Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość XCpearl

Biura pośrednictwa w obrocie nieruchomościami - Gliwice - Wasze doświadczenia.

Polecane posty

Gość Szczęśliwy posiadacz M4
Witam, Ja niestety mam bardzo złe doświadczenia. Szukając mieszkania w Gliwicach byłem u kilku różnych pośredników. Wszyscy mnie oszukiwali. Mówili np. że jakieś mieszkanie zostało sprzedane, sprawdziłem na własną rękę nie było... że ceny nie da się negocjować, dzwonię prywatnie, pytam da się ... ponadto od początku mówię ile mam kasy i że więcej nie wyczaruje, pokazują tylko droższe mieszkania. Ba sam do nich podsyłam linki, bo nic nie umieją mi znaleźć, okazuje się, że niby połowa z tych ogłoszeń nie jest aktualna, sprawdzam, są aktualne. Efekt strasznie się wkur.... i sam znalazłem mieszkanie na olx (ówczesnej tablicy) namiar bezpośrednio na właściciela bez pośredników, bez prowizji i mam to co chcę w cenie jakiej chciałem. I pytanie po co są pośrednicy skoro działają na szkodę sprzedających i kupujących? Świadomie wprowadzają w błąd, oszukują, manipulują i chcą za to kasę? Niestety pokutuje powiedzenie, że jeśli nie zrobisz czegoś sam to nie będzie dobrze zrobione, zatem jeśli chcecie sprzedać lub kupić mieszkanie dla własnego dobra zróbcie to sami a nie przez pośredników :)

Gość bendek_P
Dobre doświadczeniam ma z firmą Bracia Sadurscy – www.sadurscy.pl . Pomogli mi bardzo w znalezieniu działki na sprzedaż. Zajęli się wszystkimi formalnościami, dopięli wszystko na ten przysłowiowy ostatnio guzik. Stały kontakt, ciągle byli dostępni pod telefonem i cierpliwie odpowiadali na moje pytania ;-)

Gość gość
Nie chce zakładać nowego watku, wiec zapytam tutaj. Czy sa może osoby, które korzystaly z usług ( www.indomo.info.pl ) Chce skorzystac z ich usług, ale jeszcze potrzebuje jakis opinii.

Gość gość
mi jedynie nazwa się obiła o uszy, ale żadnych szczegółów nie jestem ci w stanie powiedzieć. sama dopiero jestem początkująca jeżeli chodzi o współpracę z biurami. póki co przy zakupie działki korzystałam z ich pomocy www.lichman-nieruchomosci.com i wszystko odbyło się bardzo rzetelnie

Gość gość
Miałem ostatnio okazję nawiązać stałą współpracę z agencją nieruchomości www.a-b-s.pl, która działa m.in. na terenie Krakowa i muszę przyznać, że jestem bardzo miło zaskoczony. Mają bardzo bogatą ofertę mieszkań na sprzedaż oraz mieszkań na wynajem a co najważniejsze w niskich cenach, więc w ogóle czuję pełne zadowolenie.

Gość gość
Ja jestem od kilku lat usatysfakcjonowanym klientem agencji nieruchomości www.a-b-s.pl, która znajduje mi mieszkania do wynajęcia średnio raz do roku. Lubię się często przeprowadzać, zmiana miejsca zamieszkania daje mi poczucie, że nie stoję w miejscu, dlatego znalezienie dobrej oferty stanowi dla agencji nieruchomości nie lada wyzwanie.

Gość Pośrednik od 100 lat  he he
Witam Chciałabym powrócić do tematu "rynek nieruchomości,pośrednicy i ich klienci" Czy jest tu ktoś poważny kto miałby do powiedzenia coś konstruktywnego ?

Gość Agnieżka
Miałam doświadczenie współpracy ze współpracy z www.czaplaiczapla.pl mają dużo fajnych ofert i ogólnie jestem zadowolona ze współpracy z nimi. Od dawna chciałam kupić mieszkanie ale nie mogłam zdecydować się na jakąś konkretną propozycję, oni doradzili z okolicą zgodnie do moich potrzeb przedstawili mi kilka propozycji.

Gość gość
Osobiście nie lubię korzystać z usług biur pośredniczących, gdyż wolę zaoszczędzić te pieniądze, sprzedać/kupić nieruchomość na własną rękę i zainwestować te pieniądze w coś innego. Ale jeżeli nie potrafimy samemu poradzić sobie ze sprzedażą nieruchomości, to jak najbardziej warto zwrócić się do takiego biura. Polecam przeczytać ten artykuł: http://ek-pro.pl/ciezka-praca-posrednictwie-czyli-mieszkania-sprzedaz/

Gość gość
A ja chciałem zobaczyć dom na sprzedaż i umówiłem się z agentem a ten mi wyskoczył z umową że muszę mu zapłacić 2,5procent jeżeli kupimy ten dom byłem w takim szoku że to podpisałem czy teraz mogę jeszcze z nim negocjować czy już jest za późno

Gość gość
Ja akurat jakiś czas temu szukałam mieszkania na sprzedaż w Szczecinie. Niestety nie mogłam znaleźć niczego co by trafiło w mój gust. W związku z tym postanowiłam skorzystać z usług agencji nieruchomości. Kolega polecił mi http://www.inwestor.com.pl/. Można tam znaleźć nowe mieszkania na sprzedaż w Szczecinie. Widać, że oferta jest bardzo szeroka. Każdy znajdzie tam cos dla siebie.

