Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość XCpearl

Biura pośrednictwa w obrocie nieruchomościami - Gliwice - Wasze doświadczenia.

Polecane posty

Gość XCpearl

Chciałabym abyście opisali Wasze doświadczenia związane ze współpracą z biurami pośrednictwa w obrocie nieruchomościami, zlokalizowanymi na terenie Gliwic. Czu poziom obsługi był wg Was zadowalający? Jakie sytuacje Was spotkały? Czy pośrednicy zachowywali się profesjonalnie, a informacje przez nich przekazywane były rzetelne?

Gość sasza ja
biura posrednictwa to oszusci !!!!! nic nie robia a kasuja po 3% !! Ja sama nosilam dokumenty do notariusza a nawet zwalnialam sie z pracy, bo panienka dzwonila dzien po dniu,ze mam doniesc to i to ,a na nastepny dzien jescze cos. to cholera, za co ja place ?! na szczescie wszystko zakonczylo sie pomyslnie,ale szczerze to ich rola zakonczyla sie na przedstawieniu mi sprzedajacego.

Gość do sasza ja
jakie 3% ??? co ty gadasz? od czego 3% ? od ceny ? chyba oszalalas ? ja chyba zaplacilam 500 zl posrednictwu.

Gość sasza ja
Nie sadze abys zaplacila 500 zl chyba ze masz znajomosci poszukiwalam ofert w wielu biurach i wszedzie mi mowili 2 do 3% wiec sory,ale nie wierze w to co piszesz

Gość do Drzewiecki
A Tobie rozumiem udało się nie płacić ?

Gość pippilotttta
ja korzystałam z biura pośrednictwa mieszczącego sie na ul. Zygmunta Starego w G-cach. Na początku było bardzo miło - starsza Pani przyjechała do nas, zachwalala swoje biuro, porobiła zdjęcia - obniżyła prowizję do 2% i wprowadziła nasze mieszkanie do swojej bazy. I teraz najlepsze - ofertę złożyliśmy 24 stycznia - do 3 marca NIKT SIE DO NAS NIE ODEZWAŁ. Potem mąż dzwonił do pani pośredniczki i coś się ruszyło. Ale nie rozumiem jednego - przecież ta są ich pieniądze ! i to niemale ! a każdy miał nas w dupie - przez ponad miesiąc nikt nie odwiedził naszego mieszkania. A my nie znaliśmy się na rzeczy i myśleliśmy, że jak złożymy oferte do jednego biura to do innych nei możemy... :|

Gość do Drzewiecki
niestety teraz wszyscy sie oglaszaja w biurach, zwykla gazeta nie wystarczy mam wrazenie :/

Gość do Drzewiecki
jestem skazana na posrednictwa ! teraz robia afere, ze tyle przekretow i ludzie sie boja bez posrednikow.

Gość mloda dama XYZ
Moje doświadczenie było takie, że rok sprzedawałam mieszkanie. Wcale nie drogo, bo 220 tys za 74m2 - Gliwice. Pośrednicy byli nieudolni, przyprowadzali ludzi, których zdolność kredytowa nie przekraczala 150 tys. W ogóle jakaś porażka - byli jedni, którzy mysleli, że moje mieszkanie kosztuje 120 tys ! (sic!) i zdziwieni, kiedy wyszło, że 100 tys wiecej.. a pośredniczka chichotała jak idiotka, ze PEWNIE SIĘ NIE ZROZUMIELI. aha, sprzedalam mieszkanie - BEZ POŚREDNIKÓW ! Polecam nowiny gliwickie !!!

Gość do mloda dama XYZ
tak tanio ?!?!?!? Nie spotkałam się z takimi cenami w Gliwicach, chyba, że to ruina bez toalety...

Gość mloda dama XYZ
Nie było w świetnym stanie, wymagało remontu, ale SPOKOJNIE dało się tam mieszkać. a ubikacja i łazienka były osobno ;) maly remont i mieszkanie super ;)

Gość do drzewiecki
świeta prawda, święta :D

Gość gliwiczanka/
Mloda dama - jak na gliwice i mieszkanie do remontu bardzo wygorowana cena :(

Gość Paradise Island
Ja w zasadzie jestem zadowolona z biura - bodajze m2 albo m3 - kupiłam mieszkanie po 3 mcach. Jedyne, co mnie rozdraznilo to to,ze 2 razy przekladalismy umowe, bo na dzien przed okazalo sie, że brakuje jakiegos dokumentu, a wkolejny dzien notariusz nie mogl (?!) i kazal przyjsc dzien pozniej. A 2 dni urlopu bez sensu zabrane.

