Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viennaa

Pomóżcie proszę

Polecane posty

Gość viennaa

Czy należą się alimenty na żonę bez rozwodu? A może ktoś poda mi link do strony, gdzie uzyskam darmową poradę prawniczą. Nie stać mnie na adwokata. Proszę

Gość viennaa
nikt nic nie napisze? zostalam bez środków do życia, nie pracuję

Gość viennaa
wiem,że temat mało ciekawy:( liczyłam,że tu zasięgnę porady

raczej sie nie naleza alimenty mozesz uzyskac tylko przy rozwodzie z orzekaniem o winie meza.a wtedy moze płacic na ciebie ale tylko przez 5 lat.linka zadnego nie znam :(

Gość no i ....
Obawiam się (ale nie wiem na pewno), że alimenty należą się po wcześniej uregulowanych formalnościach prawnych. Nie wiem czy w tej kwestii bierze się pod uwagę sytuacje wyjątkowe. Podnoś topik, napewno ci ktoś odpowie, kto zna się na tym. Ja weszłam po to, aby ci podnieść.

Gość viennaa
casia dziękuję To z czego ma żyć żona kiedy mąż zabiera kasę i zwija żagle?

Gość viennaa
no i... czytałam na róznych stronach, były podobne pytania, a odpowiedzi różne. Jedni twierdszili, że się należą, inni, że nie. Którta wersja jest prawdziwa? A może znajdzie się tu jakiś prawnik? lub osoba znająca się na tym

z tego co ja wiem to sie nie naleza bo tak w sumie to z jakiej racji ?tak cie sad zapyta?dzieci nie macie wiec czemu ma cie utrzymywac?przeciez ma pani rece i moze pracowac? tak napewno ci powiedza

Gość viennaa
Dzieci już dorosłe. Pracowalam 18 lat, potem stracilam pracę, poświęcilam się domowi, co wszystkim bardzo odpowiadało, mężowi najbardziej, teraz jestem w straszym już wieku, do tego miasto o bardzo dużym wskaźniku bezrobocia, kilka różnych schorzeń....i zostajesz z niczym. Załamać się można

wiesz nie wiem ciezko mi powiedziec czy zdziałasz cos bez rozwodu?duzo tez zalezy na jakiego sedziego trafisz???spróbuj popytac w posredniaku lub w urzedzie miasta lub w MOPSie jesli macie takowy o darmowego prawnika w kazdym miescie tacy sa.u mnie jest wlasnie w posredniaku

Gość viennaa
Jestem zarejestrowana w PUP, jutro popytam

Gość viennaa
ile może kosztować porada prawnika? od czego zależy cena takiej porady?

Gość gupeek
alimenty naleza sie na dzieci, Tobie jako żonie - nie. Przynajmniej nie powinny :O decyzja o niepracowaniu i zdaniu sie na laske lub nielaske meza zwykle zle sie konczy. Do tego trzeba być siebie nawzajem pewnym na 100%

Gość viennaa
decyzja o niepracowaniu i zdaniu sie na laske lub nielaske meza zwykle zle sie konczy. Do tego trzeba być siebie nawzajem pewnym na 100% Absolutna racja, z tym ze bywa tak iż pewność przeradza się w niepewność. W którymś momencie życia po wykorzystaniu darmowej służącej zawsze można jej podziekować