Gość gość
Korzystałem z takiego pośrednictwa firmy http://afkpol.com ale w łódzkiem i jeśli chodzi o pomoc przy kupnie mieszkania to potrafią wynegocjować naprawdę korzystne warunki.

Gość gość
Dla mnie sprawdziła się ta agencja http://nieruchomosci-mikrol.pl/ . Znalazłam tam wymarzone mieszkanie za którym rozglądałam się od chyba już ponad 2 lat, bez skutku. Jeśli ktoś ma problemy ze znalezienie i dobrymi warunkami umowy, jak najbardziej polecam ich : )

Gość romi56
ja uderzam bezpośrednio do dewelopera. myśle nad mieszkaniem na osiedlu nowe wiśniowe tylko jeszcze chce sprawdzić kilka kwestii. Nexx zrobił już kilka inwestycji na śląsku i bardzo fajnie się przyjeły. jeżeli będzie taki sam standard to super

Gość gość
Ja korzystałem z biura nieruchomości Gliwice http://www.czaplaiczapla.pl/ i nie mogę powiedzieć ani jednego złego słowa. Znalazłem świetne mieszkanie i jestem w pełni zadowolony! :)

Gość gość
Osobom z okolic Stargardu gorąco polecam skorzystanie z oferty www.mojdom-nieruchomosci.pl , gdyż jest to bardzo rzetelne biuro ktore pomoglo mi ogarnac klopoty ze sprzedaza mieszkania :) polecam serdecznie.

Korzystałam z kilku biur nieruchomości w Gliwicach i o wielu można powiedzieć coś dobrego, jest też kilka (i to niestety tych najbardziej znanych) o którym ani jednego słowa dobrego powiedzieć nie można. Spośród tych które się wyróżniają bardzo dobrą jakością obsługi, świetnym kontaktem i ogromną wiedzą na pewno jest biuro nieruchomości directhome.pl - gdzie zawsze mogłam liczyć na pomoc zarówno w zakresie samej nieruchomości jak i spraw kredytowych oraz biuro nieruchomości (chyba) Senta a dokładniej Pani Iza Popieluch która dysponuje ogromną wiedzą w zakresie nieruchomości gruntowych. Te 2 agencje mogę polecić z czystym sumieniem

Gość gość
Ja rok temu szukałem mieszkania w Katowicach i przyznam szczerze, ze zwiedziłem mnóstwo agencji. Ostatecznie skorzystałem z oferty http://westor.pl/ - mi się trafiło mieszkanie w na prawdę dobrej cenie.

Gość gość
chcialam ostrzec wszystkich przed wspólpracą z biurem LOKAL-NIERUCHOMOŚCI z gliwic. umowę z nimi zawierała moja matka staruszka blisko 80-letnia. pośrednik wpisał prowizję w wysokości 3,65% (sic!), za lokal wartości 140 tys pln zapłaciła 5 tys prowizji, gotóweczką, przed podpisaniem umowy przyrzeczonej (po podpisaniu umowy przedwstępnej). niestety za późno zorientowałam się co to za ludzie - nawet umowy przedwstępnej nie przysłali do przeczytania przed podpisaniem. transakcja prowadzona jest chaotycznie, bez planu, z podawaniem mylnych informacji - okazuje się, że po 6 miesiącach od podpisania umowy przedwstępnej kupujący nadal nie ma podpisanej umowy kredytowej - za 5 dni mija termin podpisania aktu - chcą podpisać aneks o przedłużenie .... masakra ... po zainkasowaniu kasy, pośrednik nie interesuje sie wogóle transakcją - do braku odpowiedzi na maile włącznie. jestem rozczarowana takim załatwianiem spraw. ostrzegam przed współpracą z LOKAL-NIERUCHOMO ŚCI. nierzetelnie i drogo.

Gość gość
Mi odpowiednio przygotowali apartament do wynajęcia w http://www.pmspoland.pl/. Nastawienie na skuteczność zdecydowane. Dobrzy marketingowcy. Szybko znajdują lokatorów. Mają też gotową bazę kontaktów, więc jak masz lokal w jakiejś dziwnej okolicy i trudno ci znaleźć najemców to oni sobie na pewno poradzą.

Gość asia

Ja korzystałam z biura nieruchomości 7house i jestem bardzo zadowolona z obsługi. Poza tym mają bardzo dobre oferty, atrakcyjne cenowo

Gość gość

Znam kilka osób, które wynajmując mieszkania korzystają z oferty www.pmspoland.pl. Nie wiem jak tam dokładnie wygląda zakres ich usług, ale tak ogólnie to właśnie zarządzanie wynajmem nie tylko samo poszukiwanie najemców, ale tak ogólnie.