Gość młoda dama XYZ
wygorowana ? Uwazam, że bardzo sensowna cena. Zreszta nie wiem, co rozumiesz poprzez 'mieszkanie do remontu' jesli widzisz nore z gumolitem i starymi drewnianymi oknami to moze i wygorowana ;)

Gość gliwice miasto moje
a ja jestem zadowlona z biura. Palcem nie kiwnelam a dom sam sie sprzedal :D

Gość dziewczynka ze zniczem
domy same się nie sprzedają ;D trzeba włożyć w sprzedaż trochę wysiłku. Widocznie trafiłaś na dobre pośrednictwo - napisz jakie !!! Ja pośredników mam dość, od 8 mcy nie mogę sprzedać mieszkania, tylko obiecują, a klientów nie przeprowadzają. Jednych przyprowadzili, którzy stwierdzili, że oni nie chcieli mieszkania z pokojem przechodnim. Wiec nie rozumiem, skoro wszystko było opisane w ofercie, pośrednik powinien im opowiedzieć co nieco o moim mieszkaniu. A wyglądało to tak jakby im powiedział ' mam coś fajnego, chodźcie' , a ludziom wcale się to nie podobało. Więc tylko straciliśmy wszyscy czas, a ja do tego miałam wielką nadzieję, że jednak sprzedam.

Gość Benqqq
Koszystałem z biura Czerkawski w Gliwicach. Pracuje tam jeden facet - bardzo konkretny - wiem, że jest solidny, bo sprzedał mieszkanie mojej siostry w 3 tygodnie. Ale pracują tam też 2 dziwnie baby, które nie widzą róznicy pomiędzy mieszkaniem hipotecznym, a spółdzielczym. Ja jako laik mogę tego nie wiedzieć, ale pośrednik ?! I pewnie jeszcze licencje ma....

Gość Hania z zielonbego wzgórza
hahaha ! to naprawde nic nowego! mnie bardzo podobają się twory pośredników 'WARUNKOWA PRZEDWSTĘPNA UMOWA SPRZEDAŻY NIERUCHOMOŚCI SPÓŁDZIELCZEJ' :D:D:D Przysiegam ze takie cuś wlasnie widzialam na oczy swe piekne ;) i ja sie pytam - takim ludziom mamy powierzac swoj caly dobytek ?

Gość Niebieskooka dama
Ja jestem posrednikiem i chyba sobie zartujecie. nie macie pojecia jaka wiedze taki posrednik posiada. tylko plujecie jadem na nas, a sami jako klienci jestescie nie lepsi

Gość do Niebieskooka dama
dama z ciebie jak z koziej dupy traba. Nie chcialabym zebys reprezentowala moje sprawy. Napisz lepiej z jakiego biura jestes zebym mogla omijac je z daleka.

Gość Niebieskooka dama
Nie powiem z jakiego jestem biura. nie chcemy tez takich klientow jak TY ! A ja na swoim koncie mam wiele udanych transakcji, a moja wyplata waha sie miedzy 7 a 10 tys. w zaleznosci od mca...

Gość kura w kurniku
No oczywiście, że zarabiacie dużo, skoro Wasza prowizja wynosi 3%.. także żaden wyczyn. U mnie było lepiej - chciałam kupić mieszkanie na sikorniku. W biurze pośrednictwa opowiedziałam co mnie interesuje. Zostawiłam maila, na którego Pani miała przesylac oferty. Przez 3 tygodnie nie dostałam ŻADNEJ. Trochę mnie to martwiło, więc weszłam na stronę internetową biura i SAMA wyszukałam sobie 3 mieszkania, które odpowiadały moim wymaganiom. Następnie zadzwoniłam do Pani pośrednik, że chciałąbym je zobaczyć - zobaczyłam - zdecydowałam się na drugie oglądane. Więc suma summarum sama znalazłam sobie klienta... i oczywiście zapłaciłam prowizje 5000... Dla mnie zawód pośrednika mógłby nie istnieć.

Gość do niebieskooka dama
Proponowalabym zebys zamilkla, gdyz niegodnie reprezentujesz swoja grupe zawodowa :D

Gość do kura w kurniku
napisz prosze co to za cudowne posrednictwo. Przymierzam sie do sprzedazy mieszkania i zalezy mi na czasie, a nie na miesiacach czekania, az jedna z druga rusza swoje tylki i zaczna dzialac