Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamamaa

Pękła gumka!!! Pomocy!!!

Polecane posty

Gość mamamamamaa

Mam problem , poniewaz kochalam sie w sobote z moim chlopakiem i pekla gumka, troche wypilismy i on nie jets pewny czy doszedl we mnie czy nie. On niby mowi ze nie we mnie ale ja nie wiem. Okres mialam ostatni 17 kwietnia i trwał do 23 kwietnia , czy mozliwe jest ze bede w ciazy? Chcialam wziac pigulke PO , caly dzien dzis lazilam po lekarzach to albo na urlopie albo nie przyjmie albo w ogole nie ma. Takze chyba na pigulke Po swaja szanse stracilam, nie wiem co robic i nie wiem czy mozliwe jest ze zajde w ciaze. Błagam pomocy

jak pilnie potrzebujesz escapelle to idziesz powiedzmy na pogotowie do szpitala i lekarz dyzurny powinienen ci ja wypisac a w zwykły dzien lekarz rodzinny przy normalnym cyklu szanse na ciaze nikłe ale jednak sa

Gość gupeek
nie ma "bede w ciazy"/"nie bede w ciazy" - mozesz byc, nie musisz. trzeba bylo latac wczoraj i dzisiaj po lekarzach - to nie mozliwe, zeby wszyscy na urlopie byli. jak zaden nie chcial przyjac - trzeba bylo pojsc prywatnie, fakt - stowe trzeba wybulic, ale to i tak mniej niz koszta, na jakie sie narazasz bez tego :O probuj jeszcze dzisiaj jakiegos dorwac prywatnie.

Gość mamamamamaa
no latalam dzis po lekarzach od 9 rano wrocilam nie dawno do domu , nie mam juz sily nogi mnie bola bo wszedzie z buta i autobusem, prywatnie jak bym chciala isc to zapisy sa 3 dni przed czy 100 placisz czy nie. I tak trzeba czekac. Wlasnie mysle sobie ze jakies fatum nigdzie nie moge sie dostac. Mam nadzieje ze w ciazy nie bede

Gość TABLETKA PO MOZE BYC
WZIETA DO 72 GODZIN PO STOSUNKU WIEC SIE NIE ZALAMUJ, JESZCZE JEST SZANSA. idz na pogotowie i niech tam ci dadza recepte, laski nie zrobia

Gość NIE BEDZIESZ......
W ciazy bo kochalas sie dzien po okresie reczej nie masz odrazu dni plodnych...

Gość NIE BEDZIESZ......
a dni polodne sa kilka dni po okresie o ile masz regularne miesiaczki.

Gość NIE BEDZIESZ......
wiec spokojnie i nie panikuj;) w ciazy nie bedziesz

Gość gupeek
no ja tez mam nadzieje, ze w ciazy nie bedziesz bo odpowiedzialna nie jestes, jesli zostawiasz wszystko na "nadzieje" - jestem pewien, ze gdybys wziela w reke ksiazke telefoniczna i obdzwonila wszystkich lekarzy, to bys znalazla i nawet sie nie nabiegala. to prawda, ze jeszcze jutro masz szanse zazyc, ale taka pigula z kazda godzina jest mniej skuteczna, tzn jest coraz wieksza szansa, ze nie zadziala. przez pierwsze 48h jest praktycznie pewne, ze wszystko bedzie ok, potem juz moze sie zdarzyc, ze nie podziala.

Gość ANAAABEELL
w ciaze nie jest tak latwo zajsc

Gość mamamamamaa
NIE BEDZIESZ..... no ciesze sie ze wiesz ze dni plodne nie sa od razu po okresie, ale o tym ze plemniki potrafia przetrwac w pochwie do paru dni to albo nie wiesz albo zapomnialas.

Gość ksdnj
potrafią przetrwać jak mają warunki dobre, a zaraz po okresie w pochwie jest na tyle sucho, że nie przetrwają, dlatego to sie nazywają dni nieplodne. jak masz dlugie cykle to to na pewno byl twoj dzien nieplodny, nie srytaj się.

Gość Chelsea19
Byłaś 3 dni po okresie, nie martw się na zapas :)

ale jesli ma krotki cykl to moze bc. do 2 dni po to bardzo male prawdopodobienstwo, 3 dzien tez bardzo male, ale zalezy od dlugosci cyklu

Ogólnie jest bardzo mała szansa na zajście w ciąże- plemniki żyją do siedmiu dni, więc wszystko też zależy ile dni trwa Twój cykl. W tym przypadku im dłużej tym lepiej:P

Gość wrrrwgrr
trzeba było do szpiatala jechać i przepisałby ci lekarz na ginekologii. Tak kiedyś zrobiłam, tyle że dałam za receptę 50zł, bo przecież cytuje Panią ginekolog "wypisuje mi na swoich prywatnych receptach" No ale mój ginekolog był na urlopie, była niedziela to nie było wyjścia.