Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie spowiedzi

Pomocy ---- ide do spowiedzi

Polecane posty

Gość BEZzmarszczkowa30 latka
tak/? a jak nazwiesz ksiezy ktorzy podpisują umowy z pseudofotografami i nie wyrazają zgody aby rodzice na komuni własnego dziecka sami robili zdjecia no jak? czy taki pajac zastanawia sie nad tym ze nie kazdego stac placić fotoamatorowi ktory ksiedzu odpala działke za fotki lub ze ma /sam potrafi zrobić duzo lepsze zdjecia.

antykoncepcja jest grzechem a pedofilia wsród ksiezy lub znecanie sie nad niepełnosprawnymi dziecmi, branie w łape "działek od fotografów czym jest?

Gość a ja napisze tak...
spirala to jedyny srodek przy jakim nie daja rozgrzeszenia, przykro mi ale odejdziesz z kwitkiem z konfesjonalu..

Gość a ja napisze tak...
na tabsach bys dostala bo tabsy tez dla urody albo wyregulowania okresu sie bierze przeciez, przy spirali nie ma szans na rozgrzech

idź do spowiedzi, posłuchaj co ci ksiądz powie... na pewno nie pochwali tej spirali czy co tam masz, ale w życiu są naprawdę ważniejsze sprawy niż spirala... jak wygląda twoja relacja z Bogiem??? To bardzo ładne że chcesz przystąpić do komunii razem ze swoim dzieckiem... życzę żeby ci się wszystko udało :)

Gość Mrs Good
Pedofilia, znęcanie się nad dziećmi itp. jest patologia, która występuje w każdym środowisku, nie tylko w kościele. Jeśli ksiądz dopuszcza się takich rzeczy to znaczy, że każdy wierny może olać zasady swojej wiary, robić co mu się podoba i jest w oczach Boga usprawiedliwiony? Chyba nie.

Gość boje sie spowiedzi
a jak ja mam mirene czyli wkładke ktora działa poprzez wydzielanie hormonu? mam ja tez dlatego by zapobiegała nadmiernym krwawieniom bo gdyby nie to ze lało sie ze mnie ze hej brałabym pigułki

Gość JA NIE SPOWIADAM SIE
Jestem katoliczką. Kocham Boga. Z nim rozmawiam. Maż jest ewangelikiem i byłam z nim pare razy w Kościele. Tam nikt nie pluje ksiedzu do ucha. Wszyscy spowiadaja sie wspólnie. Potem ida po Komunie. czy to oznacza że krzywoprzysiężą, że biora komunie niecgodnie z Prawem Bożym? Czyli,że co? wszyscy do piekła pójdą, bo nie powiedzieli grzechów księdzu do ucha. Nie na tym polega spowiedz! To wewnetrzne rozliczenie sie z samym sobą, swoim sumieniem. Rozmowa z Bogiem, wyciaganie wniosków, zmiana swojego złego zachowania, zadośćuczynienie. I żadna gadanina ksiedzu do ucha tego nie zastąpi. Ludzie. Martin Luter widział ta katolicka spowiedz i odpusty za kase dawno temu. Po co nam to. Ksiądz dzisiaj ma wiecej grzechów niz nie jedna kobieta z wkłądką antykoncepcyjną.

Gość boje sie spowiedzi
BEZzmarszczkowa30 latka tak sie akurat składa ze jestm fotografem i nigdy nie spotkałam sie z tym aby ksiadz wołał pieniadze za robienie zdjec w kosciele Jedyne co musisz miec to zswiadczenie z kurii ze został fotograf na kursie poinstruowany jak ma zachowac sie na mszy ,by nie przeszkadzac jesli zas chodzi o robienie zdjec na komuni to jest zawsze jeden fotograf po to by nie było bałaganu wyobraz sobie ze 100 dzieci idzie do komuni i kazdy ma swojego fotografa jak to sobie wyobrazasz/100fotografów??to byłaby komedia a nie msza

zgadzam się z "a ja się nie spowiadam" nic dodać nic ując :)

jeżeli masz wkładkę nie po to żeby nie zajść w ciążę, tylko z powodów leczniczych (wyrównanie hormonów które masz źle funkcjonujące) to wydaje mi się że nie powinno być powodów z rozgrzeszeniem. Ale jak mówię najlepiej znajdź fajnego księdza i sama mu wszystko powiedz, o swoich obawach. Im więcej stresu przed, tym przyjemniej po. Jestem za szczerością, a nie za ukrywaniem prawdy jak niektórzy tu piszą.

tak widziałam twoje linki reklamowales sie na tym forum najwyrazniej trafiasz w inne srodowisko wuobraż sobie i dobrze o tym wiesz bo zarowno ty jak i ja sledzimy fora internetowe i widzumy ile wyrosło fotografówm od 7 bolesci z sonolta i automatem i ty mi ty nie gadaj ze nie biorą bo byc moze jakis tam odsetek nie bierze ale 90% łapy wyciaga pozatym dla kogo jest komunia? dla mnie i mohego dziecka czy dla ksiedza interesu? to dzien mojego dziecka i to ja mam prawo zdecydować kto bedzie robił zdjecia a nie ksiadz podpisuje umowe z tym kto da wiecej w łape.

Gość boje sie spowiedzi
BEZzmarszczkowa30 latka teorie o łapowkach od fotografów wyssałas z palca nie jestem amatorem w tej dziedzinie mam zakład od kilkunastu lat nie wkejam linków na forach bo to robia tylko frustraci garazowcy czyli tacy którzy nie maja zakładu ale tylko aparat i to czesto amatorski zresztą nie o zdjeciach tu mowa

Gość boje sie spowiedzi
ciemnota w narodzie??czemu tak sadzisz?

