!!!