Gość w temacie
na komunii swojej córki nie przyjęłam komunii, sytuację osobistą mam bardzo pokomplikowaną, ksiądz nie dałby mi rozgrzeszenia, ale w życiu bym nie pomyślała, żeby spowiadać się z antykoncepcji, chyba jestem niedoinformowana. Teraz mam chrzest drugiej córeczki, ksiądz w mojej parafii powiedził, że komunii nie będziemy mogli przyjąć, bo nie możemy się wyspowiadać, ale z chrztem nie było najmniejszego problemu. Mam znajomą, którą rozgrzeszono z rozwodu, komunię przyjmuje. Także różni są księża, poszukaj takiego życiowego,na pewno się uda.

Gość boje sie spowiedzi
ja mam troje dzieci ile ich powinnam miec w/g koscioła 13? a moze 23?

zyj w swoim swiecie i swoim "zakladzie" jak bedziesz robila na rynku coś wiecej od siedzenia w ZAKLADZIE z polaroidem i canonem podpietym pod kita i klepania zdjęć do legitymacji ,czekania na klienta indywidualnego to pogadamy :) bo jak widzę to narazie w tej kwestii nie bardzo mamy o czym :)

Gość Mrs Good
Nie można dostać rozgrzeszenia z rozwodu, bo rozwód nie jest grzechem. Sam rozwód z punktu widzenia kościoła jest tylko separacją, która jest dopuszczalna. Grzechem jest dopiero wejście w drugi związek, a ściślej mówiąc cudzołóstwo, które się wtedy popełnia. Autorko, dlaczego właściwie tak bardzo zależy ci na przystąpieniu do komunii w dniu8 pierwszej komunii twojego dziecka? I czy chodzi ci tylko o ten jeden dzień? Jaki to ma właściwie dla ciebie sens?

Gość boje sie spowiedzi
ani w tej kwestii ani w kwestii komunii ktora dla ciebie jest tylko zwyczajem nie bardzo mamy o czym rozmawiac

Gość boje sie spowiedzi
nie chodzi mi tylko o ten jeden dzień od 4 lat mam uraz po spowiedzi u jednego osobnika ktory mnie skutecznie jak widac zniechecił ale chciałabym sie oczyscic duchowo ale jak widze nie mam na to szans poki nie wyjme z siebie mireny co z kolei nie bardzo radzi mi moja gin mam do wyboru albo mirene albo ciagły niedobór zelaza i anemia i bole brzucha spowodowana nadmiernym krwawieniem

Gość Mrs Good
A co jest u Ciebie głównym celem noszenia mireny a co ubocznym? Głównym celem problemy ginekologiczne a ubocznym antykoncepcja czy głównym antykoncepcja a ubocznym regulacja problemów ginekologicznych?

Gość boje sie spowiedzi
Głównym celem problemy ginekologiczne ale watpie by to miało znaczenie dla ksiedza przeciez nie bede mu tłumaczyc swojej fizjologii

Gość ja powiem tak .....
to może idź do spowiedzi bez wymieniania grzechów ja tak robię od zawsze jak tylko jestem dorosła i jakoś nigdy żaden ksiądz mi nie zwrócił uwagi mówisz ostatni raz byłam u spowiedzi wtedy a wtedy grzechu ciężkiego w tym czasie nie popełniłam a za resztę bardzo żałuję i pragnę z całego serca dla siebie rozgrzeszenia i tyle u mnie zawsze się sprawdza życzę powodzenia :)

Gość celinnnna
Jeżeli to ma bardziej znacznie zdrowotne nie ma sensu sie nawet z tego spowiadac... ja tak uwazam.

Ja znam kobiety które miały spiralę i dostał rozgrzeszenie. Poza tym czy na spowiedzi trzeba mówić jakiej się używa antykoncepcji?? Czy prezerwatywy czy globulki itp?? Pierwsze słysze. Poza tym jaka jest różnica między spiralą a tabletkami branymi tylko po to by nie zajść w ciąże??:O To, że można je na poprawienie cery brać to inna sprawa. Ale co księdza to interesuje skoro przy tym uprawia ktoś seks..

Gość boje sie spowiedzi
ale ponoc wtedy spowiedz jest nieważna-to tak jakby wcale jej nie było nie wiem juz co o tym wszystkim myslec

Gość boje sie spowiedzi
i własnie w taki oto sposób kosciól skutecznie odpycha ludzi od siebie Mam tylko nadzieje ze BÓG jest o wiele bardziej wyrozumiały niz nie znajacy zycia ksiadz i papiez który milczy gdy inni ksieza ,jego podwładni,zabawiali sie dziecmi dla zaspokojenia swoich zboczonych potrzeb ciekawe czy mowili o tym na spowiedzi a moze nawet nie wspomnieli po czym na oczach wielu ludzi z czystym sumieniem przyjmowali komunie i pouczali wiernych

Mówisz, że stosujesz antykoncepcje i tyle.. Wątpie czy ksiądz spyta się jaką. Skoro moje koleżnaki uprawiaja seks przed ślubem stosując antykoncepcje i dostają rozgrzeszenie to Ty też nie masz się czego bać;) I Mrs Good ma rację- w kościele nie ma czegoś takiego jak rozwód. Jesłi się rozejdziesz z mężem to jest wszystko ok dopóki nie będziesz miała innego faceta.

Gość a ja napisze tak...
dziwne bo na 3 moje kolezaki ze spirala zadna nie dostala rozgrzeszenia, nie przyznawaly sie po prostu odpowiedzialy jak ksiądz zapytal,